Šta je novo?

Automobili

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vozio davno Audi 100 sa k glavom... ne slazu se utoliko sto ne moze da se nasteluje ler gas na benzinu da radi kako treba, nego varira ... Meni nije smetalo

Ne ide K glava i plin, tacnije, ne ide obican venturi i k-glava. Ako se namesti jedno gorivo da radi, drugo ce da zeza u nekom rezimu, i obrnuto.

Pa da, zato i kažem, ler gas me zezao...

U odnosu na sparka taj ima da trosi ko upaljac :p

tema za razmisljanje:

najmanje zahteva za servis u roku, svih komercijalnih vozila u zadnjih 20 godina:

1. Honda Accord
2. Subaru Forester
3. Mazda MX-5
4. Mitsubishi Carisma
5. Toyota Yaris
6. Honda Civic
7. Nissan Almera
8. Honda CR-V
9. Toyota RAV4
10. Nissan Micra

dalje idu jos 4 japanaca pa Volvo 40 pa po koji evropljanin :)

Pa sta mislis zasto drze onakve cene u Nemackoj, zasto su toliko prodavani cak i u najbogatijim drzavama sveta i na trzistima koja imaju svoje kvalitetne proizvodjace :)
Pogledaj cene polovnih forestera u odnosu na fensi konkurenciju i sve ce ti biti jasno. To vazi i za ostale japance sa liste. Veliki broj Forestera je prodat u drzavama koje imaju teske klimatske uslove, zahtevnu konf. terena ili sve to zajedno.

Forester XT mi je idealan auto, neverovatno univerzalan i kvalitetan a o motorima, zvuku, AWD ne treba trositi reci..

[YOUTUBE]7gGZNLDyuFE[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ali novi forester mi je uzasno ruzan, stari je bio mnogo lepsi.
Meni je od subarua (pored sti impreze) najzanimljiviji 2003-2009 legacy sw/outback.

To je skroz subjektivno :) Meni skoro svaki forester izgleda mocno (kao i prakticno svaki subaru pa cak i kad su malo failovali sa dizajnom), kod ovog novog mi samo zadnja svetla malo deluju sklepano ali to je najmanje bitno.

Setite se prve gen Subaru Tribeca na šta je ličio, ali meni je bio ok :)

Spomeni mom komšiji ovo, da vidiš kako će se nasmejati. Kupio novi rav4 d4d i u prvih godinu dana mu je 9 meseci proveo u servisu. Onda su mu promenili motor, koji se posle 6 meseci opet pokvario.

Prodao ga je kad su mu ponovo promenili motor.

Uzgred, baš me zanima šta mislite, na koji način se prave ove statistike?

Ok, moguce je da ga je bas bas zadesio maler. Nisu ni nasi serviseri najbolji na svetu. Bilo je takvih slucaja i sa mercedesom ovde i sa porsche-om cak. Neki tip preko je za Porsche kao snimke stalno sa problemima. Kapiram da se takvi slucajevi jako retko dese ali da se desavaju ipak svima. To nebi trebalo da znaci da je neki auto los.

Malo mi je zao sto Subaru ne poradi na dizajnu Forestera koji je verovatno najbolji all round auto.

Ono sto se prodaje srbima, nije referentno sa svetom.

Uzmi jaris, kao primer. Na tri mesta u svetu se pravi, nama bitni Japan i Francuska. Francuska verzija , ne da je losija, vec ima drugacije delove. Znam iz iskustva kad sam menjao paknove, da mi je majstor rekao da imam srece sto imam japanca.

Pritom, zna moj otac jednog od vlasnika uvozne firme za odredjeni brend automobila, i on licno kaze da ono sto njima stize, nije istog reda kao i ono sto bi trebalo, odnosno da nije proslo kontrolu kvaliteta kakvu prolazi za evropu.

IMAG0763_1_1.jpg

Ja da sam u Evropi ja bi sigurno uzeo nekog evropljanina, pa makar i par godina stariji auto nego novijeg Azijata ili Japanca.
Ovde u Australiji ima jako mnogo evropskih automobila, vec par godina plave trziste sa Skodom... al nedo ti Bog da ti nesto rikne ili se slupas a vozis evropsko auto, ima da ostaris dok stignu dijelovi i dok se to zamjeni/popravi.

Meni je ovo 4-ti Subaru. Na sve i jednom se samo mjenjalo ulje, gume i filteri. Nikad nista nije riknulo. Nebi ih ni mjenjao da nije bilo licne potrebe za novijim/jacim modelima.
Sledece sedmice ce i GT-Spec B na prodaju. :(

Poslednja izmena:
Cini mi se da uzimaju podatke od nezavisnih mobilnih servis ekipa (AMSS, AAA... - npr).
Secam se price kako je VW 'obmanuo' ADAC listu pouzdanosti uvodeci sopstvenu pomoc na putu (porsche mobility ili tako nesto)

Subaru su meni jedni od najlepsih automobila. Uvek bi pre izabrao Imprezu nego npr A4, Bmw 3. Posebno mi se svidja Impreza 22b. Sto se tice dzipova samo Pajero i Defender

22b, jdm ekskluziva ali odlican auto :)
@hsv
Slazem se, samo kazem. Ovaj sto kolega ima mi je jedan od najlepsih subarua, ostali su mi onako (bar ovi noviji, stari sa klasicnim dizajnom su cool).

Cini mi se da uzimaju podatke od nezavisnih mobilnih servis ekipa (AMSS, AAA... - npr).
Secam se price kako je VW 'obmanuo' ADAC listu pouzdanosti uvodeci sopstvenu pomoc na putu (porsche mobility ili tako nesto)

Sada praktično svi proizvođači nude pomoć na putu o svom trošku u garanciji. Osim toga, i mnoga osiguranja nude isto to.

Zbog toga danas ADAC lista pouzdanosti automobila i nije vise pouzdana (ako je ikad i bila...)

'car reliability index methodology' ako si bas zainteresovan za istrazivanje. Neki sajtovi pitaju vlasnike, a to je vec... hmmm... hmmm

Nisam siguran da bih smeo da vozim ovo :d

[YOUTUBE]PxexrTWD1c4[/YOUTUBE]

Nisam siguran da bih smeo da vozim ovo :d

Hrabrost na stranu, ali mogu samo da zamislim koliko litara goriva sabije svaki pritisak na pedalu gasa. Svojevremeno sam se sokirao da obican STI na stazi trois 40 l/100km (podatak neke tv emisije sa njihovog testa), ovako navijen verovatno i dosta vise...

Не знам да ли сте видели у БГ једну импрецу СТИ са све рекламама за ауто школу залепљени по њој :) Био сам ту када се потезала са Нисаном ГТР код Интера, реко дај ја да продужим до Кнауфа биће добрих трка међутим њих није било, отишли су да се вијају по ауто путу... Да се она вози на обуци, опет би вожњу уписао :)

Hrabrost na stranu, ali mogu samo da zamislim koliko litara goriva sabije svaki pritisak na pedalu gasa. Svojevremeno sam se sokirao da obican STI na stazi trois 40 l/100km (podatak neke tv emisije sa njihovog testa), ovako navijen verovatno i dosta vise...

Staza je staza.. kao sto pravi terenci u teskom off roadu trose k'o jahte :) Ma to se ugradi plin pa prevozis dzakove cementa u sti-u ko covek :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno