Šta je novo?

Ati Radeon

NiTro

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2004
Poena
319
Zanima me kako vi kazete Ati Radeon.
Ja kazem Ati Rejdon, a cuo sam da dosta ljudi govori Ati Radeon.

Ja kažem "radeon", mada sam ubeđen da treba "rejdon" :)

Kad smo već kod toga, jel zna neko pouzdano kako se izgovara Princo i NEC? :d
Da li tako, ili kao Prinko i Nek? Znači, da li ste čuli neke amerikance/japance da to izgovaraju?

A TEAC??? Ja kazem TEAK, a moj drug kaze TIK??? WTF?
P.S Ja izgvaram NEK i PRINKO, nije pouzdano da je tako :)

A Verbatim :D

Pravilno je rejdon, ali kod nas to vecina po Vuku :d

Poslednja izmena:
NiTro je napisao(la):
A TEAC??? Ja kazem TEAK, a moj drug kaze TIK??? WTF?
Kaže se Tik, to svi znaju a i gramatički odgovara :)
Mada opet, da je Neck, to bi se definitivno izgovaralo kao Nek, ali Nec je vrlo diskutabilno :)
A ima ljudi koji Verbatim izgovaraju kao vrbejtim (sa naglaskom na 'e'), ali znam ih ukupno dvoje :)

NiTro je napisao(la):
Zanima me kako vi kazete Ati Radeon.
Ja kazem Ati Rejdon, a cuo sam da dosta ljudi govori Ati Radeon.

Pa Radeon a nekad i Rejdon....kako bi drgo..ili skraceno Rade...bash lepo srpsko ime... :D

Tako je meni ortak trazio..lepo...."Daj bre donesi mi Radeta da se malo igram. Ovaj moj MX nece da tera tu ti tu igru..."... :D

E taman smo se navilki a eto ATi bura to X ...Izgleda da je bash u modi...Xaveon....mashala....neki su ga prozvali vec Zejvon..ili Ksejvon..
Ma "zavejao-nas-on"..bice do Bozica..valjda..da "xaveje" NVIDIA-u...

Ako samo tako..i treba..NVIDIA nije josh odbacila GeForce...mada ko ce ga znati...Mozda bude neki "UseTheForce" chip....i zavrshi kao poslednji Jedi. :D Ovo je sad u modi.

U sakom sluchaju...Sith ce se osvetiti...Gledacemo u Epizodi...pod shifrom R520vs.G70. Samo ko ce ovog puta biti Sith. Ja tipujem na ATi...Red je na njih posle ove 6x00 furije.

Ivice WTF are you talking about?!?!?!

Au brate!!!! Do jaja je tema ali ivice ti si kralj...smejem se vec jedno 10 minuta :d

Genghis Khan je napisao(la):
Au brate!!!! Do jaja je tema ali ivice ti si kralj...smejem se vec jedno 10 minuta :d

Pa drz' se za sheshir da ti ne padne od smejanja..:D

"UseTheForce"...ih Pa NVIDIA bi mogla da lincencira ovako kod Lukasa-a..Shta vi mislite...A shta mislite na jedan R2D2.....kao oznaku chipa. Marketig je chudo. Zamislite rechenicu..."Let The Force Be With You " kao reklamu za NVIDIA-u umesto ...onog fart-a:..."The game ->bean<- to be played" ili shta vec...fura NVIDIA....ali....chika Lukas bi trazo podosta para za to...sigurno.

Xaveon....->Zeva..on<- josh...nemoj da ga budite...inache..ima da prodajemo ove 6x00 ...o'ma.

ATi mi je u dushi....nema shta. Jednom ATi uvek ATi....nek izvine sad tek osnovan Klub ponosnih vlasnika Leadtek A6200TD....uh choveche...ovo je grotesno.. :D :(

Poslednja izmena:
Eeeee, sad sam ukapirao ono tvoje Crazy Inside :D .
A što se tiče "tek osnovanog Kluba ponosnih vlasnika Leadtek A6200TD", e pa od etikete ATI "izdajice" kako te pre par meseci neko okarakterisa nećeš lako pobeći :D ....mada i ja sam promenio tabor. Ali, ATI u srcu (a pare u džepu), bato. ;)
Pozdrav. :wave:

Moorhuhn je napisao(la):
Eeeee, sad sam ukapirao ono tvoje Crazy Inside :D .
A što se tiče "tek osnovanog Kluba ponosnih vlasnika Leadtek A6200TD", e pa od etikete ATI "izdajice" kako te pre par meseci neko okarakterisa nećeš lako pobeći :D ....mada i ja sam promenio tabor. Ali, ATI u srcu (a pare u džepu), bato. ;)

Pa nije bilo to pre par meseci....nego nedelja...pre 1-vomajskih praznika.

Pa sve zavisi shta si imao i kako si ga prodao mislim na Ati-ja.
Ja sam imao stvarno relikviju i nekadashnji boom...R300 glavom i bradom..do pola obrijane...(128-bit)...ala 9500pro...i bilo je red da se menja. A onda ovo ulete za male pare a daje uhuhu..i eto....izdajica se lako postaje...Josh me operacija koshtala 1,5-og Jude...(45 evra)....ajd da sam izdao i zaradio kao ti pa da me nazivaju izdajicom....ovako ti imash barem 1-2 Jude u chepu ako ne i vishe od 4 Jude. Pa ova Leadtek me koshtala 4,16 Jude...:D ali sam za Mediona(9500pro) dobio 2,66 Jude...eto.

Kursna lista: (za one koji ne znaju)
1 Juda....30 evra (ala 30 Judinih srebrnjaka :D)
3,33 Jude...100 evra

Shto se tiche Crazy Inside..pa nishta...u srednjoj shkoli su me zvali Shloggy.

(iznervirala me podloshla za svesku bez linija....ishlo mi stalno ukoso...pa sam poludeo na chasu i pocheo da tresem glavom kao shloggy-ran....)
:wall: :wall: :wall:

Poslednja izmena:
Sledeci ivicina zavera ce biti zashto nisu ime od novog a64 stavili da bude gondola umesto venecije :d

Poslednja izmena:
sT4Lj|n je napisao(la):
Sledeci ivicina zavera ce biti zashto nisu ime od novog a64 stavili da bude gondola umesto venecije :d

Pa mozda zato shto Venecija(Venice)...inache zargon za..WC...(zato shto se potapa) :D
Venecija tone a gondola pliva...Pa sad vidite kako je sebe AMD stavio u negodan polozaj. Eto chujem da su se prvi primerci klokovali a onda je sve zaronilo u Jadran...:D Shta cesh ove proletnje kishe..... e to kad se sve slije u Mediteran...Trebace njima mnogo gondola....:d

A San Diego.....pa to ko da je ispalo iz neke shpanske serije ...ccccc...Mislim da ovi iz AMD-u bas dosta gledaju Pink....To je trebala biti gondola kad su vec jeli zablje batake dok su smishljali imena....

E shta bi sa jednim Hammer brandom...To se neko palio na reprizu SledgeHammer...akciono-humoristichke serije..:D

Pa i ova "radioaktivna" Wincha (Winchester core) ..pa to je sve..truba....pa to je bre za Shone Conner-ja i LXG....ih...Gadja on na 900 yardi ili shta vec..tamo neshto....to sa ultra zestogog broda na pochetku 20-tog veka. Mislim..;)

Ajd sad....dok kazem shes'idvesta..zaspo sam izmesta....Zeva..on...a i ja.

Palim.

TEAC->TIK ili TIĆA...a RADEON, zavisi od mentalnog sklopa ljudi sa kojima komuniciram, ali za sebe REJDON...

a u brate...kako je Ivici dobro, sa samim sobom :S:

A sto se tice ATI-ja, ja ne dajem ni srebrnjaka dokle god mogu da teram sve na ovom R9600XT chudu...a da je chudo, jeste, i volim ga...

Poslednja izmena:
ivica je napisao(la):
Pa nije bilo to pre par meseci....nego nedelja...pre 1-vomajskih praznika.

Pa sve zavisi shta si imao i kako si ga prodao mislim na Ati-ja.
Ja sam imao stvarno relikviju i nekadashnji boom...R300 glavom i bradom..do pola obrijane...(128-bit)...ala 9500pro...i bilo je red da se menja. A onda ovo ulete za male pare a daje uhuhu..i eto....izdajica se lako postaje...Josh me operacija koshtala 1,5-og Jude...(45 evra)....ajd da sam izdao i zaradio kao ti pa da me nazivaju izdajicom....ovako ti imash barem 1-2 Jude u chepu ako ne i vishe od 4 Jude. Pa ova Leadtek me koshtala 4,16 Jude...:D ali sam za Mediona(9500pro) dobio 2,66 Jude...eto.

Kursna lista: (za one koji ne znaju)
1 Juda....30 evra (ala 30 Judinih srebrnjaka :D)
3,33 Jude...100 evra

(iznervirala me podloshla za svesku bez linija....ishlo mi stalno ukoso...pa sam poludeo na chasu i pocheo da tresem glavom kao shloggy-ran....)
Ma ko zaradio!!! Ja sam imao 9550GE/TD. Kad sam rekao (napisao) pare u džepu, mislio sam na x700Pro (prva sledeća ATI kartica-9800 ne računam) + pare za PCI Expres platformu. :D Aj neka ti je laka noć (svaka čast kad ovako rano ležeš :D )

PS. Ljudi ako Manjekenj skonta ovaj thred ima oma da ga pastuje kod sebe na sajt...uz par svojih konstruktivnih komentara, naravno. :d

NEC = nipon electronic corporation

k - korporejshn :)

RADEON se pravilno izgovara "rejdion". Ovo se moglo chuti u jednom od demo filmica za Half-Life 2.

Ja iz neke sulude navike govorim radeon, mada sam od skoro presao na rejd-on.

Ja lepo udjem u radnju i kazem "posto kosta 9600pro" i oni odmah znaju na sta mislim :D

dobijem Radeon , Rejdon, Rejdion, Radeta... pa zar je bitno.. :type:

Poslednja izmena:
A kako izgovarate Logitech.
Kod nas mušterije imaju nekoliko verzija:
logitek
lodžitek
logiteč
Samo još niko nije rekao lodžiteč.

Lodžiteč...he he...
->Lodžitek...

Ja kazem Ati :)

Naj crnje mi je bilo kad je jedna od firmi komsijama ponudila konfu, znaci nije stampana nego pisana rukom. Bilo je tu svega i svacega pisano cirilicom, ali vrh "Миш Лођитекс" :D , pa pao sam sa stolice :)

ivica je napisao(la):

Hahahahahahhahahahahaha, citam vec neko vreme tvoje postove i sve razmisljam da li je to Shloggy ?!!?

Seti se samo ko ti je dao taj nadimak ;)

Nick ti Ivica, lokacija Banovci - samo sam cekao da i ovo potvrdis.

Najjachi teslash ikad!

Imas pozdrave od Srge ( i Shilje koji sada ovo cita sa mnom) :wave:

Da ne bude bas offtopic:

...trebao sam da snimam coveka koji mi je pre dve nedelje trazio racunar sa Azuz maticnom i Azuz grafickom kartom.
Samo sam ga gledao i mislio da me zaj8888a :d Ali ne - covek se nije salio :wall:
Jos sam naleteo i na neke klince koji su svoj brend grafike prekrstili u "Majkrostaj" (MSI)

Ali najvece bisere ubedljivo covek moze cuti u skoli racunara kad ljudi koji nisu imali kontakta sa racunarom pocnu da pale "skransivere" i postavljaju "velpere" :d

Srga je napisao(la):
Hahahahahahhahahahahaha, citam vec neko vreme tvoje postove i sve razmisljam da li je to Shloggy ?!!?

Seti se samo ko ti je dao taj nadimak ;)

Nick ti Ivica, lokacija Banovci - samo sam cekao da i ovo potvrdis.

Najjachi teslash ikad!

Imas pozdrave od Srge ( i Shilje koji sada ovo cita sa mnom) :wave:

Da ne bude bas offtopic:

...trebao sam da snimam coveka koji mi je pre dve nedelje trazio racunar sa Azuz maticnom i Azuz grafickom kartom.
Samo sam ga gledao i mislio da me zaj8888a :d Ali ne - covek se nije salio :wall:
Jos sam naleteo i na neke klince koji su svoj brend grafike prekrstili u "Majkrostaj" (MSI)

Ali najvece bisere ubedljivo covek moze cuti u skoli racunara kad ljudi koji nisu imali kontakta sa racunarom pocnu da pale "skransivere" i postavljaju "velpere" :d

Pa ko bi meni dao nadimak nego ludi Vusa..(Sava) ..japanac.
E kad se samo setimm..Pozdravi Shilju nisam ga video 100 god...+-3dB :D

Pozdrav od Gyshlo-a...pajtosima iz Pazove.
E pogodi ko je The pochetnik....zvali smo ga Fuja blam...:D

Pozdrav

Poslednja izmena:
Ivice, ovo je bilo vrlo nisko :D

p.s.Pogadajte kako je profan iz Tesle citao logic analyzer?
p.p.s.Da li znate sta je to PAP tehnologija?

Poslednja izmena:
The pocetnik je napisao(la):
Ivice, ovo je bilo vrlo nisko :D

Nisko je to od tebe shto mi kradesh singature....
E da to je bio shtos...kako beshe ono...neshto je odvalio...ne mogu sad da se setim.

U nashe bre vreme('96-'00)Tesla nije imala ni CD-ROM u kompu...a kamoli Logic Anlyzer.
A tek za chuvenu PAP tehnologiju..(Plug and Prey ups Play)..e svi smo se chudili shta je sad choveku PAP....:D

Poslednja izmena:
A ja mislio da smo samo mi iz Mihajlo Pupin, NS elektro skole ludi :d

illidan je napisao(la):
A ja mislio da smo samo mi iz Mihajlo Pupin, NS elektro skole ludi :d

Kud cesh ludjih od nas...Pa mi smo i preteca pisma pisali profanu iz elektronike.
Pa je posle bilo da je procurela informacija da je neko dok je pisao stavljao kruzic na i. Zada on nama kontrolni..a inache taj profan nikad nije zadavao kontrolni i onda je radove nosio u policiju da nadju krivca. Krivac je nadjen ali to nikad javno nije recheno.

Inache taj profan je stvarno bio lik...pogotovo u 3 god. Joj shta smo mi sve radili...ne smem ni da ti pricham.

E kako se pravilno kaze..krmenadla ili kremenadla...:D

Poslednja izmena:
ivica je napisao(la):
Kud cesh ludjih od nas...Pa mi smo i preteca pisma pisali profanu iz elektronike.
Pa je posle bilo da je procurela informacija da je neko dok je pisao stavljao kruzic na i. Zada on nama kontrolni..a inache taj profan nikad nije zadavao kontrolni i onda je radove nosio u policiju da nadju krivca. Krivac je nadjen ali to nikad javno nije recheno.

Inache taj profan je stvarno bio lik...pogotovo u 3 god. Joj shta smo mi sve radili...ne smem ni da ti pricham.

E kako se pravilno kaze..krmenadla ili kremenadla...:D
Joj kada se setim tih dana, prosto me jetra zaboli :d
I kod nas je bilo svasta, bacali smo stolove kroz prozor sa drugog sprata, kako lepo zvuci kada potrefis da padne na dasku :d :d

krmenadla sa akcentom na e :d :d :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno