Šta je novo?

atioglxx 4.9 for Doom3

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
930
Izvinjavam se sto otvaram novi topic, ali se bojim da ce ovo biti izgubljeno u moru strana topica o Doomu. Ako neko od moderatora misli da ovo treba biti ubaceno tamo, neka to i uradi.

Elem, culi ste da je Ati izdao nezvanicne 4.9 drajvere optimizovane za Doom3. Ako vam je mnogo da skidate 21 MB preko modema, evo kljucnog fajla (OpenGL drajvera) koga treba da ubacite tamo gde treba 🙂

Sve radite na svoju odgovornost.

http://users.rcn.com/chinmonster/atioglxx_49b.rar

Jel moze link za te "nezvanicne 4.9 drajvere"? :d
moze i na PM ako se kosi sa politikom foruma

ima u temi o doomu ceo link... drajveri su sa atijevog domena, tako da je sve legalno... 🙂
ja ovo samo za nas mucenike sa modemom... 🙂

Ja dobijam par frejmova vise, ali sto je najvaznije, igra vise ne puca kao ranije...
Koristim Kataliste 4.3 + OpenGL iz 4.9

Probajte ovo,pomaze:

Preuzeto sa ggmania-e

In your DOOM 3 directory, find "DoomConfig.cfg" (x😛rogram FilesDoom 3base). Open DoomConfig.cfg in Notepad.

Find the line:

seta image_cacheMegs "32"

I changed 32 to 96.
(you can also try 128, 256...)
I got a nice boost in performance. I dunno if the tweak worked or not (maybe my machine did something wierd, have no clue), so I'm just seeing if this works for others as well, or if a different setting works better than others.

Meni catalist 4.9 nisu bas pomogli oko doom-a (mada donose i instancing podrsku za farcry 1.2), ali evo sta jeste:
Odete u Ati control panel, 3d, opengl, compatibility setings, stavite force 24bit z i triple buffering on. Meni je to dodalo 10 FPS (33->43)

Meni DOOM3 izgleda kao one stare fotografije (crvenkasto/braon nijanse boja, Sephia se to valjda zove?) a uz to puca k'o lud.
Graficka je R9200 i drajveri su Omega 2.5.58. Sta da radim?

Jel si probao sa ovim 4.9 opengl-om? Dok sam koristio ciste 4.3 kataliste, Doom se zakucavao cim pocne neko krljanje. Sada sa ovim fajlom nijednom.
Procedura je krajnje jednostavna, samo prekopiraj novi 'atioglxx.dll' preko starog koji se nalazi u /windows/system32 (ili bolje backupuj stari, za svaki slucaj, mada ne bi trebalo da bude problema).

Hvala Voodoo_NBGD,
Ubacio sam taj openGL i sada je pucanje dosta redje.
Sta je to kod mene sa bojama u DOOM-u? Jel' je to taj pocetni nivo na marsu takav ili...?
Hvala i pozdrav! :wave:

ne znam za nikakve boje, kod mene je samo i svuda mrak :d

Stvarno covece, kod mene je sve u nijansama neke crveno/braon boje! Kao kod onih starinskih slika... :S:

[Mancha] je napisao(la):
Meni catalist 4.9 nisu bas pomogli oko doom-a (mada donose i instancing podrsku za farcry 1.2), ali evo sta jeste:
Odete u Ati control panel, 3d, opengl, compatibility setings, stavite force 24bit z i triple buffering on. Meni je to dodalo 10 FPS (33->43)

Posto mi je u drajverima podeseno na DIRECT3d, da li pre igranja DOOM-a moram da stavim na OpenGL?

Posto je taj fajl za OpenGL iz verzije 4.9 koja je optimizovana za doom, da li posle treba da se vrati stari fajl ili ne?

@vidrad: ukljuceno ti je u ATI controlpanelu pa medju opcijama za d3d/opengl pa effects (driver effects ? nek me neko ispravi, imao sam atija 2 dana...) pa tamo imas da biras kakve efekte na slici da primeni, verovatno ti je bas ta "sepia" ukljucena (slucajno se ukljucila 😉 )

@gx-x,
Hvala! Probacu da nadjem, mada se ne secam da sam tako nesto video. Driveri su Omega 2.5.58. A ostale igre "rade" o.k. Samo kod DOOM-a me to zeza...
Ma samo malo da pogledam slide show U BOJI sa mojom (jadnom) R9200 karticom! :d
A odigracu je jednog lepog dana kada dodje vreme (odgovarajuca graficka) za to...
Pozdrav! :wave:

ostale igre koje igras su direct3D igre, doom3 je OpenGL igra, primetio si da imas dva razlicita jezicka za svaki tip poseban. To sto treba da nadjes je u OpenGL jezicku (tab-u). Ako pokrenes Quake3 trebalo bi da imas isto tako "sepia" sliku, sem naravno ako ti konfig u kvejku nije ko moj pa svejedno imas takvu sliku 🙂

[Mancha] je napisao(la):
Ovo sa Z bufferingom ne pomaze, bar na 9200 🙂 jos nisam stigao da ga probam na 9800 pro 🙁

kowalski je napisao(la):
Probajte ovo,pomaze:

Preuzeto sa ggmania-e

In your DOOM 3 directory, find "DoomConfig.cfg" (x😛rogram FilesDoom 3base). Open DoomConfig.cfg in Notepad.

Find the line:

seta image_cacheMegs "32"

I changed 32 to 96.
(you can also try 128, 256...)
I got a nice boost in performance. I dunno if the tweak worked or not (maybe my machine did something wierd, have no clue), so I'm just seeing if this works for others as well, or if a different setting works better than others.
Ovo sto je taj lik rekao je odvala 🙂 Ako u red iznad ne stavis 1 nema nikakve veze makar dole otkucao i 1000000000000000000000000 🙂 🙂 🙂
Evo celo popodne se igram sa tim fajlom i dobio sam .!. Cak sam ga vise usporio nego ubrzao, a to sto sam ga spucao bar 50x nije za pohvalu 🙂

ako su ostale komande tipa r_subdivisions i lod_curvebias onda se sa te dve opcije moze mnogo navuci, i jedna i druga rasterecuju CPU kad se podese, doduse smanjuju kompleksnost objekata. Takodje, ako zelite da se hvalite skorom, mozete da iskljucite i zvuk, bese u Q3 komanda s_initsound 0/1, ako nije ta neka sigurno slicna jeste, id je to, mada mi komande koje sam do sada video vise lice na komande iz Q2, pa ko se seca...

gx-x je napisao(la):
ako su ostale komande tipa r_subdivisions i lod_curvebias onda se sa te dve opcije moze mnogo navuci, i jedna i druga rasterecuju CPU kad se podese, doduse smanjuju kompleksnost objekata. Takodje, ako zelite da se hvalite skorom, mozete da iskljucite i zvuk, bese u Q3 komanda s_initsound 0/1, ako nije ta neka sigurno slicna jeste, id je to, mada mi komande koje sam do sada video vise lice na komande iz Q2, pa ko se seca...
Da ali meni nije cilj da na racun pada kvaliteta ostvarim veci fps. Pokusavao sam da menjanjem velicine kesa i slicnim "gimnastikama" dobijem neko poboljsanje ali nece :smash:

pa vidi, te dve koje sam naveo mozes da podesis na razlicite vrednosti i da napravis kompromis, ako je toliki mrak, tesko da ces primetiti da li se neka rucka na zidu sastoji od 1000poligona ili od 100, u Q3 se ovo najvise videlo na "arkadama" i lukovima, koji ne budu lepo zaobljeni vec iz nekoliko delova ali nije toliko primetno jer igras igru...i sve je ok...a davalo je 50% ubrzanja, ne zvuci li to primamljivo ? Ovo nije vezano za teksture naravno, MADA i to moze da se definise, recimo da svi efekti tipa flerovi dimovi itd budu u 32bita,a teksture u 16bita ili npr.24, ovo bi dalo slobodne memorije u grafickoj memoriji, a 99% sam siguran da se ne bi primetilo, ko neveruje neka potera quake3 u 16 bita i sve ostalo na high i nek mi kaze jer ima razlike, isto vazi i za UT. Ne pokusavam da vas nagovorim ni na sta, samo pokusavam da prosirim malo horizonte radi boljeg gameplaja. Kad nabavim igricu isprobacu sve ovo pa cu vam reci, mada sam siguran da ima ovde jos poznavalaca konzolnih komandi koji vec imaju igru... Nadam se da sam nekom od njih zagolicao mastu...

PS. Ako neko moze da mi posalje konfig (default.cfg pretpostavljam da se zove) na mail da pogledam sta sve ima bio bih vam zahvalan !

Ogi. je napisao(la):
Posto mi je u drajverima podeseno na DIRECT3d, da li pre igranja DOOM-a moram da stavim na OpenGL?

Pa ne biras ti da li ce kartica raditi u OpenGL-u ili D3D-u, to su ti samo podesavanja za svaki mod ponaosob.

Ogi. je napisao(la):
Posto je taj fajl za OpenGL iz verzije 4.9 koja je optimizovana za doom, da li posle treba da se vrati stari fajl ili ne?

Ostavi ga, ako ti Doom bude radio brze, radice ti brze i ostale OpenGL igre.

Iskljucite senke u advanced opcijama i dobijate 10 frejmova bez frke,bar je kod mene tako.

Poslednja izmena:
kowalski je napisao(la):
Iskljucite senke u advanced opcijama i dobijate 10 frejmova bez frke,bar je kod mene tako.
Ma naravno da se dobija, ali nije u tome poenta. U Doom-u je 50% atmosfere u senkama...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Pa ne biras ti da li ce kartica raditi u OpenGL-u ili D3D-u, to su ti samo podesavanja za svaki mod ponaosob.

Aha, znaci igra se sama "opredeli" za mod koji joj je potreban?

Ne opredeljuje se ona nizasta, to program koji se startuje odredjuje da li ce koristiti Direct3D ili OpenGL interfejs kao spregu izmedju njega i funkcija 3d karte...

ATI doom 3 HOt fix Catalyst 4.9 beta !!! driveri

Pre ovih drivera doom 3 sam jedva mogao da igram u 800x600 na medium.
Sa njima igra je poletela !Ladno moze da se pitchi u 1024x768 na medium.

Konfa.
ati 9600pro
AMD xp @2200 barton
Abit Nf7-s
3x 256 ddr 400 Pqi
Verujte mi na rech igra na ovoj mojoj krshini leti a sta ce tek na nekom 9800xt da radi mogu samo da zamislim 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno