Ne isplati im se da obijaju auto zbog toga, nego će da obiju zbog nečeg vrednijeg, a pokupiće i nju. Stoje mi kamere u dva auta nekih 10-ak god. i nikad nije bilo problema. Jeftini i matori automobili, pa ni kamera ne može da bude skupa.
Zavisi, kod mene ispred zgrade neki klinac razbio stakla na desetak automobila, uglavnom zadnja sajbna je bila u pitanju i prednja. Razbije staklo i ukrade glupost, jednom komsiji ukrao plasticni kalem za kablove, koji kosta 1800din. Cekao je 2 meseca da mu stigne staklo iz uvoza.
Meni je takodje lupio u staklo jedne veceri i odmah se aktivirao alarm. Video sam ga sa prozora, ali odmah je pobegao. Nije uspeo da razbije staklo jer je ispupceno ka spolja i dosta debelo. Posle toga nije vise lupao stakla.
Ocigledno da ih je bas briga koliku ce kome stetu napraviti da bi se okoristio za neku mizernu svotu. U kolima ne treba ostavljati nista vredno, a to sto ti je star auto nema veze, mozda nekom zatreba i za delove.
A desilo se jednom ispred vrata moje firme, kolega zaboravio novcanik u kolima. Nov i skup auto, naiso neko, ciglom razbio staklo i odneo novcanik. Bio prazan, samo dokumenti i malo sitnine, ali je cekao i taj mesec dana staklo iz Nemacke, a i trcao da vadi nova dokumenta...