Šta je novo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daleko je ovo od 3d efekata cista prevara zao mi je sto ga nisam odgledao u normalnoj verziji.
par scena u kojima ima blagi utisak dubine ostalo samo samo 2d od kojeg boli glava.Ovo je vezano za Kolosej za ove ostale neznam mozda i probam

To je jer si gledao u koloseju. U tucku se 3d vidi kroz 95% filma, stvari izlaze lete po sali, u par navrata imas osecaj da ti dolaze sledja, vise puta sam hteo da dodirnem nesto na filmu...

I sta bi bilo najbolje koristiti za gledanje 3d filmova u kucnoj varijanti?

Vec sam rekao, u Rodi sam gledao i 97% filma sam imao utisak 3D okruzenja, onih 3% sam bio odusevljan necim pa nisam ni primecivao. Cak je i 20th Century Fox na pocetku filma 3D.
Po svemu citanom ocigledno je da ljudi dosta slabije reaguju na Xpand3D nego na Dolbi3D pogotovu oni sa glavoboljama i oni koji ne registruju 3D uopste. Ali i drugarova devojka u Rodi nije konstatovala 3D tako da verujem da nije pravilo.
Trebalo mi je par minuta da mi oci adaptiraju na 3D, to priznajem. Prvih par sekundi sam i kroz cvidze video duplu sliku, nisam mogao da fokusiram ali to je jako kratko trajalo. Sve u svemu preporuka za Rodu i film koji je vanserijski ;)

Ljudi ne znam cemu rasprava gde da se gleda kad je oprema ista u svim bioskopima osim u koloseju gde je najlosija ja sam vec dva puta bio u domu sindikata i stvarno je extra a i imaju najvece platno.

Ljudi ne znam cemu rasprava gde da se gleda kad je oprema ista u svim bioskopima osim u koloseju gde je najlosija ja sam vec dva puta bio u domu sindikata i stvarno je extra a i imaju najvece platno.

Platno u Rodi bi trebalo da je vece od onog u Domu Sindikata,a cini mi se i da je zvuk u Rodi bolji.

Pitao sam lika koji radi tu rece mi da je platno 10x4m imaju DolbyEX surround i Christie 3D digital projector tako tako da po meni nema bolje kombinacije u gradu nisam siguran sta roda ima od opreme ali ovo sto je u sindikatu zvuci i izgleda extra (mislim na ton i sliku).

Pitao sam lika koji radi tu rece mi da je platno 10x4m imaju DolbyEX surround i Christie 3D digital projector tako tako da po meni nema bolje kombinacije u gradu nisam siguran sta roda ima od opreme ali ovo sto je u sindikatu zvuci i izgleda extra (mislim na ton i sliku).

Roda takodje ima Dolby digital EX sto se tice zvuka,bar u velikoj sali.Nisam davno bio u Domu Sindikata,ali sam imao jako losa iskustva ranije,a samo pozitivna u Rodi.E sad ako su u Domu Sindikata renovirali kompletnu salu ukljucujuci i sedista,onda ok.Ako su ona ista sedista i isto platno kao i ranijih godina,opet definitivno Roda.

mislim da su sedista ista kao u rodi velika udobna i platno mi deluje kao novo ja nisam bio ranije pa ne znam kako je bilo ali sada je kao i svuda osim sto je karta naj jeftinija :D (sto je naravno plus)

Moguce da im oprema u Koloseju nije dobro kalibrisana, jer koliko vidim kazu da je i ta tehnologija dobra.
Pogledajte ovde je dosta dobro objasnjena razlika:
http://3dvision-blog.com/what-to-choose-imax-3d-versus-reald-versus-dolby-3d-for-3d-movies/

Dve stranice nazad sam davao isti taj link... Niko to ne konstatuje :d

95% digitalnih 3D bioskopa u svetu koristi Christie 3D digital projektore. Shto je josh smeshnije, 95% bioskopa ima isti username i password na DCP serveru :D Ovo pricham iz iskustva poshto sam radio sa mnogim bioskopima u Rusiji i Evropi.

sta moze da se uradi kad znas username i password na DCP serveru

sta moze da se uradi kad znas username i password na DCP serveru

Ako te puste u sobu gde je server i projektor mozesh da obrishesh sve shto ima na serveru ili da iskopirash sa USB diska na server svoj DCP film i pustish ga u bioskopu :d

to objasnjava kako se cesto pojave dobre kopije filma pre zvanicnog pojavljivanja :)

Evo, bio sam veceras u Rodi i definitivno najtoplija preporuka svima koji su se mucili u budjavom, odvratnom i pokvarenom Uscu da odu i sa uzivanjem uz odlican 3D video/audio odgledaju film.

Razlika je kao kad posle DVD-a (budjavi projektor u Koloseju, koji ne umeju da nameste/izostre) pogledate BR (digitalni projektor u Rodi) film...
Zvuk je fenomenalan! (ali malko preglasan za moj ukus)

I da, NE NAPLACUJU POSEBNO naocare! (i nisu musave)

P.S
Jesu li i u ostalim salama u Rodi, sa non 3D projekcijama, takodje digitalni projektori?

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Mad MUzzY , izgleda da smo bili na istoj projekciji :)

Utisci su sledeci ... Posle gledanja obicne varijante u Delti , ovo je kao da sam pogledao drugi film ... Sve pohvale za rodu . Odlicna kafica pre filma :D , sve kulturiska , cena sasvim ok (350 dinara za projekciju u 21h). Sala TAMAN , nit prevelika nit premala , platno perfektno , slika ... SAVRSENA ... Tacnije , mozda ne znaci puno , ali ja nisam kvalitetnije uzivanje uz film imao ... 3d fazon me je iako sam bio spreman na sve u par navrata bash prijatno iznenadio . Sto se komentara za zvuk tice ... Po meni je bash bio potaman. Nit preglasan nit ista , + sto je sve zvucalo ... PERFEKTNO . Naocari , ciste , udobne . Sve pohvale za rodu , ne menjam ih od sad :)

Mene je u stvari iznenadilo da su naočare zaista čiste. Poneo sam opremu za čišćenje, ali nije bila potrebna :)

Gledao sinoc u Rodi i odusevljen sam! Kako posle ovoga gledati obicne filmove? ;)

Možda grešim ali postoji mogućnost da ako ne možete da vidite 3d ili ako vas boli glava u bioskopu, mozda nije problem do naočara nego do vašeg vida. Ja imam taj problem. To sam provalio davno jer nisam mogao da vidim 3d stereograme, koji su svi oko mene mogli da vide. To se dešava kada jedno oko ima dominaciju nad drugim (ocular dominance ili eye dominance).

Evo link za info: http://en.wikipedia.org/wiki/Ocular_dominance

Ovde imate stereograme pa probajte: http://www.eyetricks.com/3dstereo.htm

Prema ovome, onda ja bolje da zaobiđem 3D :( Pošto ja na desno oko ionako malo slabije vidim (a ne nosim naočare), tako da vjerovatno ni neću vidjeti 3D...

BlackNeo, i ja vidim malo slabije na jedno oko ali ne toliko da bih morao da nosim naočare pa nisam imao nikakvih problema sa 3D.

Da li možeš da vidiš stereograme? Ako možeš, pretpostavljam da ne bi trebalo da imaš problema sa 3D filmovima, mada je drugačija tehnologija u pitanju... Ujedno, što se ne bi "testirao" za 350 dinara? :)

Ja ne vidim stereograme, pa sam opet video 3D.

Gledao sam neke stereograme, ali nisam uspio da vidim to što treba (mada, dao sam i sestri i njenom momku da ih gledaju, pa nisu ni oni ništa vidjeli :) ). Ništa nego da idem da probam... Hvala.

ja sam u zadnjih 20 dana gledam 6 puda film..i gledacu ga jos 16 puta.....4 puta kuci,i 2 puta sa devojkom u bioskopu :D
uzgred u rodi se sve lepo vidi,ja sam imao glavobolju prvih 20 min sigurno..ali posle je sve glatko islo jer nisam ni obratio paznju,bio sam zauzet Na`vi ima :D

http://www.eyetricks.com/3dstereo130.htm

Ovaj je prelep! Gornja trecina je ispupcen valjak (kao recimo da vam iz monitora viri pola automobilske gume), srednja trecina je udubljen valjak, i donja trecina je kao gornja.... i pise nesto :)
Prelep 3d efekat, ranije sam mislio da je bolje da se gledaju na papiru, ovo me je 'ubedilo' da nisam bio u pravu!

dobar je nema sta, dosta njih ovo nece videti kako treba

http://www.eyetricks.com/3dstereo130.htm

Ovaj je prelep! Gornja trecina je ispupcen valjak (kao recimo da vam iz monitora viri pola automobilske gume), srednja trecina je udubljen valjak, i donja trecina je kao gornja.... i pise nesto :)
Prelep 3d efekat, ranije sam mislio da je bolje da se gledaju na papiru, ovo me je 'ubedilo' da nisam bio u pravu!

Ništa ti ja od toga ne vidim. Ne da imam "dominantno oko" nego "tiranin oko". Kakvi valjci i natpisi? Više liči da se neko...

Ništa ti ja od toga ne vidim. Ne da imam "dominantno oko" nego "tiranin oko". Kakvi valjci i natpisi? Više liči da se neko...

:) :D Recimo ovako, sedis za stolom, na njemu je mobilni tel. Na nekih 10-ak cm od nosa stavi prst da bude izmedju telefona i ociju. Gledaj u prst, ali ces 'perifernim' vidom da vidis 2 mobilna telefona. Sto se stereograma tice, slican je fazon - vidis da su sve te slike sastavljene od 'skoro istih' segmenata koji se ponavljaju - ukrstanjem ociju moras dva segmenta da 'spojis' u jedan. Kada uspes, samo ce ti se kasti :) Sreca u nesreci je da kada provalis jedan stereogram, provalio si ih sve.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno