Šta je novo?

Avanture - generalno detaljno misljenje

stromen

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
619
Koje su po vama avanture u sledecih nekoliko kategorijama:
1. najbolja ove godine
2. najzaraznija za sire mase
3. najlepsa grafika
4. najprijatnija muzika
5. najotkacenije zagonetke
6. najduza
7. najbrze tece radnja

stromen je napisao(la):
Koje su po vama avanture u sledecih nekoliko kategorijama:
1. najbolja ove godine
2. najzaraznija za sire mase
3. najlepsa grafika
4. najprijatnija muzika
5. najotkacenije zagonetke
6. najduza
7. najbrze tece radnja

hrkk hrkk hrkk hrkk

zaboravio si da stavis koja je najsmorenija.Tu bi bilo najvise konkurenata!:p

Koje su avanture izashel u poslednje vreme a da su dobree!
Pa ja nisam igrao avanturu od Grim Fandanga a tako mi se neshto igraaaa.. ahhhh

Ajde brzo preporuke dok se nisam bacio kroz prozor zbog nedostatka kvalitetnih avanturica;)

ako stvarno volis avanture moja preporuka ti je MYST bilo koji dio ima ih 3 + REAL MYST.dobar je i OPSYS ali mnogo tezak,kada se tek pojavila prije god.dana na sluzbenom sajtu su davali 10000$ ko je prvi zavrsi :) .
THE LONGEST JURNEY među najboljima u zadnjih par god.
SYBERIA najnovija nije losa samo malo previse za "narodne mase"-laka.
poz

Jedna od poslednjih i najbolja avantura koju sam igrao poslednjih godina je svakako The Longuest Journey.

Ne znam da li se secash "Flight Of The Amazon Queen"? Jedna svakako od naj u svim pozitivnim kategorijama, a tu su i Sam&Max,, The Dig i josh neke...

Ove nove....slabo...hrkk

ZeeGerman je napisao(la):
Ne znam da li se secash "Flight Of The Amazon Queen"? Jedna svakako od naj u svim pozitivnim kategorijama, a tu su i Sam&Max,, The Dig i josh neke...

Ove nove....slabo...hrkk

Flight of the amazon queen........najbolja koju sam igrau u zivotu.......definitivno. Pazi, zilet. Ako je nisi igrao, obavezno je probaj iako je stara. Grafika uopste nije losa. Igra ima gomilu ludih ideja tipa sklapanje gajtana od carsafa "za kroz prozor", preko presvlacenja u zensku itd. Ako ne znas gde da je nabavis tu sam........:p .......ponovo.......:D

Sve sam to odavno preshao nekada sam se mnogo przio..
Jel znate onu mloogooo dobru staru horor avanturu DarkSeed? Od toga nisam mogao nocima da spavam..Mlogo je dobra a tek ona bolesna I have no Mouth but I must Screem!! E to nikako nisam uspeo da predjem a trudio sam se ko konj ali nikaaakoo..
Moracu opet da se primim na te stare stvari.
E da .. Da li je neko sluchajno preshao mozda ili igrao uopshte onu staru Point'n'click avanturu zvanu Alien?
Ja mislim da sam chovakoji je najdalje stigo u Jugi, poshto sam se u vreme mog aktivnog igranja iste pregovarao sa josh gomilom ljudi o reshavanju problema iz iste, pa ono cisto da proverim da nije neko presho u medjuvremenu:)

Zar se to jos pravi??? :D
Od Grim Fandanga nisam nijednu dobru igrao.

Stalin je napisao(la):
Zar se to jos pravi??? :D
Od Grim Fandanga nisam nijednu dobru igrao.

Same with me...

Ali mogu da nabrojim Angel Devoid, Ripper-a, Tex Murphy serijal *moja omiljena je bila Pandora Directive*, Phantasmagorie, The Dig, Sam i Max, King's Quest 7, Torrin's Passage *ova je decija ali jako simpa, kao i sve sierrine iz tog vremena*, dalje... dobre su bile i Riven i Atlantis, kao i jos dve kojima sam zaboravio ime *nacin izvodjenja je bio Myst*, pa onda Shivers 1 i 2, 7th Guest, 11th Hour, Journeyman Project i jos par njih.. izdaje me secanje.... Ali to je otprilike to.. Ovo danas je samo recikliranje svega toga... Isto, Grim Fandango od pre 3,5 godine je poslednja dobra koju sam igrao... Eeeh, to su bila vremena.. Cak sam i Macedonica iz SK cimao za neka resenja....

The Secret of The Monkey Island 2 ;) Samo što su pajseri iz časopisa "Moj Mikro" odmah u opisu objavili rešenje pa su mi totalno pokvarili zadovoljstvo igranja (bilo mi je žao da bacim časopis :( )

E, da i "Zack Mckracken and the Mindbender Aliens" sam jako dugo igrao i to je bilo do j@j@ ;)

zilet je napisao(la):
Sve sam to odavno preshao nekada sam se mnogo przio..
Jel znate onu mloogooo dobru staru horor avanturu DarkSeed? Od toga nisam mogao nocima da spavam..

Dark Seed je npr. bila jedna od veoma uspelih horor avantura na Amigi (pored Waxworks-a), jer je imala fantastičnu grafiku, samo me nerviralo često šaltanje disketa (beše na 5 disketa...).

DarkSeed je strava stvar! Meni je zao samo shto nikad nisam video (osim na slikama i TV-u) Fantasmagoriju (obe) i Riper-a. Takodje me interesuje kakva su mishljenja o Harvesteru? Ide na 3 CD-a, i kazu da je bash morbidan horor. Ako je neko igrao, neka malo izdetaljishe...

Koliko sam uspeo da vidim,niko nije spomenuo Indijanu Dzons.Jeste da je starija (otprilike kao Amazon Qvin),ali je vredi ispikati

A sta mislite o Bioscopi-i?

Poslednja dobra, i najbolja na PC-iju je bila BIOFORGE.
A pre toga Shivers I i II, a pre toga na Amigi Dark Seed, onda Bat I i II, Beneath the Steel Sky, Legend of Khyrandia, Lure of the Temptress, Whale's Voyage, Waxworks, Cruise for a Corpse, i sa Spectruma Vera Cruz i.t.d.

laxduke je napisao(la):
Poslednja dobra, i najbolja na PC-iju je bila BIOFORGE.
A pre toga Shivers I i II, a pre toga na Amigi Dark Seed, onda Bat I i II, Beneath the Steel Sky, Legend of Khyrandia, Lure of the Temptress, Whale's Voyage, Waxworks, Cruise for a Corpse, i sa Spectruma Vera Cruz i.t.d.

AHHH da Bioforge odlichna.. samo shto se ja i dalje vishe primam na point & click. Shto se tiche DarkSeed-a ja sam imao konverziju za pc pa nisam imao problema sa disketama ali je morala da se oslobadja extended memorija opako.. Shto se tiche Indijanca Dzonca sve sam preshao.. odlichan je .. Ovaj poslednji shto je 3d me smorio tako da sam ga batalio..nije to to...
ahhh necuuuu....
E znate koja je josh mlooogooo dobra... SVINJOLEND:))))))

BTW navukli ste me izvalchim stare diskove iz naftalina.. odoshe ispiti nizvodno type;

Pa dobro moze li neko da odgovori u formi pitanja:
1. Najbolja ove godine:Syberia, recimo
2. Najzaraznija
3. Najbolja grafika: Myst 3, recimo
4. Najbolja muzika:
5. Najbolje zagonetke
6. Najduza
7. Najbolja prica

Dobro je da osim mene se jos neko interesuje za avanature.Ljudi valjda navikli da igru cene koliko je dobra o kolicini krvi koja curi ispod monitora.Valjda.
Largo Winch, Dracula 1, 2 , Myst3, Phantasmagoria 1,2, ...

"Leisure Suit Larry 6" ili ako se neko seca "Beneath a Steel Sky" sa onim bagom gde kad strelicu pomeris skroz desno ona se pojavi na levom delu ekrana ostavljajuci svoj trag po njemu :)

twister je napisao(la):
ako se neko seca "Beneath a Steel Sky" sa onim bagom gde kad strelicu pomeris skroz desno ona se pojavi na levom delu ekrana ostavljajuci svoj trag po njemu :)

Čini mi se da Amiga verzija nije imala takav bag (ne sećam se da li sam imao AGA ili ECS verziju dotične igre...Znam da je bila na preko 10 disketa...)

zilet je napisao(la):
E da .. Da li je neko sluchajno preshao mozda ili igrao uopshte onu staru Point'n'click avanturu zvanu Alien?
Ja mislim da sam chovakoji je najdalje stigo u Jugi, poshto sam se u vreme mog aktivnog igranja iste pregovarao sa josh gomilom ljudi o reshavanju problema iz iste, pa ono cisto da proverim da nije neko presho u medjuvremenu:)
evo ja bas pokusavam da instaliram ali to ne ide bas lako.Igra hoce
kao da pokrene instalaciju samo kad iz windowsa (98SE) izaberem
start-shut down-restart in ms-dos mode.Onda kad pokrenem setup da
mi nadje moju zvucnu karticu on javi da je nema (imam Audigy),a kad
to pokusam da uradim rucno on mi zaledi ekran.Igra verovatno moze da
se igra bez zvuka (posto postoji opcija) ali ja to ne zelim ('zem ti
igru bez zvuka).Kako da instaliram zvucnu i da li mozda postoji neki
"ms-dos emulator" koji bi mi omogucio da igru igram iz windowsa.

!

Myst III Exile ?
Je li Cvele,jel ti igras CS,i ako igras,kako se potpisujes?

twister je napisao(la):
se igra bez zvuka (posto postoji opcija) ali ja to ne zelim ('zem ti
igru bez zvuka).Kako da instaliram zvucnu i da li mozda postoji neki
"ms-dos emulator" koji bi mi omogucio da igru igram iz windowsa.

Uhh ne znam...koju zvuchnu imash.. Ja sam to igrao jakooo davno.. Moracu da izvuchem iz naftalina CD pa ti javljam da li sam ja uspeo da je pokrenem.. mada sam ja na W2k ali videcemo

Sanitarium

A da li je neko ovo igrao?
Ide na 3 CD-a.
Fenomenalna igra.

zilet je napisao(la):
Uhh ne znam...koju zvuchnu imash.. Ja sam to igrao jakooo davno.. Moracu da izvuchem iz naftalina CD pa ti javljam da li sam ja uspeo da je pokrenem.. mada sam ja na W2k ali videcemo

zvucna je Creative Audigy ali takodje izgleda da sam provali da ce mi trebati i vesa 2.0 driver za graficku kako bi mogao ista da vidim u dosu.Graficka je GF 2 mx400.Znas li mozda gde to da nadjem?

twister je napisao(la):
ce mi trebati i vesa 2.0 driver za graficku kako bi mogao ista da vidim u dosu.Graficka je GF 2 mx400.Znas li mozda gde to da nadjem?

Probaj ovde ili .. Evo ja uprao kopiram igru na hard.. Inache zove se Alien Virus.. *****o sam se malko u pitanju imena..ovde

ahhh arhiva mi je f*** up :( Ne mogu ladno da otpakujem alien. ani bedaraaa... E daa ja ovu igru imam kao rip i zamisli nema zvuk:)

Nazad
Vrh Dno