Šta je novo?

AVG 6.0 Free iskustva?

baltazar

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Silom sam morao da predjem na ovaj AV programcic i sada mi nesto nije jasno. Posle updateovanja pise da u bazi virusa ima nesto oko 360 kom istih? Samo 360? Jesam li ja to nesto lose instalirao ili sta? Kod provere da li ima novih updatea kaze da je sve OK?
Isto tako mi redovno prolaze Netsky virusi u mailovima a ovaj bednik mi nista ne prijavljuje?!? Pa mislim, dzaba sto je za dzaba kad ne radi?
Jel ja to nesto gresim ili sta?

Pod dva: Ima li neko ideju gde bih mogao da on-line proverim HDD od virusa (i eventualno otrebim) jer mi je ovaj AVG nesto sumnjiv... :smash:

Sta ce ti Avg 6.0 kada imas avg 7.0 koji je dosta vise bogatiji opcijama.A imas ga vec...

borab je napisao(la):
Sta ce ti Avg 6.0 kada imas avg 7.0 koji je dosta vise bogatiji opcijama.A imas ga vec...
Kako to mislis? Pazi ovde (Australia) nije bas tako lako doci do "pogodnog" softvera" razumes? Pa sam zato prinudjen da vozim ovu free verziju...

ZoNi je napisao(la):
probaj Avast4! Home Edition - takodje besplatan, a meni deluje mnogo bolje od AVG-a!

Neko ga bas ovde, na ovom sajtu opljunuo? Kao da je previse zahtevan, ili tako nesto?

Ja u firmi instalirao AVG 6.0, sve sam odradi ujutru i do sada (50 dana) nije bilo nikakvih problema (bilo je virusa i u emailovima i u fajlovima, sve ih je poskidao). Vidim da ga neki pokudiše po forumu.

Evo ja cu da ga pljunem sada. Od 6.2. ne mogu da skinem update ni sa automatikom ni "rucno". Koristim ga sest meseci i znam sigurno da je propustio neke viruse (dozvolio mi je da snimim atachment mada nisam ni pokusao da pokrenem isti. Inace, kad prepozna virus ne dozvoli ni snimanje).

Edit: Ovo se odnosi na AVG 6.0 Free...

Poslednja izmena:
stavio sam AVG free u nadi da ce raditi korektno, znaci samo surf i mail iza firewall-a, medjutim kad sam stavio NOD32 pa potom i norton, pronasli su 2 virusa koji AVG nije ni detektovao!

dovoljna preporuka da ga brisem iz sistema

btw kakva imate iskustva sa pc-ciillinom ? pre neki dan sam skinuo trend micro internet security (av program i firewall) ali nemam neki prethodni reper u iskustvu da bih mogao naciniti poredjenje.

Miroslav je napisao(la):
stavio sam AVG free u nadi da ce raditi korektno, znaci samo surf i mail iza firewall-a, medjutim kad sam stavio NOD32 pa potom i norton, pronasli su 2 virusa koji AVG nije ni detektovao!

dovoljna preporuka da ga brisem iz sistema

Pa to vam i pricam ljudi....
Inace promasio mi je virus Netsky (mislim da se tako zove) koji je vec prezvakavan na netu pa ima jedno metar dana...

evo stavio sam nortona, i posle sat vremena i skunuo... ugusi mi masinu, a imam p4 2.4c 512ram i sata raid!

i dalje mislim da je nod32 najbolji ali iam dosta problema sa update-om pa se razmisljam da uzmem jednu licencu... vredi, siguran sam...

Iguana je napisao(la):
btw kakva imate iskustva sa pc-ciillinom ? pre neki dan sam skinuo trend micro internet security (av program i firewall) ali nemam neki prethodni reper u iskustvu da bih mogao naciniti poredjenje.

Losa iskustva sa njim...Cillin nikada nije bio dobar AV. Bolja je kombinacija AVP 4.5 + Outpost Pro ili slicno...

kUdtiHaEX je napisao(la):
Losa iskustva sa njim...Cillin nikada nije bio dobar AV. Bolja je kombinacija AVP 4.5 + Outpost Pro ili slicno...

Nisi u pravu. Odlicno funkcionise na poslu(imam wirelles net).
A cillin radi super, kada se redovno skidaju update-i.
Za brozing nek upotrebljava "Avant", besplatan i lepo blokira pop-upove.

AVP je s*t; Outpost je zaguljen ubi boze. Bolji je AtGuard. Mada ni jedan NIJE besplatan.

Ja ga koristim ,vrlo sam zadovoljan.
Ali u poslednje vreme veoma lose radi update, nesto koci i dugo to radi, dok je ranije sve to radilo za par. sekundi.
Nalazio mi je neke viruse, sve u svemu zadovoljan sam.E sad stigao mi je jedan mail sa nekim prikacenim fajlom,avg nije reagovao, ali kad sam rucno na taj fajl stavio scan nasao je neki virus, iako sam stavio da se integrise u outlok expres.

Milanche je napisao(la):
Ja ga koristim ,vrlo sam zadovoljan.
Ali u poslednje vreme veoma lose radi update, nesto koci i dugo to radi, dok je ranije sve to radilo za par. sekundi.
Nalazio mi je neke viruse, sve u svemu zadovoljan sam.E sad stigao mi je jedan mail sa nekim prikacenim fajlom,avg nije reagovao, ali kad sam rucno na taj fajl stavio scan nasao je neki virus, iako sam stavio da se integrise u outlok expres.

Kako se integrise u Outlook Express?

Za integrisanje u OE ti je potreban AVG 7. Ja ga koristim i prezadovoljan sam

Proveri da li si slucajno iskljucio neku komponentu programa iz startup-a (npr.Avg7Updsvc) i probaj ponovo. A mozda ti se i serijski broj nalazi na crnoj listi :), no o tome necemo.

Koristim onu free verziju, 6.0. Jel tu radi update uopste?

Koliko se secam ni meni nije radio update na verziji 6, srecom je 7-ica ubrzo izasla i problem resila. Kontam da za free verziju update ide preko posebnog servera, koji je cesto zagusen, mada mozda samo lupam, mozda nekome i radi.

Update mi je radio bez problema na 6.0 ali sada sam presao na 7.0 na kome je update manjeg "gabarita"...tj. update se obicno "pojavljuje" svaka 2 dana i otprilike je oko 80kB
Na 7.0 e-mail scener se prvo nakaci na pop3 server, skenira sve poruke,pa ih tek potom download-uje (ta opcija mi se najvise svidja)

baltazar je napisao(la):
Kako se integrise u Outlook Express?

Pa imas u avg control centru use outlook expres 5 plagin, i tamo ima da otkacis da proverava , dolaznu postu, samo sa atacmentom i bez , odlaznu......

MA ljudi sve je to OK, nego mene muci briga da je ta baza virusa po kojoj on radi nesto mnogo "tanka"? Gresim li?
Nego NPetre ti rece da si zadovoljan> Kako se AVG nosi sa ovim Netsky virusom kod tebe? Jel ga prepoznaje?

Nisam naleteo na taj virus al' daj mi alternativu kako da proverim svoj komp dal' je zarazen njime.

btw. Dosta dugo mi radi kombinacija AVG + Sygate personal firewall i nisam zapao nijedan virus.

Mozes da ga imas i da nisi svestan da ga imas. Ako ga instalirani antivirus ne pronalazi, ne znaci 100% da nemas nista.

silverglider je napisao(la):
Mozes da ga imas i da nisi svestan da ga imas. Ako ga instalirani antivirus ne pronalazi, ne znaci 100% da nemas nista.

Naravno, zato sam i pitao da mi kaze kako da proverim, kako se manifestuje i sl.?

Nazad
Vrh Dno