Šta je novo?

AutoCAD/..last selection?

okmijun

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-7940x
Matična ploča
Asus x299 ROG
RAM
128GB DDR4
GPU
Titan X 12GB
Selectovo sam npr 500 objekata, i stisno ESC :trust:
KAKO da povratim ISTU tu selekciju?
:eyebrows:

Izaberi komandu koju hoces da izvedes nad tim objektima, pa kad ti kaze "Select objects:", otkucaj "p", a zatim enter

Selekcija previous tj. p radi samo ako je izvrsena komanda sa selektovanim objektima.

Ako su objekti samo selektovani pa komanda bude prekinuta sa esc, ili sve si selektovao bez zadate komande (npr. chamfer) nema povratka moraces ponovo da selektujes.

a jel moze nekako da mi samo da selekciju, bez komande?

Da ako koristis komandu select pa je zavrsis sa enter onda mozes da koristis selekciju previous

Misko78 je napisao(la):
Selekcija previous tj. p radi samo ako je izvrsena komanda sa selektovanim objektima.

Ako su objekti samo selektovani pa komanda bude prekinuta sa esc, ili sve si selektovao bez zadate komande (npr. chamfer) nema povratka moraces ponovo da selektujes.

ma fora je u tome sto IMA, to mi pokazala jedna drugarica
a sad se ni ona vise ne seca!

okmijun je napisao(la):
ma fora je u tome sto IMA, to mi pokazala jedna drugarica
a sad se ni ona vise ne seca!

Ovo su sve opcije komande SELECT koja je podkomanda svih ostalih komandi

Window
Last
Crossing
BOX
ALL
Fence
WPolygon
CPolygon
Group
Add
Remove
Multiple
Previous
Undo
AUto
SIngle

Ako u njoj nema opcije za to sto ti trazis onda jednostavno takav nacin vracanja nije moguc.

jedino da formiraš grupe (ctrlA on off)

ili ono: getvar - entget - entsel (autolispom pozivaš sistemsku promenljivu u kojoj je tekuća selekcija) što je u suštini isto kao previous. Ali to znači mala lisp rutina koja se diže sa ACAD-om i ne ide uz originalni set komandi.

edit1: uskoči Miško 🙂 pre mene
Miško nije nemoguće, selekcija se čuva dok je ne potisne nova, a može se dodeliti promenljivoj koju možeš da pozivaš kad god ti zatreba (kao grupa)

Poslednja izmena:
***ga, ovoga se secam kao juce
levi taster misom+"jos nesto" i pojavi ti se prosla selekcija

okmijun je napisao(la):
***ga, ovoga se secam kao juce
levi taster misom+"jos nesto" i pojavi ti se prosla selekcija

pazi sta ste ti i tvoja drugarica radili ko ce to znati 😀 . Salu na stranu ja stvarno ne znam o cemu pricas, a ni mi ne mozemo znati kako su vasi Cadovi bili namesteni i da li su bili namestani od necije strane. :smash:

Ako ti treba tako nesto nista lakse nego to napisati. komandu nazoves kako ti se svidja recimo TRT1
i u AcadXXXX.LSP a ako koristis zadnju verziju onda acad2006doc.lsp ubacis sledece
(defun C:trt1 ()
(setq sset (ssget "P"))
(if sset
(sssetfirst sset sset)
)
)

i svaki sledeci put kad startujes cad ako ti nesto tako zatreba samo trt1 :whip:

e pa sad 😛 ....
bice da je mozda to, neki fakin lisp ko je neko pre 1000 godina napravio

Nazad
Vrh Dno