Šta je novo?

AVG 6.0 Free iskustva?

Nijedan od linkova koji si ostavio nece da mi pusti scan. Verovatno zbogmog firewall-a jer radi posao bez premca, premda bi trebao da me pita dal' dozvoljavam da se kaci na te servere?!
Anyway, stalno pratim koji procesi su mi aktivni pa nemam bojazni da sam zapao neki virus.
btw. AVG mi je jednom prijavio da mi jedan mail bio zarazen ali se ne secam koji ji vrus bio u pitanju.Naravno, obrisao ga je direktno na pop3 serveru.
Na AVG 6, secam se da sam lako nasao broj virusa u bazi...Na 7-ici ne mogu da pronadjem taj podatak ?!

Mozes da uradis online scanove - kao sto ti covek rece kao prvu proveru. Valjda nude i ostali tu uslugu - kapersky, mcafee, itd.
Zatim mozes da proveris tako sto ces instalirati jos neki antivirus samo radi provere - dakle bez stalnog monitoringa, samo explicitni scan diska. Uzmes i onaj fprot mali, apdejtujes ga i skeniras disk - command prompt verzija je dobra da se nareze na jedan butabilni repair cd, pa moze sistem da se butne sa cd-a i skenira. A na njega mozes da strpas i druge utility programe tipa arhivera, ghosta, diskeditora, raznih maxtor, wd i ostalih utility programcica, itd.

Drzis tako neko vreme AVG kao primarni AV, a ovaj sekundarni samo kao aplikaciju koju pokreces manuelno. Apdejtujes redovno oba (ili vise ako ih imas) i nakon nekog vremena (mesec, dva, tri) vidis da li je to to i ako si zadovoljan, skini sekundarni AV ako ti smeta. Mnoge kuce daju svoje AV programe u trial verziji i to bi trebalo da bude rok koji ti je manje-vise dovoljan da utvrdis da li je sve ok.

silverglider je napisao(la):
Mozes da uradis online scanove - kao sto ti covek rece kao prvu proveru. Valjda nude i ostali tu uslugu - kapersky, mcafee, itd.
Zatim mozes da proveris tako sto ces instalirati jos neki antivirus samo radi provere - dakle bez stalnog monitoringa, samo explicitni scan diska. Uzmes i onaj fprot mali, apdejtujes ga i skeniras disk - command prompt verzija je dobra da se nareze na jedan butabilni repair cd, pa moze sistem da se butne sa cd-a i skenira. A na njega mozes da strpas i druge utility programe tipa arhivera, ghosta, diskeditora, raznih maxtor, wd i ostalih utility programcica, itd.

Drzis tako neko vreme AVG kao primarni AV, a ovaj sekundarni samo kao aplikaciju koju pokreces manuelno. Apdejtujes redovno oba (ili vise ako ih imas) i nakon nekog vremena (mesec, dva, tri) vidis da li je to to i ako si zadovoljan, skini sekundarni AV ako ti smeta. Mnoge kuce daju svoje AV programe u trial verziji i to bi trebalo da bude rok koji ti je manje-vise dovoljan da utvrdis da li je sve ok.

Petre, ovaj savet Srebrnog je vrlo dobar. Mozda je malo "naporan" ali ako su ti podaci na HDD-u vazni i hoces da vodis racuna o "higijeni" diska moraces da se malo potrudis. Ali iz svog licnog iskustva ti kazem da se definitivno isplati pomuciti se malo oko zastite.
Inace kakvu vezu imas ka Internetu?

U pravu je silver i to stoji. Ipak, mene licno svi AV nerviraju kao takvi ali ipak vodim racuna,premda redovno radim backup i imam napravljen image os-a pa ako se desi nesto nepredvidjeno, lako "razvucem" image os-a na HDD...
btw veza mi je 56kbs, mozda je i to uticalo da mi "ne prihvati" online scan, mada sumnjam...
Preporucujem svima da rade backup ukoliko su u mogucnosti, jer dangubljenje sa AV-ima nervira (bar je to moj slucaj)...Ipak, treba koristiti i AV zbog virusa koji mogu da se ugrade u BIOS i slicnih desktruktivnih, zato je uvek AV+firewall na mom racunaru.
Pozdrav!

Vrh Dno