Šta je novo?

atioglxx 4.9 for Doom3

Ali sta kada zavrsis DOOM ? Vracas stare drajvere?

I ako je tvoja konfa krsina..........

Ogi. je napisao(la):

Za nekoga je krshina 🙂
Koliko vidim za sad ovi driveri ne prave probleme u drugim igrama
(thief 3,the suffering, John Deere -American farmer 😀 )

Ps. Fino rade one komponente sto smo trgovali .Nisi ispaljivach to cenim.
Podrav

Ogi. je napisao(la):

Jao bre Ogi, jel moram da ti crtam 🙂

To NISU drajveri koji su specijalno optimizovani samo za Doom3, nego je u OpenGL komponenti optimizovano ono sto Doom najvise koristi. Znaci, svi drugi OpenGL programi (recimo Q3, Neverwinter Nights, KotOR itd.) imaju koristi od novog atioglxx-a, tako da ga ne treba brisati...

Ja sam snimio samo taj fajl i razlika je neznatna. Zver kaze da su mu drajveri doneli drasticno poboljsanje. Ni sam ne znam da li da ih stavljam. Ne volim da mnogo da drkam ako mi iovako sve radi ok, a najvise mrzim likove koji zbog jedne igre menjaju hardver, softver itd.

U al menjas softver, treba samo da zamenis jedan fajl 🙂

A kod Atija ionako nikad nista ne radi OK :d to jest, uvek moze bolje

Meni su novi OpenGL drajveri doneli neznatno bolji FPS, ali sto je interesantno drasticno su smanjili zastajkivanje kod ulaska u novu prostoriju... nisam verovao da to moze da ima veze jedno sa drugim.

gx-x je napisao(la):
@vidrad: ukljuceno ti je u ATI controlpanelu pa medju opcijama za d3d/opengl pa effects (driver effects ? nek me neko ispravi, imao sam atija 2 dana...) pa tamo imas da biras kakve efekte na slici da primeni, verovatno ti je bas ta "sepia" ukljucena (slucajno se ukljucila 😉 )

Nemam nigde takve ili slicne opcije "driver effects". Driveri Omega 2.5.58. Slika i dalje crno-bela tj. ta sephia. Ubacen onaj ogl fajl uspesno kako si naveo. Sta dalje?

I sta na kraju raditi - koristiti 4.9b (koji po ljudima sa Rage3D foruma smanjuju kvalitet slike) ili da se zadrzim na 4.7? Ja tek sad dosao sa mora, a citanje svega na ovom i drugim forumima o Doom-u 3 bi mi oduzelo dva dana... Jel neko primetio da forsira konvertovanje na 16-bit teksture sa 4.9b??

Max, kad pokrenes igru shvatices da neces videti nista - previse je mracno, uz gomilu nakaza iza svakog coska, kakvo crno primecivanje konverziju u 16bita :d 🙂

meni je smanjilo u proseku skor za 1-1.5 frame, kada sam 4.7 zamenio sa 4.9 pa sam ga vratio......
I skor je ponovo u proseku vidi za 1-1.5 frame, sto znaci da je definitivno do tog fajla.

byMaX je napisao(la):
Jel neko primetio da forsira konvertovanje na 16-bit teksture sa 4.9b??

Ja sam primetio (ali samo na mestima gde se pocinju nivoi, kad blenem u vrata)... mada mi nesto i ne smeta...

Da li moze na istu foru ali za NV da se skine samo OGL driver iz najnovijih drajvera negde, posto mi inace ovi 56.xx rade sasvim OK u svemu?

Ovo me je potsetilo na dane q3 i Voodoo 3 gde sam zamenom samo OGL drajvera uspeo da odem sa 36 na 45 fps (u 1024 😀).

uklanjanje crvene/baron boje i DOOM 3 tweaks

Stvarno covece, kod mene je sve u nijansama neke crveno/braon boje! Kao kod onih starinskih slika...

Eeevvvooo reshenjja 🙂

Display Properties > Settings > Advanced > 3D > OpenGL

e sad ili kliknes na Default (pa ti se sve vrati na normalu) ili idesh u Custom > SMARTSHADER(tm) Effects > No effect (ili default)

nadam se da si razumeo i da sam ti neshto pomogao...

DOOM3 tweaking:

http://digitalelements.org/index.php?name=News&file=article&sid=216&mode=thread&order=0&thold=-1

http://www.viperlair.com/articles/howto/software/tweakd3/p2.shtml

http://ucguides.savagehelp.com/Doom3/FPSVisuals.htm

pa citajte i ucite :d

PRVI LINK JE NAJBOLJI ZA SLABIJE RADEONE (8500, 9000, 9200)
JA SAM ISTO URADIO NESHTO SLICHNO PRE NJEGA I DOBIO SAM ISTE REZULTATE!

Poslednja izmena:
Ma ja se drzim 4.7... Doduse, sad koristim ForceWare... 😀

I ja. I igram na 1024x768 rezoluciji LOW Quality, sve ON osim poslednja dva i moze da se igra - 29FPS na 9600xt 530/620. Imam samo OpenGL iz 4.9

Hvala A-Rage,
pomoglo mi je to tek kada sam preinstalirao drajvere (tj. "ubacio" sam Cat4.7). U prethodnoj instalaciji nije bilo(!) opcija za SmartShader.
Boje konacno "normalne". Cak je i igrivost tj. brzina na nekom zadovoljavajucem nivou.
Ali ne da igra puca... nego bas puca! Kad imam srece sastavim jedno 30-tak sekundi u igri.
Sta da radim? Pomagajte!
Pozdrav!

vidard je napisao(la):
Ali ne da igra puca... nego bas puca! Kad imam srece sastavim jedno 30-tak sekundi u igri.
Sta da radim? Pomagajte!
Pozdrav!

Pogledaj malo unazad, imas par objasnjenja za to.

Nazad
Vrh Dno