Šta je novo?

ati X550 vs ati 9550(128bit)

Zekaleon

Slavan
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
319
Kakav je odnos snaga ove dve karte? Bilo bi super ako neko moze da navede neke referentne brojke.
Odgovor bi mi pomogao da se odlucim da li da prelazim na nforce4 (pci-e) platformu.

ATi x550 i 9550 sa 128-bit memory bus widht imaju identična jezgra, RV350. Za memoriju nisam siguran, ali znam da postoje x550 varijante sa DDR2. Razlika u performansama praktično ne postoji, izuzev verzije sa DDR2, ili kvalitetnijom DDR
Ukoliko ćeš se ravnati prema ovim parametrima u vezi prelaska na PCIe platformu... CPU namenjeni za NF4 chipset poseduju integrated memory controller, samim tim, niža latencija u komunikaciji CPU i RAM-a, što je po mom mišljenju jedan od ključnih razloga za tranziciju. Manje-više, GPU na ovom stupnju u različitim izvedbama (AGP i PCIe), nemaju drastične razlike u performansama, koje bi opravdale tranziciju. Opravdanost je u gore navedenom i kompatibilnosti pro futuro.

Slobodno uzmi X550. Ja sam upravo sa Asus-ovog 9550 GE (koji se fenomenalno klokuje) i Nforce2 platforme prešao na Nforce 4 i Sapphire X550, koji se još luđe klokuje. Vrlo upotrebljiva karta za malo keša.

Ko još kupuje AGP ovih dana?! Nemo' si neozbiljan. 😉

Hajde malo da kontriram. na nf4 predji samo i jedino ako uzimas neku jacu kartu...
Mislim nema smisla da potrosis pare i da imas "isto to"-9550 x550 samo malo drugacije tj male realne razlike napr. u igrama....strpi se jos malo , pa kad uzmes ,uzmi pa da se oseti razlika...

idavik je napisao(la):
ATi x550 i 9550 sa 128-bit memory bus widht imaju identična jezgra, RV350. Za memoriju nisam siguran, ali znam da postoje x550 varijante sa DDR2. Razlika u performansama praktično ne postoji, izuzev verzije sa DDR2, ili kvalitetnijom DDR
Ukoliko ćeš se ravnati prema ovim parametrima u vezi prelaska na PCIe platformu... CPU namenjeni za NF4 chipset poseduju integrated memory controller, samim tim, niža latencija u komunikaciji CPU i RAM-a, što je po mom mišljenju jedan od ključnih razloga za tranziciju. Manje-više, GPU na ovom stupnju u različitim izvedbama (AGP i PCIe), nemaju drastične razlike u performansama, koje bi opravdale tranziciju. Opravdanost je u gore navedenom i kompatibilnosti pro futuro.

ccc. Ati x550 i x300 imaju ista jezgra i nemaju nikakve veze sa 9550/9600, to sto imaju skoro identicne perfomanse, kad im jezgra/memorije rade na istom taktu to je druga stvar, GPU cipovi nisu isti.

Nazad
Vrh Dno