Upravo na to i mislim. Uzeo bih sempron 754, cisto da ne kupujem agp kartu koja je vec sada low end.Opravdanost je u gore navedenom i kompatibilnosti pro futuro.
Upravo...nidza je napisao(la):Slobodno uzmi X550. Ja sam upravo sa Asus-ovog 9550 GE (koji se fenomenalno klokuje) i Nforce2 platforme prešao na Nforce 4 i Sapphire X550, koji se još luđe klokuje. Vrlo upotrebljiva karta za malo keša.
Ko još kupuje AGP ovih dana?! Nemo' si neozbiljan. 😉
idavik je napisao(la):ATi x550 i 9550 sa 128-bit memory bus widht imaju identična jezgra, RV350. Za memoriju nisam siguran, ali znam da postoje x550 varijante sa DDR2. Razlika u performansama praktično ne postoji, izuzev verzije sa DDR2, ili kvalitetnijom DDR
Ukoliko ćeš se ravnati prema ovim parametrima u vezi prelaska na PCIe platformu... CPU namenjeni za NF4 chipset poseduju integrated memory controller, samim tim, niža latencija u komunikaciji CPU i RAM-a, što je po mom mišljenju jedan od ključnih razloga za tranziciju. Manje-više, GPU na ovom stupnju u različitim izvedbama (AGP i PCIe), nemaju drastične razlike u performansama, koje bi opravdale tranziciju. Opravdanost je u gore navedenom i kompatibilnosti pro futuro.
Suicide_samurai je napisao(la):...samo su preradjeni za pci-e :d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari