Šta je novo?

Automobili

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A klasa Mercedesa nije ništa ni bolja ni gora od Francuza ili Italijana, ili nekih Koreanaca, Nemaca ili Čeha... Kada se na polovnom tržištu Evrope kupi krš (koji je tamo spreman za otpad) i uveze u SRB, to ostaje krš.

Dakle, Kosta, ne insistiraj na A klasi. Nije ništa ni bolja ni gora od Fabije, Megana, C3... Bitno je da nađeš auto u dobrom stanju kojem nije duša izvađena. Bolji je Mercedes A klase koji je prešao 180kkm i održavao Nemac u zvaničnom servisu u Nemačkoj, nego Toyota Corola koja je prešla 350kkm i vozio je Italijan u Rimu a održavao divlji servis na crno.

Baj d vej, za svaki auto na bli svet ćeš naći nekog ko će da pljuje, nekog ko će da hvali, naći ćeš rastureni krš, a i veoma dobro očuvan i pažen primerak. Traži ovo drugo. Koncentriši se na to, a na konkretan model. Pogotovo što si u Nemačkoj gde tražiš iz prve ruke. I računaj da dobar auto ni tamo nije jeftin.

Evo ti jedan BESPLATAN savet, da li tvoj prijatelj ima PARA da vozi Mercedesa?

Ima ali samo za polovan i to SAMO do 3000 evra, rekao sam već gore. Hoće baš Mercedesa, barem zasad ako ga ne ubedim da kupi drugo.

@ NShappy

Hvala na savetima, uradiću baš tako. E sad, ne insistiram JA na A klasi već moj zet. Ja se tu ništa ne pitam, probaću da vidim da mu predočim neke alternative ali ako on neće ja tu ništa ne mogu.

Poslednja izmena:
Ne znam cemu dalje diskusija onda :)

Pa kazao sam gore, zamolio bih svakoga odavde ko ima iskustva sa Mercedes A klasom 2. generacije isključivo. Kako bih stekao neku bolju sliku o tom autu, a takođe bih vas zamolio da mi predočite i nekoliko alternativa koji imaju isti ili sličan kvalitet materijala kao što ga ima Mercedes (ako je moguće, ako ne onda predlažite bilo šta samo da je u ovoj klasi automobila).

Može da se desi da ću uspeti da ga ubedim i za neki drugi auto, videću već kako će biti.

Neka pazari lepo Golf IV i peva, daleko ozbiljniji auto, a opet je nemac.

"Balkanska posla"

Ja bih za te pare pre preporucio Alfu 147. Nije ni ona bas jeftina za odrzavanje, ali nisu nijedna kola jeftina ako ih vozis.

Ja znam ljude koji ganjaju A klasu 10ak godina bez ijednog problema, a ovi jedni prelaze rutu do Svajcarske (starija verzija A klase), a ovi sa novijom do Firence. Bitno je da ga vi napljuvaste na osnovu jednog iskustva, i internet prica. + mercedesi su inace jedni od pljuvanijih po netu i to uglavnom zbog cijene, jer ljudi misle da ce za te pare dobiti isto to sto bi dobili i od japanca za te pare, a nisu ni svjesni da ako traze ulozeno/dobijeno bilans sigurno kucaju na pogresna vrata ako je u pitanju mercedes. ***, i trokraka na haubi dosta kosta, ipak je to klasa (sad koliko opravdano, diskutabilno je poprilicno) za japance.

Ja pricam iz licnog iskustva, auto je bio star 6god. kada sam ga kupio u CH, vozila ga je starija zena, redovno odrzavan, ocuvan, kao nov.
Gore sam ga vozio dva meseca, bez greske je radio, kada sam krenuo nazad za SRB sam se od sebe ugasio na sred autoputa i Nemacku, usred noci i zime, mozes misliti moje dalje muke...
Znam i ja osobe koje voze ovaj auto godinama, ali da nemaju problema sa njim to nije istina.
Daleko je A kalasa od pravog Mercedesa!

Nisam siguran koji tacno model ali cuo sam da neki od tih modela A klase imaju neki problem sa elektronikom.Konkretno da kad tim auticem prodjes kroz neku vecu baru i navlazi neke kablove ispod pravi problem i da im je to cesta boljka.Ovo je samo iz price,nemojte me drzati za rec :D sigurno zna neko vise o ovom malisanu.

Nije to bilo u pitanju, tj. jos uvek se ne zna sta je kvar, i ako je bio u njihovom servisu i sve sto su iradili oni su snosili troskove ali auto je i dalje neispravan.
Igrom slucaja sam naleteo na jednog iz mog mesta koji se bavi elektronikom i ostalim stvarima, kaze da zna sta je kvar, ali trazi mi 1000e za popravku, nemam maneru da popravljam taj auto.

Poslednja izmena:
Golf IV i Alfa 147 su dobre preporuke, hvala vam.

E sad, on insistira da auto ima Euro 4 motor, da li Golf IV zadnje serije (neposredno pred izlazak Golf V-ce) imaju Euro 4 motor ?

Šta je sa Renom Clio, nekim Pežoom ili VW Polo 2004-2006 godišta ?

147 je odlican (za te pare koliko kosta), ali spremi 250-300 eura da sredis trap, iskljucivo verzija 1.6 od 105 konja manuelni menjac ili JTD 115, sve ostalo su jako skupe za odrzavanje (napr. 1.6 120 ima varijator, 2.0 ima selespeed, mJTD je veci potrosac isl.), restyle od 2004-2006 godine.

Za nase trziste Golf, Golf, Golf, ne zato sto je najbolji, vec zato sto jedini moze da se proda i drzi cenu kad coveku dosadi, alfu ces da kupis i poklonis posle :)

PS. Taj te mnogo cima, 3000 euro 4 je neka kanta od 350.000 KM+, bolje mu kupi nesto sto je starije a nije unisteno.

Slazem se, alfa zaprvo nema sta da trazi pored Golfa, oni su u to vreme ganjali Audi A3 kao konkurenta, na Golfa IV je isao Stilo, a danas 147 kosta 30-40% manje nego golf, isto godiste/motor (1.6 vs 1.6 ili 1.9vs1.9).

Zar nije mana golfova sto se kradu kao ludi po bg-eu ? Znam dva ortaka kojima su ukrali golfa posle 3,4 meseca.

Zato sam ja uvek za automobile koji nisu popularni u ovim krajevima( mislim na bosnu,albaniju,srbiju,hrvatsku i crnu goru )

Pa dobro to stoji.. Ali tebi kada ga ukradu a radio si 5god ko crnac da ga kupis sigurno nece biti svejedno. Niti ces razmisljati ko je kriv..

Naravno, ali ni druga vozila nisu imuna na kradju, tako da Golf je samo vise zastupljeniji kod nas pa se iz tog razloga vise kradu, iz raznih razloga.

To nikako nije mana auta, nije on kriv sto ga kradu, nego valjda ljudi koji to rade?

To je mana broj JEDAN. Ne zelim auto koji vole lopovi.

Naravno, ali ni druga vozila nisu imuna na kradju, tako da Golf je samo vise zastupljeniji kod nas pa se iz tog razloga vise kradu, iz raznih razloga.

Golf bilo koje generacije nije vise zastupljen kod nas od drugih marki, ali je na ceni kod lopova iz raznih razloga. Isteravati na cistac koji je veci bolji i sl. a ne uzeti u obzir osobinu da li se taj model krade ili ne, kod nas se meri imanjem psihijatrijskog kartona.

Poslednja izmena:
Zar nije mana golfova sto se kradu kao ludi po bg-eu ? Znam dva ortaka kojima su ukrali golfa posle 3,4 meseca.

Zato sam ja uvek za automobile koji nisu popularni u ovim krajevima( mislim na bosnu,albaniju,srbiju,hrvatsku i crnu goru )

Lopov reporting :d

Mana golfova je sto imaju aluminijumsku bazu volana i onda ih je lako ukrasti cak i pored Lavlje Kandze. Ceo sistem je preuzet od stranaca, odlomis volan macolom, ubodes neki privremeni aparat, odvezes ga i zdravo. Zeder je jedini siguran sistem, mada sam nacuo da postoje univerzalni zeder kljucevi dok sam blejao sa par lopova :)

Konkretno najvise kradja u srbiji se desava sa duplim kljucevima, usled ucestalosti automobila na nasim putevima i cinjenice da prvi na listi najcesci auto (punto) sramota/neisplativost krasti.

Hehehe, ne kradu ga oni sto ga vole, vec sto ima dalju svrhu, nece ga oni voziti po Srbiji i hvaliti se kako imaju auto koji vole. :D

Audi a3, 1,9 tdi 2003, 130 konja, 6 brzina, dizel mu predlozi. Bolji u svakom pogledu od golfa, cena slicna. Mali servis ispod 100e, presao sam 50 000km za 1,5 godinu , od kvarova sa imao cetkice na alnaseru ( to ulazi u odrzavanje) i neki relej 2000 dinara. Potrosnja, na 90km/h u sestoj oko 4 litre, na 130km/h 5,5 . Grad oko 6 litara. To je potrosnja sa ukljucenom klimom . I nije potrosnja po bordu nego sa sipao do cepa pa merio . E sad, to je kad vozis normalno i moj auto je cipovan pa u teoriji bi trebao manje da trosi od fabrike, i drugi problem je sto je taj motor takav da te tera da ga stisnes malo po gasu jer izaziva osmeh na licu momentalno, pa kad zelim da si dam oduska potrosnja ide i na 7,5-8 litara..

Samo da odgovorim na neko pitanje, ima i Golfova 4ki sa euro 4, ali su retki.

Zaista mislite da su Toyota Yaris i Hyundai Getz toliko losi, da samo golfa i alfu spominjete? Hahahahaha! Pravi ste balkanci. :D
Dva auta koja sam spomenuo, u celom svetu vaze za najkvalitetnije u klasi.
Oba u vrlo dobrom stanju mozete naci za oko 3000e. Toyotu malo stariju, doduse.

Oba ta auta ne preipadaju istoj klasi... Auris/Corola ili i30 je ta klasa....

Evo iskustvo iz prve ruke, meni su ukrali golf IV posle dva dana, kupljen u nemačkoj beše to pre 4-5 godine,navatali su tu grupu bilo na tv-u ali meni od auta ništa... Kupio isto u nemačkoj stila tad evo i dan danas ga vozim, i stoji to što je neko spomenuo, najbitnije ako već kupuješ polovni automobil kupiti ako možeš nešto provereno, ovo kod nas? To su sve grobovi sa pola miliona na satu... Na žalost..

Ја сам схватио да би платио 3000 у Немачкој, а не укупно :/ .. Неће наћи тројку за те паре. Нико не каже да је Тојота лоша, ја имам одлично искуство, али исто тако је одржавање скупо у Србији, то је проблем . А тек неки квар ...

Evo iskustvo iz prve ruke, meni su ukrali golf IV posle dva dana, kupljen u nemačkoj beše to pre 4-5 godine,navatali su tu grupu bilo na tv-u ali meni od auta ništa... Kupio isto u nemačkoj stila tad evo i dan danas ga vozim, i stoji to što je neko spomenuo, najbitnije ako već kupuješ polovni automobil kupiti ako možeš nešto provereno, ovo kod nas? To su sve grobovi sa pola miliona na satu... Na žalost..

ne mora da znaci da je los, cak i ako je imao 500.000km, zavisi ko ga je vozio.

auto maksimalno odrzavan a star 10 godina, je bolji auto od neodrzavanog starog 4 godine. Bar ja tako gledam. Moderni automobili vec pocinju kriticno da se kvare na 150.000km, i tada od vlasnika zavisi u kakvom ce stanju da bude u narednom periodu. Skoro je drugar dosta love ulozio u generalku 1999 Golf 4, 1.8, auto je nakon kompletnog servisa kao iz fabrike. A kao takav po mom misljenju vredi (za vozaca) mnogo vise nego jedan francuski kontenjer 2007-8

Stoji, ali opet nije isto auto vožen kod nas i auto vožen recimo nemačka. Svi kukaju na italijane kako su trapovi loši i bla bla... Moj nisam pipnuo do prošle godine, to su 4 godine vožnje na našim putevima

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno