Šta je novo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo taman sam došao sa projekcije iz Rode, film je stvarno fenomenalno urađen.

Imaju, koštaju 70 din i nisu kao u Koloseju.

A kakve to veze ima sa filmom? :)

Pa moram i to da znam ako cu tamo da gledam Avatara. ;) Nije fora gledati film ako nemas sta da grickas.

lol, 'jel ima kokica' :D Imas sta oces, i fensi kafic. Jedan od najboljih (ako ne i najbolji) bioskop u gradu, a meni na 5 minuta :)

I ja se sad vratih iz Rode. I jos jedno....WOW!

Od prvog do zadnjeg trena 3D za pamcenje. Tri sata prolete za tren. Film je klase Gospodara prstenova ali je Cameron otisao mnogo dalje u svemu. Tesko ce biti gledati neku filmsku bajku nakon ovoga..

:)

Jel ima iko da je gledao u Koloseju i da je zapravo zadovoljan ? :)

Jos jedno WOW i od mene.
Pandora je divlje prelepa.
Jedino sto mi se ucinilo da tu i tamo fale neka objasnjenja (hm, koliko dugacak ce biti director's cut :d)
Jedina zamerka: Unobtainium. :wall:

Meni je baš do jaja Unobtainium. To je u fazonu: Cameron je toliki baja da može opušteno tako nešto da ubaci u film i da mu prođe :D
Uostalom kakva sve kodna imena daju raznim stvarima, ovo je skroz plauzabilno, pogotovo što je već korišćeno tokom istorije za stvari do kojih je teško doći. Zapravo to možda i nije pravo ime za taj materijal, nego ga oni lokalno koriste kao kolokvijalizam. Ionako ga izgovaraju samo par puta.

Eh sad, uhvatili ste se tog unobi...nečega, a ne smeta vam nelogičnost sa brojem udova kod živog sveta :)
Što se nije bitno uopšte jer je film divna bajka o dobru i zlu.

@mr008 Pa lepo kazu devojcice koje iznajmljuju cvike "ako ne rade, ili ako imate neki drugi problem, donesite i zamenite" :)

malo je to cimanje, dok ti vidis da ne rade ili da im nesto fali a film vec poceo, ko ce da ustaje i da se provlaci izmedju sedista ....

Upravo sam shvatio jednu interesantnu stvar...
Kada sada posle Avatara gledam neke filmove za koje sam do skoro smatrao da imaju sjajan CGI, odjednom efekti počinju da mi deluju veštački. Valjda je teško vratiti se sa konja na magarca :p
Star Wars I, II i III mi sada deluju kao video igra :)
Zaista su postavljeni novi vizuelni standardi ovim filmom i više nema nazad.

Poslednja izmena:
Ja sam odgledao friske nabaljene hdtv ripove gostodara ... I posle Avatar-a , ne mogu reci da je "loshe" , cak sta vise , daleko od toga... Medjutim ... Ono odusevljenje koje sam imao svaki put kad odgledam iste je nestalo , i u par navrata sam pomislio cak "e a ovo je moglo kao u A..." etc... Istina je ... Bukvalno su postavljene nove granice

Kada sada posle Avatara gledam neke filmove za koje sam do skoro smatrao da imaju sjajan CGI, odjednom efekti počinju da mi deluju veštački. Valjda je teško vratiti se sa konja na magarca :p

To sam ja Dandy drvio i ranije, samo sto sam negde rekao za Avatar :D da mi i deluje kao super odradjen crtani film, ali i dalje ne dovoljno realno. Gledao sam juce T4 i dosta delova (eksplozije, veliki robot, deo kada helikopter leti preko mora po oluju...) bas bode oci. U 2012 takodje podosta stvari.

^^LOTR baš i nije pravi etalon za poređenje jer su u njemu koristili dosta maske i makete, mali deo efekata je čisti CGI.

Bogami meni Avatar uopšte ne deluje kao crtani film, a imam jako izvežbano oko za efekte. Činjenica je da sam izgled Na'vi-ja i životinja koji je u startu totalno nezemaljski narušava privid realnosti, ali mene recimo oduševljava okruženje koje je apsolutno realno i nemaš više pojma šta je CGI, a šta nije.

Poslednja izmena:
Pa nije dzabe ovaj film bio u izradi 14 godina. Bilo bi cudno da nije postavio nove standarde.

Odgledah ponovo Avatar, ovaj put u kucnoj varijanti. Nasao sam neku verziju 2gb, slika je prihvatljiva ali to ne moze da se meri sa iskustvom koje sam imao u Rodi u 3D. Resio da se podsetim nekih stvari iz filma, pa seo i odgledao sa ortakom i posle filma sam bio sav hepi, stvarno uzivanje u filmu iako nije slika dobra, ta atmosfera me je oraspolozila skroz. Moracu da iscimam jos nekog da treci put kad gledam bude opet u Rodi, da se pogleda to kako treba jos jedared. Nemam naviku da gledam isti film vise puta zaredom ali Avatar ima nesto specijalno u sebi, i ne moze nikad da ti dosadi.

Meni je baš do jaja Unobtainium. To je u fazonu: Cameron je toliki baja da može opušteno tako nešto da ubaci u film i da mu prođe :D
Uostalom kakva sve kodna imena daju raznim stvarima, ovo je skroz plauzabilno, pogotovo što je već korišćeno tokom istorije za stvari do kojih je teško doći. Zapravo to možda i nije pravo ime za taj materijal, nego ga oni lokalno koriste kao kolokvijalizam. Ionako ga izgovaraju samo par puta.

Da, ako film nema manu, ajde da nađemo nešto što nam je malo zaparalo uši, iako nimalo nije neobično, kad iole razmisliš. To je njihov naziv za materijal (kao Džejn Do za pacijente o kojima u bolnici nemaju podatke). Ni Pandora se ne zove tako, to je naš naziv za tu planetu... :)

Bukvalno tako. Prvi CG koji prestaješ da posmatraš kao CG. Prosto, nenormalno je koji je to nivo detalja. Da su radili ljude, teško bi se provaljivalo da su oni. 100 kopalja iznad Final Fantasy (a dosta je i vremena prošlo). Ovo je više ispred Epizode III nego što je Epizoda III ispred Final Fantasy filma...! Jeziva količina detalja.

Uspeo sam da nadjem taj post.

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=1900160&highlight=crtani#post1900160

Pazi ne kazem da mi bukvalno sve deluje kao animirani film (npr. stene pod suncem na letecim ostrvima deluju ubeljdivo), ali vecina ipak da, barem meni. Naravno to ne menja cinjenicu da su ovo do sada najbolje odradjeni i najpriblizniji realnom.

Animacija je vrhunska, u to nema sumnje. Kad se kaze najblize realnom to mora da znaci da je nesto realno i vec vidjeno. To sto vecini ovi plavci deluju plasticno je zato sto svest to ne moze da poredi sa necim realnim jer nije vidjeno. Naravno da je tehnologija odavno probijena i da je moguce animirati nesto iz realnog sveta a da to izgleda fotorealisticno (najbolji primer je King Kong od pre 5 godina). Poenta zasto su Na`av-i animirani je ta sto je Kamerun hteo da to uradi sa CGI-jem a ne klasican make up, jer po njegovom misljenju je to vec vidjeno u proslosti i poslednjih 40 godina Star Trek-a. Zato se odlucio na CGI uz dodatak da pri emocijama, lica glumaca su skenirana kamerama za motion capture uz extremnu detaljnost renderinga i animacije lica. To je ono sto najvise izdvaja CGI Na`av-ije od ostalih renderinga u skorije vreme - extremna detaljnost animacije lica, mnogo veca nego u Benjamin Button-u.

Evo i high res slika:
http://bitcast-a.v1.fra1.bitgravity.com/firstshowing/img/avatar-newstills-101-full-03.jpg
http://bitcast-a.v1.o1.fra1.bitgravity.com/firstshowing/img/avatar-newstills-101-full-02.jpg
http://bitcast-a.v1.o1.fra1.bitgravity.com/firstshowing/img/avatar-newstills-101-full-01.jpg

^^LOTR baš i nije pravi etalon za poređenje jer su u njemu koristili dosta maske i makete, mali deo efekata je čisti CGI.

