Šta je novo?

aXeRam ili HyperX @1066?

Pa to sam i ja pitao, ali ti si gore odgovorio drugačije :). Možda si mislio da Dragone ? :)

Ja i zajbeni smo iskomentarisali Dragone, tako da sam ti odgovorio za Dragone ;)

Ok, samo sam ja napisao "2 ovakva kita u 4x1GB kombinaciji". ;)

evo sad sam uzeo Transcend AXE ram 800+ CL4 i proverio odma koje cipove imaju i evo >> :D<<

Poslednja izmena:
pa nisi morao da skidas hladnjak samo da vidis da li na kraju barcoda ima slovo N :)

Skidao si hladnjak, ode garancija :D
Ajd sada lepo test jednog i drugog pa da zavrsimo pricu :)

Poslednja izmena:
:lupko::lupko:
Umalo da za se zahvalim useru masterculi bez koga nebi dosao do ove ram memorije
odoh da instaliram WIN :D
:beat:

AxeRam 1200@CL5 sam testirao na vise ploca i ni na jednoj nije mogao da ispuni fabricku specifikaciju 1200@CL5@ pa cak i sa naponom od 2,35V+

Interesantno je bilo da je ista memorija veoma lepo radila na CL4 recimo 1170@CL4 sa naponima od 2,5V je bilo moguce.

Axa, za to znam, pisao sam o tome. Prethodna posiljka je tamo kostala oko 5200, pa da proverim da li ima jos negde od stare ture, za manju kintu...

AxeRam 1200@CL5 sam testirao na vise ploca i ni na jednoj nije mogao da ispuni fabricku specifikaciju 1200@CL5@ pa cak i sa naponom od 2,35V+

Interesantno je bilo da je ista memorija veoma lepo radila na CL4 recimo 1170@CL4 sa naponima od 2,5V je bilo moguce.

Slicna situacija se desavala i kod mene, naime na mojoj ploci sam probavao kingston 9600 i nije u nijednoj kombinaciji hteo na defoultnih 1200cl5, dok, kao kod tebe, na cl4 je prilicno fino radio ~1100 2.35v, izgleda da ovaj moj dfi mnogo vise voli GMH microne nego GKX jer sa ovim crucialom iz potpisa teram sva cetiri lagano 1200cl5 2.17v, i na XS-u sam video da mnogi imaju problema sa GKX i cl5 na ovom dfi-u a i na drugim plocama.

Pretpostavljam da su na tom axeramu gkx?

Jos jedan slucaj da se potvrdi montijevo zapazanje.

Abit X38 QuadGT, max 1100@CL5 ni herca preko :) bez obzira na voltazu ...

Moze biti da prosto ne skalira dobro CL5 a CL4 joj bolje lezi. A moze biti da joj neki odredjeni chipset ne odgovara, mada po nekom mom iskustvu a i po malo chitanja sa neta DFI i P35 i X38 lepo funkcionishu sa D9GKX, barem ono shto sam ja gledao (Team Xtreem, Cell-Shock, Crucial, Dominatori, etc.)

Ne znam moguce ali po onome sto je mene zanimalo za moju plocu na oficijalnoj temi na XS-u ima dosta likova kojima se gkx bas tako ponasa, cl5 dosta slabo, cl4 odlicno, dok velika vecina, a i ja sam, sa gmh imaju odlicne rezultate sa cl5, tako da sam povezao to sa onim sto je monteboy rekao.

Kod mene doticni axeram 6400 N radi kako treba, prosao mi je pcmark vantage na 606MHz 5-5-5-8 (2.22V) koji inace traje 1h30m tako da mu dodje kao jedan lep test stabilnosti.

Dobijam i ja za koji dan Axeram 1066MHz :). Ako je neko probao, kako se slaze sa Asus P5B-E i E4300?

WebHouse radi Transcend program.:wave:

Durmitorska 3 ,Beograd, WebHous.
011/366-02-18
nesto im ne radi sajt ... pa zovi i pitaj

Stigli moduli Axeram 1066MHz. :) Rezultati kasnije.

Evo rezultata:

960MHz 4-4-4-12 2.1V
1066 5-5-5-15 2.1V

Ovaj budjavi P5B-E nece da radi preko 323MHz-a, ma sta da uradim. Mozda E4300 ima FSB wall? Probao sam da smanjim mnozioc (6x, 7x) i tako da dizem FSB ali nece pa nece.

mozda ima rupu probaj jos da spustid mnozioc i da ga dignes preko 410 mislim fsb

Proslo sutra pre dva dana, sta uradi?

Ah, ma bacio ja ovde ali ovo je samo 1000MHz pri 4-4-4-12 za 24/7, a dalje ne mogu zbog ploce, tj ima kompletno objasnjene tu u tom topicu.
Racunam da cu uzeti drugu plocu ( P5K-E Wifi/AP ) do kraja nedelje, tada cu i baciti ovde neke max OC rez koje sam uspeo da izvucem kao i max CL4/CL5 za 24/7 - mada Dominator je vec uradio max CL5 za 24/7, a ja sam bacio 1000MHz sa CL4.
Za sada 1000MHz ide pri 4-4-4-12 za 24/7, tako sada i drzim ( ali samo 3 stapa )

Poslednja izmena:
Vrh Dno