Šta je novo?

Auh ... razbise nas :))))

MAD_MUzzY

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.10.2000
Poena
800
Ono bi i ja 😀 da imam love ...
5000+ u bilo cijoj izvedbi je stvarno za skidanje kape.
Ajde Aco nabavljajte te nove XP serije, pa ga nafuraj na bar 2500, bice dovoljno da ga stignes u svakom segmentu 🙂

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ono bi i ja 😀 da imam love ...
5000+ u bilo cijoj izvedbi je stvarno za skidanje kape.
Ajde Aco nabavljajte te nove XP serije, pa ga nafuraj na bar 2500, bice dovoljno da ga stignes u svakom segmentu 🙂
Prdnuli ste u cabar😀 😀 (izvin'te na izrazu)

Onaj divljak je ladno nabudzio 250 mhza cistih magistrale (1000 mhza QPB-a). Pri tome ne govorim o forici 175*2=250 zbog toga sto je DDR nego cistih 250 mhza. Na kojoj li je to ploci uspelo ? Kako je regulisan PCI delilac ?????

A cime je baja to hladio?
Mora da je neki eskim pa je resio malo da overi taj P4🙂

MAD_MUzzY je napisao(la):

Kasno. Tip je napravio sa XP-om 3.3GHz

Re: Re: Auh ... razbise nas 🙂)))

BokiPK je napisao(la):
Kasno. Tip je napravio sa XP-om 3.3GHz

Alal mu ona stvar, to je vise nego dovoljno da pokida i najgrdji P4. 😎

Re: Re: Re: Auh ... razbise nas 🙂)))

Aca je napisao(la):
Alal mu ona stvar, to je vise nego dovoljno da pokida i najgrdji P4. 😎
Hahahaha,sta je dovoljno???
Mislis da je taj procesor preziveo??😀 😀 😀 😀

Brutalan Zlica je napisao(la):
Onaj divljak je ladno nabudzio 250 mhza cistih magistrale (1000 mhza QPB-a). Pri tome ne govorim o forici 175*2=250 zbog toga sto je DDR nego cistih 250 mhza. Na kojoj li je to ploci uspelo ? Kako je regulisan PCI delilac ?????

Kod odredjenih P4 ploca fsb procesora mozes sda menjas nezavisno od ostalih taktova(zakljucas PCI i AGP magistralu).
Mene zanima koja memorija i cime je hladjen, posto se novi P4 isto prilicno greju.

Brutalan Zlica je napisao(la):

Pa i ne može istovremeno DDR magistrala i Quad Pumped magistrala...

BokiPK je napisao(la):
Kod odredjenih P4 ploca fsb procesora mozes sda menjas nezavisno od ostalih taktova(zakljucas PCI i AGP magistralu).
Mene zanima koja memorija i cime je hladjen, posto se novi P4 isto prilicno greju.

Naravno da fiksiranje pomaze, ali ako odes mnogo dalje od takta koji bi trebao da bude (recimo zakljucas na 33 furas magistralu na kojoj bi PCI trebao da bude 45) sve puca

Ovo ti nije prvi put da pominjes to u vezi nekakvih odnosa PCI.Hajde posalji mi gde si citao o tome,bas me zanima.Kod mene stvarno nema nikakvog pucanja,mada sam ja zaboravio kako se bese racuna taj PCI😀 😀 .Ja ga drzim zakljucanog na 33 a fsb180 😀 😀 .Kada bi trebalo da se javi to pucanje ??
😉

Mogucnost da se klok FSB-a odvoji od promene PCI i AGP kloka je ostvarena pomocu novog klok generatora ili novog izvoda na postojecem klok generatoru (takva kola imaju osim osnovnog takta i delioce frekvencija - tehnicki su to razne vrste brojaca). Prema tome ili su razdvojeni ili nisu i tu ne postoji nista izmedju u smislu donekle radi a onda popusta. Pa nije rec o brani vec o digitalnim kolima. Bojane ako ni ovo ne prihvati kao objasnjenje prepustam ga tebi da vezbas na njemu srednji vek!

simpson H je napisao(la):
Ovo ti nije prvi put da pominjes to u vezi nekakvih odnosa PCI.Hajde posalji mi gde si citao o tome,bas me zanima.Kod mene stvarno nema nikakvog pucanja,mada sam ja zaboravio kako se bese racuna taj PCI😀 😀 .Ja ga drzim zakljucanog na 33 a fsb180 😀 😀 .Kada bi trebalo da se javi to pucanje ??
😉

Verovatno je ta pojava vezana za fantastični SiS čip-set, a kod Intela nisi počastvovan tom privilegijom 😛

Jok, na Sisu ni ne postoji fiksiranje 🙂
Simpsone, ne govorim o tome da nece raditi, vec o pucanju 3d aplikacija, i tekstura. A tebi je fsb na 180 tj. PCI na 36 tako da nisi daleko odmakao od 33. Probaj da dignes na PCI 42 😛

SiS 648, ko još i govori o SiS 645(DX) - to je praistorija ;-)

delimir je napisao(la):
Verovatno je ta pojava vezana za fantastični SiS čip-set, a kod Intela nisi počastvovan tom privilegijom 😛

Bas je to Intelov izum. Ne mogu vise da se setim gde sam to procitao, malo me iznenadila ta cinjenica. Naravno, opcija je moguca kod ploca Abit, ASUS isl.

Radi se o tome da tu opciju poseduju clock generatori novije vrste, a na proizvođaču čip-seta (i845, nForce2, SiS648 itd...) je da opciju iskoristi ili ne na ovaj ili onaj način, manje ili više uspešno...

Očito me nisi dobro razumeo (mada i sada kada se pročita može i ovako i onako da se tumači)...U mom postu koji si citirao pojava koja je fenomen SiS čip-seta je pucanje sistema, a ne fixiranje magistrale 🙂

Inače prva ploča koja je imala opciju fixiranja AGP/PCI je, koliko je meni poznato, ABit TH7-II baziran na Intel 850 čip-setu. Po mom skromnom mišljenju radi se zaista o dobroj stvari.

Pozdrav.

delimir je napisao(la):
Radi se o tome da tu opciju poseduju clock generatori novije vrste, a na proizvođaču čip-seta (i845, nForce2, SiS648 itd...) je da opciju iskoristi ili ne na ovaj ili onaj način, manje ili više uspešno...

Očito me nisi dobro razumeo (mada i sada kada se pročita može i ovako i onako da se tumači)...U mom postu koji si citirao pojava koja je fenomen SiS čip-seta je pucanje sistema, a ne fixiranje magistrale 🙂
...

Bas vala, ovako i onako...

Nazad
Vrh Dno