Bogami meni Avatar uopšte ne deluje kao crtani film, a imam jako izvežbano oko za efekte. Činjenica je da sam izgled Na'vi-ja i životinja koji je u startu totalno nezemaljski narušava privid realnosti, ali mene recimo oduševljava okruženje koje je apsolutno realno i nemaš više pojma šta je CGI, a šta nije.

Takođe, prvi ubedljiv CGI koji te ubedi da ima emocije. Pogotovo glavna junakinja, nenormalno je - ja bih joj oskara dao :)

I da, Dandy, sve napolju je CG, osim delova seta kad su unutar zgrada i brodova, ali je i to prepuno CG dodataka...

Animacija je vrhunska, u to nema sumnje. Kad se kaze najblize realnom to mora da znaci da je nesto realno i vec vidjeno. To sto vecini ovi plavci deluju plasticno je zato sto svest to ne moze da poredi sa necim realnim jer nije vidjeno. Naravno da je tehnologija odavno probijena i da je moguce animirati nesto iz realnog sveta a da to izgleda fotorealisticno (najbolji primer je King Kong od pre 5 godina). Poenta zasto su Na`av-i animirani je ta sto je Kamerun hteo da to uradi sa CGI-jem a ne klasican make up, jer po njegovom misljenju je to vec vidjeno u proslosti i poslednjih 40 godina Star Trek-a. Zato se odlucio na CGI uz dodatak da pri emocijama, lica glumaca su skenirana kamerama za motion capture uz extremnu detaljnost renderinga i animacije lica. To je ono sto najvise izdvaja CGI Na`av-ije od ostalih renderinga u skorije vreme - extremna detaljnost animacije lica, mnogo veca nego u Benjamin Button-u.

Boldovao sam poentu! Sjajan post!

Jel ima iko da je gledao u Koloseju i da je zapravo zadovoljan ? :)

Ja...Nisam imao nikakvih problema,sve je bilo odlicno.
Sad ne mogu da poredim sa Rodom ili Tuck-om posto u Rodi nikad nisam bio, a u Tuck-u davno...a plus sto nisam gledao nikakav 3D film.
Tako da cu morati da svratim u Rodu, jer Avatar vredi gledati vise puta!:D

odgledao sam sinoc u Rodi 3D i odusevljen sam. Ponovo je J.C. dokazao sebe i opet je napravio revoluciju...ovaj 3D je prosto neverovatana tehnologija i scene dobijaju protpuno novu energiju u takvom okruzenju...mozda je ovo spas bioskopa koji je poceo da umire zadnjih godina jer ga je informatizacija pocela gaziti...
Sto se tice price nemam zamerki, jeste vec vidjeno (Apocalypto) ali ne smeta.
Procice jos dosta godina dok ovakav nivo postane mejnstrim, slicno je bilo i sa Ambisom (1989) pa do slicnog nivoa proslo je skoro 10 godina...tako ce biti i sada...
CGI je ovim konacno dokazao ekonomski potencijal i u buducnosti svi filmovi ce biti bar delom CGI...

Da, ako film nema manu, ajde da nađemo nešto što nam je malo zaparalo uši, iako nimalo nije neobično, kad iole razmisliš. To je njihov naziv za materijal (kao Džejn Do za pacijente o kojima u bolnici nemaju podatke). Ni Pandora se ne zove tako, to je naš naziv za tu planetu... :)

Kad smo kod mana, postoji jedna..ne toliko mana, koliko rupa u prici. Naime, znamo kad krece onaj "preemptive strike" od strane ljudi, da ulaze u onaj "flux" sto im ometa instrumente, sisteme za vodjenje..jednom recju elektroniku. pa kako onda jake&co uspevaju da premeste onaj kontejner sa celom opremom u sam centar tog fluksa i opet uspeju da ostvare premestanje u Na'vi tela? :smoke:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno