Šta je novo?

Audio technica ath-m50

• Začetnik teme Začetnik teme brajko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

brajko

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poena
320
Планирам да купим слушалице које би пре свега користио за музику и филмове на компу,а користио бих и за мобилни. Углавном у кућној варијанти, односно ретко бих их користио у покрету. Слабо се разумем у тематику па сам се обратио другару који је "у причи" и који ми је ко из топа препоручио ово чудо из наслова. Оно што мене занима јесте да ли ове слушке вреде те паре? Није ми жао да пљунем кинту ако је заиста квалитет у питању, те ме занима и ваше мишљење.

Мало сам читао по нету и углавном су ове слушалице у врху или најбољи избор рецензената. На компу имам интегрушу, матична је из описа. Још једна напомена, ако је од значаја планирам на пролеће да узмем и неку звучну карту и нови 2.1 систем како бих имао што квалитетнији звук.

Ko hoće uređaje koji služe tome da daju dobar zvuk, ne treba da ih traži u radnjama koje prodaju računarske periferije poput miševa, veb kamera itd. Obiđi radnje sa studijskom opremom, pa i one koje drže Hi-Fi. Svakako je Audio Technica bolji izbor od Logitecha i kojekakvih polu-poznatih firmi jer njihovi proizvodi nisu namenjeni tome da daju visokokvalitetan i/ili veran zvuk.

ATH-M50 je odličan izbor. U toj klasi kojoj dotične sluške pripadaju, poslušaj još i AKG 240M i AKG 271. Meni su u toj klasi 240 favorit po pitanju vernog zvuka. Ne znam šta ti tražiš a svakako je najbolje da poneseš u prodavnicu telefon ili neki plejer i istu pesmu slušaj na različitim slušalicama pa sam odluči.

Оно што мене занима јесте да ли ове слушке вреде те паре? Није ми жао да пљунем кинту ако је заиста квалитет у питању, те ме занима и ваше мишљење.

Мало сам читао по нету и углавном су ове слушалице у врху или најбољи избор рецензената. На компу имам интегрушу, матична је из описа. Још једна напомена, ако је од значаја планирам на пролеће да узмем и неку звучну карту и нови 2.1 систем како бих имао што квалитетнији звук.

Koja je cena? Dobre su ATH M-50, dosta dominantne u bas području, lake za pogon, tj. rade bez problema na svim izvorima zvuka, ali bi im svakako koristila zvučna karta, tj. dobio bi bolji zvuk.
Alternativa: Philips Fidelio X1, nešto skuplje, ali i bolje, takođe rade bez problema na svim izvorima zvuka (za njih takođe važi gore navedeno za zvučnu kartu), ali nisu za vani, tj. prevelike su.
Druga alternativa: Beyerdynamic DT990 250 Ω (obavezno zvučna karta za njih).

Budžet rešenje: Superlux HD-681 EVO, odličan zvuk za malo novca.

Са новогодишњим попустом M50 испадају мало испод 150е са обичним каблом. У понедељак ћу да се прошетам до једне радње и да упоредим звук на неколико модела који сте предложили. Што се тиче HD-681 EVO, колико видим нема их нигде у продавницама у Бг-у. Колико год се мени допала твоја рецензија у вези њих, ипак би јако добро било да могу да их негде тестирам 🙂.

Dobar izbor slušalica.
Dugoročno će ti se isplatiti da daš malo više novca, mislim 100 eur-a + što zbog kvaliteta završne izrade što zbog kvaliteta zvuka.
Najbolja varijanta je da odeš probati još neki od modela.
Ako je slušanje kući imperativ, ja se ne bih libio da uzmem/probam nešto i od otvorenih modela tipa sennheiser serija 5 u 4audiu.
U plejeru su tu odlične slušalice, možda i bolje od ath50 na akciji.
Denon dn hd1000.
Koštaju koliko i vani a rasturaju.
Ja imam dn hp500 a kupljene su nakon opsežnog testiranja.
Zvuk treba da probaš, meni je legao, ali kvalitet izrade je bez premca.
Rasklapaju se što je takodje još jedan plus, ako želiš da ih nosiš vani.
Nisu teške za pogon ali svakako imaju benefit od pojačala. Probano.

Sad jedino što je pisalo da je akcija od 31.12.2013. god. ali to nazovi , možda su je produžili.
http://player.rs/high-class/cat/683
Audio technica je odličan proizvodjač, renomiran.

EDIT: Evo sad pogledah tvoju ploču. To je jedna od boljih integruša novije generacije tako da ako budeš išao na neku zvučnu karticu, preskoči jeftinije, tvoja integruša je u rangu sa njima ako ne i iznad njih.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno