priest77
Čuven
- Učlanjen(a)
- 12.10.2004
- Poena
- 750
Hoces da kazes da su nasi lideri bolji, a tek nase "patriote"?Ja ne pljujem ovaj film uopste...scenario je vec vidjen ranije, ali to mi uopste nije ostalo u memoriji - meni se bas svidja sto je Kameron uradio sledecu stvar- "nasu sabracu ljude" predstavio u pravom svetlu, kakvi su (smo) danas. Tj. trenutne "lidere", zemljake Amerikance. Nema tu one "pozvacemo marince u pomoc, da nam spasu sumu od zlih korporativnih ljudi", ili ljudi naucise lekciju pa se pomirise sas nejtivs...no-no.
Ljudi=vojska=korporacija, sve u paketu, m'rs s moje livade...I to od strane lika koji je odavno izgubio svoje mesto medju ljudima, zbog - manjka para...I umesto da film bude sasecen u startu, docekan na noz od "patriotskog" dela gledalista , ili jednostavno bude los- kao mnogi antiratni pokusaji tamosnjih "buntovnih" rezisera, sa njihovim filmovima smestenim u pustinjsko okruzenje...gde kako okrenes- US SOLDIER je taj koji pati, jadan, ali nikad ne dovodi u pitanje slusanje naredbi, zbog svog "brata po oruzju"... i tamani crnje/dzerije/tangoe/zutace/peskiroglave uz dobar rock u pozadini.
Jok...Ovaj film pravi bas finu kontru
Kameron sve to fino spakovao u gledljiv film dopadljiv najsiroj mogucoj masi, u kom ce svi naci i videti nesto...I sve to zaradi 1+milijardu, a produced by Fox (kakve li ironije:d).
Ovo je klasican film gde dobro pobedjuje zlo, ali mi i jos par al-kaida drzava (kao sto sam vec rekao) na svakom koraku vidimo samo politiku i amere kao nase velike neprijatelje jer tako smo obavesteni na tv dnevniku.