Šta je novo?

Avowed

Ni meni se ovaj Avowed ne sviđa, od prvog trejlera mi je odbojno.

Igra deluje interesantno, svakako vredi probati...
Kad se setim koliko sam je pratio, kad se pričalo da će biti open world veličine Skyrima, svi su očekivali fantasy NV što bi ako se odradi kako treba bilo hit nad hitovima... Ali šamar...
Igra je doživela reboot i izgleda da su shvatili da se ne može tuđim rukama po koprivama mlatiti. Dobijamo nekakva (pre)bajkolika fantasy zonirana okruženja u kom su glavne gljivice. Ipak, sa svim navedenim smatram da igra svakako ima potencijal da bude jako zanimljiva.

P.S. štapići stvarno deluju :poop: još kad se kombinuju sa onim pištoljima :sick:

Od tvoraca fantasticnog Pillars of Eternity-a, cak su cini mi se i oni sami rekli da ce ova igra biti u istom svetu, tako da prakticno PoE iz prvog lica.
Trebalo bi da bude izuzetna igra.

Da dodam samo, svega sto ste videli je bilo u PoE , i pistolja, i magija, i musketa, i topova, harpuna...

Da se zna, igra ima opciju za treće lice @Martin Mystere sad možeš da igraš :cool:
Ne mogu da verujem da su to dodali. Baš kopiraju Bethesdu i vrlo je moguće da će nastavak kad jednom izađe biti open world.
Art je prilično interesantan.

Upravo, nažalost.

Dobro je kad je odgoda zbog ostalih naslova a ne zbog neispoliranosti.

Totalno sam drugačije zamišljao ovu igru na osnovu prvog trejlera. Očekivao sam nekakav Middle Age Fallout NV (pusti snovi) pa da malo ukanali TES.
Ova grafika tehnički i nije loša ali artom ovo je takav "glistakluk" ako ta reč postoji na nekom jeziku.
Navodno 30 FPS na most powerful console ever - Series X.

Ima masa preview-ova. Igru su odložili za februar iz biznis razloga jer sad imaju mnogo igara.
Avowed izgleda simpa i mislim da će igra biti bolja od Starfielda i Veilguarda.
Kažu da možeš da donosiš odluke kakve želiš tj da budeš lik kakav želiš, nisi predefinisan. To će možda biti najjača strana ove igre.
Zone se čine prilično velike i svašta će se moći pronaći. Plivanje i ronjenje je u igri... Praznog hoda će biti vrlo malo.
U jednu ruku Magic wand u drugu kubura pa ko šta ponese :cool:

Šteta što je ovako šareno, ne izgleda loše inače. Interfejs je najslabija stvar koliko se da primetiti, too busy.
A to da će biti bolja od Starfield Veilgard, nije to teško za izvesti.

i mene odbija ovo sarenilo, sreca pa su ubacili trece lice inace ne bih ni razmisljao da je probam, ovako mozda i hocu

Evo još jednog jako zanimljivog preview-a.
Ono što bih najviše pohvalio jeste treće lice. Izgleda skoro pa kao u God of War - skoro :cool: tu je naravno i fenomenalan zvuk dok kopljem ubada živuljke :love:

Izgleda odlično. Baš mi se sviđa, još kada bi se one brojke štete mogle skloniti ličilo bi na Skyrim :) Za ovo sam spreman i da zažmurim na woke agendu.
Pillars of eternity mi je veoma prirastao srcu, jer sam pre par godina po prvi but odigrao Baldurs gate pa onda Pillars. Možda naiđem na osudu mnogih, ali više mi se svideo Pillars jer je više akciono orijentisan, tj više borbe i dinamičnija je. Pogotovo onaj Toranj, uh uživancija. Vizuelno gledano legao mi je kao kec na jedanaest posle BG-a. Baldurs gate i Divinity: Original Sin 2 su fenomenalni, ali nedaka previše imerzije oduzme previše vremena, a to mi je postalo dragoceno u poslednje vreme. Od svih klasa što sam igrao nekako mi je Wild mage prirastao srcu, zbog nepredviđenih efekata (BG ofc) :D
Jedva čekam ovo.
P.S. Ovo ću samo u prvom licu da igram, koje mi je bilo omraženo do pre mesec dana dok nisam sredio Skyrim da bude baš ono što želim od RPG-a, tj. maksimum koji može da se izvuče.
Zadrti crpg igrač mrzeo sam treće lice dok nisam odigrao Gothic, pa prvo lice dok nisam odigrao Skyrim. Sada jedem sve što mi se da, nek je i salata samo da je dobro XD

Već vidim da ovo neće čak ni da čuči i skuplja prašinu na hardu a kamoli da se igra jer sam za kratko vreme video baš mnogo stvari koje mi se ne dopadaju.

jos jedan fail, idemo dalje

Iako se slazem sa svime sto je rekao, ovo banalizovanje svega od strane balavih youtubera mi postaje bas odvratno. Koliko jadan pristup igri, kakva god da je. Da je prvo ovako "obradis", pa onda sve ostalo.

Mnogo mi nedostaje vreme kad ovo nije postojalo da ljudima i pre igranja igre ukaze na najbanalnije moguce gluposti iz nekog zabavljackog ugla na najnizem nivou koji postoji.

Kad se ovako pristupa, apsolutno sve na svetu deluje jadno. Ne moze nikako da docara kakva je igra za igranje, samo dotakne te najgore moguce trendove i, kao pravi youtuberi, samo se time bavimo. Sto samo ne bi napravio normalnog lika i probao bez gledanja ovih "prosvetitelja"...

Odvratno... (iako verujem da cu imati slicno misljenje). Najgori moguci pristup gamingu su izrodili ovakvi likovi. Ovo sa jedne i digital foundry pixel peeping sa druge strane.

Vise niko nije u stanju ni da proba nesto na normalan nacin, pa da posle da svoj sud. Nije ni cudo sto novim klincima igre i ne trebaju, vise vole da gledaju nekog ovakvog kako ih je "resio". :sick:

Poslednja izmena:

jos jedan fail, idemo dalje

Ja moram da priznam, nahajpovao me je ovaj video. Veliki deo kritika(naravno, ne bas sve) su stvari koje se coveku ne svidjaju, a meni ili ne smetaju ili cak svidjaju da budu takve.
Kaze vise puta da je igra kao iz Bethesda igra iz 2011. godine, ne morate mi nista vise reci, kupujem.
Ne mozete doci i ubiti sve u gradu, super, ne volim da budem zlica.
Mozete loot-ovati sve iteme bez cimke da vas neko hapsi, odlicno, kao Kotor znaci.
U svakom momentu mozete prebaciti item u stash, znaci maltene imate beskonacan inventory, to mi kazi brate.
Range oruzja ne koriste municiju, samo trosi staminu koja se ionako brzo puni, pa fala bogu, nije ovo Dark Souls.
Boss fight-ovi nemaju nikakvo pametno proucavanje attack pattern-a i dodge-ovanje, vec se svode na to da boss summon-uje addove, fuck yeah, kao sto rekoh ovo nije Dark Souls.
I najsmesniji njegov komentar mi je ovaj frost spell napravi platformu na vodi po kojoj mozete hodati, sto je arkham city uradio pre vise od decenije. Pa?

Daleko od toga da mislim da ce igra da bude GOTY, mislim da ce mi igra leci baz zato sto nece biti GOTY.

Poslednja izmena:
Iako se slazem sa svime sto je rekao, ovo banalizovanje svega od strane balavih youtubera mi postaje bas odvratno. Koliko jadan pristup igri, kakva god da je. Da je prvo ovako "obradis", pa onda sve ostalo.

Mnogo mi nedostaje vreme kad ovo nije postojalo da ljudima i pre igranja igre ukaze na najbanalnije moguce gluposti iz nekog zabavljackog ugla na najnizem nivou koji postoji.

Kad se ovako pristupa, apsolutno sve na svetu deluje jadno. Ne moze nikako da docara kakva je igra za igranje, samo dotakne te najgore moguce trendove i, kao pravi youtuberi, samo se time bavimo. Sto samo ne bi napravio normalnog lika i probao bez gledanja ovih "prosvetitelja"...

Odvratno... (iako verujem da cu imati slicno misljenje). Najgori moguci pristup gamingu su izrodili ovakvi likovi. Ovo sa jedne i digital foundry pixel peeping sa druge strane.

Vise niko nije u stanju ni da proba nesto na normalan nacin, pa da posle da svoj sud. Nije ni cudo sto novim klincima igre i ne trebaju, vise vole da gledaju nekog ovakvog kako ih je "resio". :sick:
Skoro mi je palo na pamet kako su oni omrazeni revjuveri iz velikih kuca, koji su "placeni" da odrade pozitivan review ustvari i najbolje sto moze da se pogleda pre igranja neke igre.
Ovi drug, cenjeni youtuberi, se utrkuju ko ce vise mana da nadje nekoj igri kao da je to ptvrda njihovog poznavanja scene. A prosecan igrac 90% tih mana nece ni da provali i ako neku provali, nece joj toliko dati na znacaju ako prethodno nije zatrovan utiscima kriticara.

Secam se Cyberpunka, krenuo sam da ga igram day 1 nakon sto sam je presao bio sam prezadovoljan igrom. A gledajuci naknadno reakcije na netu, ljudi kao da su igrali neku drugu verziju igre i vecina je pricala samo o bagovima.

Samo u ovom mediju smo navikli na takve stvari. Nezamislivo mi je da pre gledanja filma koji me koliko-toliko interesuje odgledam par youtubera (?!) koji imaju nešto da kažu. Ili pre slušanja pesme.

Uvek je postojala priča sa filmskim kritičarima i publikom kao drugom stranom, ali tu se nekad bar znalo ko piše i šta stoji iza njega. Ovo sad je baš bolesna situacija, svaki balavac koji želi da bude youtuber uzme i gadi svima igre. I još se ljudi prime na to i to im je neka vodilja.

Jos kad znaš da je glavna ideja baš takav "content", samo što kontroverznije, što više pljuvačine, šta da radimo, posao je takav.

Što je najgore, značajno se tome pristupa, "Čekamo rivjue, izašli rivjui, situacija nije dobra..."

U vreme pre interneta je mozda i bilo logično da se informišeš u časopisu da bi uopšte znao da nešto postoji i o kakvoj se stvari radi, ali ovo sad...

Ja recimo uopšte i ne slušam/čitam šta su razni YT mudroseri rekli za neku igru ali pogledam video jer smatram da mogu sam na osnovu viđenog sasvim realnoda procenim ne da li je igra dobra/loša pošto je to subjektivna procena svakog pojedinca već da li će se ta igra meni lično svideti ili neće.

Nazad
Vrh Dno