Šta je novo?

Ati Tool

aegis1

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2002
Poena
619
Zanima me koliko je Ti tool pouzdana stvar? Koji vi program koristite za overklokovanje vasih Radeona?

ver. 0.24 je ok
inace pouzdani su :)

Ako mislis na automatski max gpu/mem clock ja mu ne bih apsolutno verovao jer ume da pretera ;)
Znaci, ok je koristiti to, ali obavezno sedeti pored i gledati sta se desava da ne bude pooof :D

Naravno, nista bez dodatnog (ozbiljnog) testiranja sa necim zahtevnijim jer ATITool daje samo okvirni maximum ;)

Poslednja izmena:
Crni je napisao(la):
Ako mislis na automatski max gpu/mem clock ja mu ne bih apsolutno verovao jer ume da pretera ;)
Znaci, ok je koristiti to, ali obavezno sedeti pored i gledati sta se desava da ne bude pooof :D

Naravno, nista bez dodatnog (ozbiljnog) testiranja sa necim zahtevnijim jer ATITool daje samo okvirni maximum ;)

Za clock si 100% u pravu ali kao aplikacija da menja freq u 2D/3D - neprevaziđen!

Jako je dobar i "ati tray tools"koji dolazi uz omegine drajvere.

Da, znaci ati tool nije sigurna stvar cim ume da pretera,ali malo ispod onoga sto on kaze da je maximum bi trebalo da radi? Nego niko mi ne odgovori sta ko koristi za overclock?

Ati tray tool,
a zatim 3Dmark03.
Ako si negde preterao, obicno pocne pucanje textura na testu
"devojka na zmaju".

"Devojka na zmaju" je u 3DMark2001, drugar! ;)

Jako dobar test za memoriju (za ATI - za nVidia-u nisam probao, al' verovatno je isto) je sam pocetak demoa u 3DMark2001, ono kad zmajcek izlazi iz rupe (probijaju teksture na glavi), kao i Nature Test u kome dolazi do treperenja lisca.

Za GPU je dobar test Mother Nature u 3DMark03 i 3. test u 3DMark05 (cepelin) - u prvom bele tackice u vodi i na kornjaci, a u drugom crne na cepelinu, a i na pozadini.

Za ATI kartice iz serije 9800 je dobar test za GPU Doom3 u kome se kad se GPU malo zagreje pojavljuju bele tackice i taj takt moze biti osetno nizi (i preko 50MHz) nego u svim ostalim testovima/igrama.

p.s. Boje "tackica" navodim na ivici stabilnosti - kad se pretera posarene! :)

Poslednja izmena:
I meni ATI Tool pretera, ne prijavljuje gresku a jasno se vidi beli piksel u sred 3d prikaza

Cudo da niko ne pominje Rad Linker iz omega drajvera.

Radlinker više nije deo omega drajvera (zamenio ga je ATT).

U seting_u ati toola 0.24 opcija artifact scaning dole na kraju ima:

More artifacts detected less artifacts detected
lower overclock ---I------------------------------------ Higher overcklock

I kod mene lepo prijavi kad se pojavi prvi artifact i ne dize takt dalje

A za najsigurniji (najnizi) occ najbolji je pipedream (ati demo 9700) sto prodje u 3dmark 2001 ,2003 & 2005 ,Q3 & far cry , tesko da ce tu proci :D

Vrh Dno