Šta je novo?

Automobili

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U pitanju je Cule auto iz Sremske Kamenice.

A joj, kada je Cule trebao da isplati plate radnika a on kupio pzero gume za reli i rekao da se strpe. Lik je seo na motor i isao do bg-a po neki kabel za neki od tih koreanaca i doneo isti kabel koji su vec imali, plakao sam od smeha.

Osećaj za volanom, klima uređaj (veoma loš je i na i 30, očajna ventilacija), ergonomija centralne konzole. Ovaj sto smo mi vozili je bio nešto 35 hiljada eura. Za te pare i za D segment ove stvari moraju biti bolje.

Uf.... Bas sam ocekivao vise od tog auta... Inace gledam sad cenovnik kod nas i40 1.7 CRDI u najjacoj opremi 29.360... Ako je tako kao sto kazes, onda *** nije vredno para... A bas mocno izgleda i enterijer i eksterijer.

Za te pare bolje 320d karavan i bole te ćoše :) (da fan sam BMW-a) :)

Poslednja izmena:
Za te pare uzmes neku brutalnu mecku i pravac Njemacka :D

Daleko su oni još uvek od evropskih premiuma. Na papiru su super, izgledaju baš dobro, ali dobri su samo za nekog ko prelazi iz nekog matorog auta. Ko se već vozila u dobrom Evropljaninu neće pasti u nesvest.

Ne vredi te novce. Vozio sam ga po Nemackoj, karavan. Početno oduševljenje prođe posle 20 km.

Baš tako, potpuno neubedljiv automobil (i40).

Osećaj za volanom, klima uređaj (veoma loš je i na i 30, očajna ventilacija), ergonomija centralne konzole. Ovaj sto smo mi vozili je bio nešto 35 hiljada eura. Za te pare i za D segment ove stvari moraju biti bolje.

Upravo tako, potpisujem od reči do reči. Inače, treba znati da iako su KIA i Hyundai praktično ista firma, većina KIA modela se pravi za evropsko tržište, po evropskom ukusu, dok su Hyundai modeli pretežno za ceo svet i tako su i pravljeni. Nama evropljanima (uglavnom) više leži osetljiviji upravljač, agilniji automobil i manje sjaja na instrument tabli.

@roadracer sve je navika, sećam se kada je golf i pasat imali plavu tablu svi su se "lozili"

A jeste, imao je, samo VW plava tabla i sad izgleda moćno u odnosu na Hyundai tablu.

http://www.vrelegume.rs/vesti1/subaru-wrx-s4-uskoro/
300ks, 400Nm navodno.. kakva ce ovo masina da bude :)
WRXS4_teaser-630x353.jpg

Od milion evrica.

Nisam citao text, mislio sam da se radi o novom wrc wrx modelu. :)

Ma kakvi, ovo je civilna verzija, brutalan motor i awd uz sve ostalo sto cini jedan subaru jos po normalnim cenama.. tesko da ima bolje :) 0-100 za oko 4 sek. pa sve brze od toga vec nije u redu :d

Poslednja izmena:
Steta sto ih niko ne kupuje. Cesce vidjam bentlije po BG od WRX.

Imamo službene KIA Ceed, i nije to loš auto. Ali servis, bar jedan od ova dva u NS koji rade KIA i Hyndai program su najgore s'eronje, lopo'i, mutivode koje sam sreo u Srbiji. A pošto generalno znate kakva je situacija u Srbiji, zamislite onda kakvi su oni zaista. Uspeli su tokom garanbtnog roka da upropaste servisima 3 automobila.

Imaju mnogo sreće što to nisu privatni automobili, inače bi ih neko upucao. Ja bi ih terao do Koreje (ili bar Slovačke (tu se prave, jel?)), bez smirivanja dok ne dobijem nov auto. Ovako kod nas u firmi, nema ko da ih ganja...

U pitanju je Cule auto iz Sremske Kamenice.

Cule je nekad bio dobar dok je bio nezvanican servis za hyundai, a sad sam sa jos par strana cuo ovo.
Mogu da preporucim Papica u kacu za KIA servis.
Hyundai - gotu obici u sirokom luku... srecom ima sad jos jedan zastupnik u NS, ali ne znam kakav je.

Vozio i20 4+ godine i vrlo sam bio zadovoljan (osim gotom i pre toga bosnjakom).
Malo mi je falilo i30/ceed da uzmem, ali je zena presudila za polovnog sportage...

Što se Hyundai/Kia tiče, pre par god. Kada sam razmišljao koji auto uzeti, ove dve firme su došle u obzir, naravno mislim na nove automobile. Bio u salonu, razgledao, delovalo mi je ok. Na kraju posle par meseci i razgledanja svega i svačega, odlučio sam se za polovni BMW 320i. Auto je star preko 10 god. ali sam jako zadovoljan, posle kupovine sam prestao da obraćam paznju na razne hyundai/kia i ostale.

e46 ?

Steta sto ih niko ne kupuje. Cesce vidjam bentlije po BG od WRX.

Bas tako.
Ne kupuju ih jer ne mogu da lece komplekse sa Subaruom.
Sta zna izgazena plavusha sa splava sta je Subaru sa tamo nekom konturom obicnog auta koji vozi njen matori (recimo Accent)
Al mecku moze da napipa sa povezom na ocima, kao i ostale prestige modele koji su do iznemoglosti popularizovani od strane nasih skorojevica.

Nema logike za trenutne uslove uzimati koreance u full-u, base paket je jedini konkurentan, sve ostalo = trazi dalje, i takodje zakljucno sa i30/ceed-om. A i za mala kola nije da nema bolje ponude, tako da ova 2 jedino nesto vrede naspram cene.

Pa koreanac(recimo i30) sa odlicnom opremom u cenovnom rangu golfa sa celicnim felnama...

Poslednja izmena:
subaru forester, jedini auto koji sam kupio 2x. Ali nije to auto za svakoga, u smislu na njemu nista nije fancy unutra (nista ne svetli, nema nikakve dzojstike...) cak i meni po nekad to smeta...ostalo prezadovoljan sam (osim cene original kuke koju sam narucivao :smash:

Vozim Hyundai Getz 1.4 2006. godište.
Auto je pravi mali zmaj, ja prezadovoljan. :)
Novi Hyundai automobili koji se voze kod nas su najverovatnije napravljeni u Češkoj.
Pre Hyundaija sam vozio Opel Corsa b 1.2 1996. Razlika je kao oko i nešto drugo. :)

Poslednja izmena:
Da li neko ima/imao iskustva sa Toyota Auris 1.4 D4D modelom iz 2010. godine?

Sestra vozi 2.0d. Sta znam, fino to ide, malo trosi. Nije ni neudobno auto cak. Vozaceva pozicija super, vozio sam je jednom od Bg-a do Podgorice.

Njena oprema je Sol ako se ne varam, srednja od tri ponudjene tada kad je kupovala. Ima sve potrebne gadget-e sem ESP-a.

Posle 50k je imala zamjenu sinhrona 1. i 2. brzine i jos neke gluposti sto je rijeseno u garanciji. Ostalo sve kako treba.

Sta uzeti sa 7 sjedista al da nije kombi do 18k eura?

Uh, 7 sica al da nije kombi... Nekako, nije da imam iskustva, ali su mi takvi automobili uvek delovali skuceno... Prvo sto ta dva zadnja sedista nisu bas za odrasle osobe, drugo sto se tu gubi velika vecina gepeka, a za 7 osoba svakako treba mesta....
Ne znam cene tu, ali bih pogledao sharan/alhambre, za te pare bi se mogli naci kvalitetni, neizakani..

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pa to mora da bude mini van, suv ili terenac da bi ta dodatna 2 sedista imala smisao i svrhu mada su i u tom slucaju cesto samo za decu ili dzeja :)

Pa kontam neki polovan terenac, djeca su u pitanju... i naravno Dzej (salim se, ovo je vise u Gastrabajterska 2 fazonu ;) ).
Za sada Toyota Land Cruiser dizelas ili MB ML270 dizel.
Receno mi je, da Audi Q7 zaobilazim na daleko, nisam nikada imao priliku da ga vozim licno, al koga god poznajem da ga ima nisu bas zadovoljni, naprotiv kukaju i zale se na silne kvarove.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno