Šta je novo?

Audigy 2 ZS upgrade

Vann

Cenjen
Učlanjen(a)
08.09.2010
Poena
151
Moj novi amp je skoro gotov, 41Hz Audio AMP9... source ce biti PC. Kako vec imam vremasni Audigy 2 ZS pitam se dali je upgrade zvucne karte sledeci na spisku.

Koliko vidim ovde a i na drugim forumima, ljudi hvale Asus Xonar karte...

Plan je da isti setup koristim i za stereo i za HT pa mi trebaju 4 kanala (5.1 ustvari, ali centar/sub ce doci na redu kasnije). Veoma su mi se dopale recenzije ST/STX kartica ali dodatni trosak za dotherboard (ASUS XONAR_HDAV_H6/A) je vec daleko van zacrtanog budzeta. Xonar D2X 7.1 nekako nije hvaljen bas previse a i nema nacina da ga cujem pre kupovine.

Dali vredi "upgrade" sa Audigy 2 ZS na Xonar DS/DX recimo?
Ili da sacekam dok ne sakupim novca za ozbiljniju kartu?

Za tu cenu rado bi je uzeo... da ne zivim u Skoplju. Sto malo komplikuje stvari :)

A jesi u pravu, lepa prilika za lepu cenu...
Pisao sam garsonu, steta ali ni ja ni on nemamo nikoga ko ce uskoro ici dole (gore).

Nego, sta mislite o Audigy 2 ZS vs Xonar DS/DX? I ako to ne vredi sta preporucujete do 100-120eura a da bude pomak sa Audigy 2 ZS?

Pojacalo koje radim nije nista posebno ali ljudi koji ga imaju, puno ga hvale. Revjui na netu (za pojacala zasnovana na istom chipu) su uglavnom pozitivni. Kutije jos nisam odabrao ali planiram da uradim http://www.billfitzmaurice.com/David.html u doglednoj buducnosti a do tada mislim da pazarim Sony SS-F6000.

Hocu da kazem, valjda bi trebalo da ispadne neki ok mid-fi. Zato se i pitam dali mozda vredi i da nadgradim zvucni kartu...

Mozda bi bilo bolje da pojuris neku stereo karticu tipa EMU 0404, M-Audio 2496 ili tako nesto.

41Hz Audio AMP9 je 4 kanalno pojacalo posto ce ovaj setup biti i home theater rig... tako da mi treba visekanalna kartica.

Pa nek ti posalje autobusom kolko sam stvari slao za Makedoniju preko vozaca.

Aha, nisam znao.
Ako se ne koristi za igrice, Xonar DS/DX bi mogli biti dobra alternativa.:)

Jel' moze neko da uporedi Audigy 2 ZS i Xonar DS/DX u pogledu kvalitete zvuka?

2 ZS za ono vreme nije bio losa kartica, u cenovnom razredu jedan do dva puta vise nego DS/DX... (jes da Creative ima napumpane cene, ali ipak)
Bas bi hteo da cujem neke uporedbe, ako ima neko ko je cuo/ima ove kartice.

Inace znam za Asusove probleme sa drajverima, ne planiram da zamenim WinXP pa mislim da tu nece biti problema... a i onako za igranje cu koristiti integrusu i stare Creative 5.1 zvucnike.

@B-ZiGER: Nije ti losa ideja... ako garson ima poverljivog sofera.

Nema ASUS probleme sa drajverima koliko ih Creative ima. :p

Creative... problemi sa drajverima... otkud to? :) :p

Nazad
Vrh Dno