Šta je novo?

ATI Radeon 5970

ladieslova

Cenjen
Učlanjen(a)
15.06.2010
Poena
151
Svi znamo da je ova grafichka kartica najbrza na svetu. :)
E sad, mene zanima, prvo, da li ima da se kupi negde kod nas, tj. da li postoji kod nas u prodaji i kolika je tachno cena, i drugo da li 5970 moze da stane u kucishte Thermaltake Spedo? ,)
Cenim bilo kakvu pomoc i odgovore. ,)

E sad, mene zanima, prvo, da li ima da se kupi negde kod nas, tj. da li postoji kod nas u prodaji i kolika je tachno cena, i drugo da li 5970 moze da stane u kucishte Thermaltake Spedo? ,)

Uglavnom imaš Asuosov 5970 1 2 ili Gigabajtov 5970 1 2

Lično, mislim da je ovo bacanje para ako nemaš neki zaista jak procesor i napajanje od minimum 800W, ipak su ovo "dva čipa odjednom" pa je kartica veoma dugačka (negde oko 30 cm najmanje), puno troši i poprilično se greje. Da li će stati u kućište, razmisli i sam, jer dužina nije najbitnija...

pogledao sam po net-u,moras da pomeris onaj podesivi vent kako bi stala 5970...

sto se cene tice,najbolje da pozoves nekoliko firmi u vidis da li je imaju na stanju i kolika je tacna cena...

Lično, mislim da je ovo bacanje para ako nemaš neki zaista jak procesor i napajanje od minimum 800W, ipak su ovo "dva čipa odjednom" pa je kartica veoma dugačka (negde oko 30 cm najmanje), puno troši i poprilično se greje. Da li će stati u kućište, razmisli i sam, jer dužina nije najbitnija...

jake su to cene za 5970,mislim da moze sapphire da se nadje dosta jeftinije...

Slazem se sa NastyB,to je bacanje para...pa cak i ako imas neki opasni i7...
Ako zelis neko chudoviste sto jede malu decu za razumnije pare...5870 ili 5850 xfx black edition...

Procesor je Intel-ov i7 sa 8GB RAM-a memorije i napajanjem od 900W, tako da znam da imam sasvim dobru mashinu za ovu karticu. Kad sam kupovao konfiguraciju, nisam uzimao vrh karticu, jer sam planirao naknadno da uzmem neku bolju, ako ne najbolju.
Ali nisam razmishljao o prostoru.

pogledao sam po net-u,moras da pomeris onaj podesivi vent kako bi stala 5970...

To sam i ja negde prochitao. Ma uradicu bilo shta, samo da je moguce. :D

Hvala na link-ovima, potpuno sam zaboravio na "itsvet" ;)

Je l' ima josh neko iskustva ili bilo kakve informacije kad je u pitanju kombinacija ove kartice i kucishta. Necu da dam tol'ke pare za karticu, a da na kraju ne moze stati.

Poslednja izmena:
Pa, ne bih rekao, skočio dolar, kod nas evro a ovde su cene tih kartica u Austriji, a ono "ab" znači OD i to su samo najniže cene...

ima sapphire za 600e,a asus za 660e,video sam na sajtu,a pitanje je da li im je sajt update-ovan ili ne...

nema nista bez nekih sat vremena zvanja redom i nalazenja na jeftinijim mestima...

ima sapphire za 600e,a asus za 660e,video sam na sajtu,a pitanje je da li im je sajt update-ovan ili ne...

nema nista bez nekih sat vremena zvanja redom i nalazenja na jeftinijim mestima...

To se slazem. Pishe tamo da je azurirano danas, ali nema od toga nishta :)
Onda uzimam telefon u ruke.
Hvala ljudi, ako josh neko ima neku informaciju da li moze stati ili josh bolje sliku, neka postavi.

Svasta i vi pricate, bolje da kupi 2 x 5870 za ~ te pare i stavi to lepo u cf, to bi razvalilo 5970, na kome su ionako oborene frekvencije jezgra a mislim i memorije

Svasta i vi pricate, bolje da kupi 2 x 5870 za ~ te pare i stavi to lepo u cf, to bi razvalilo 5970, na kome su ionako oborene frekvencije jezgra a mislim i memorije

Pa 5970 su dve 5870 samo sa smanjenim taktrovima na nivo 5850,i moze lako da se klokuje na taktove 5870 i to je kao da imas 5870 CF i onda mozes i dalje da klokujes ! A bolje mu je da uzme 5970 jer je jedna karta u pitanju, nego da drzi dve ogromne karte u kucistu stvara vise toplote i zauzima slotove.

Pa 5970 su dve 5870 samo sa smanjenim taktrovima na nivo 5850,i moze lako da se klokuje na taktove 5870 i to je kao da imas 5870 CF i onda mozes i dalje da klokujes ! A bolje mu je da uzme 5970 jer je jedna karta u pitanju, nego da drzi dve ogromne karte u kucistu stvara vise toplote i zauzima slotove.

da ima jednu 5870,najlogicnije bi mu resenje bilo jos jedna,ali ovako 5970...

medo,koji ce mu klokovanje jos preko?
kida azdaja sve pred sobom...
mozda razmisli o tome za nekih godinu dana,ako ne i kasnije...

drug ti je onda pacijent...
nema smisla kupovati jacu kartu od 5770 ako ces quad da drzis na defaultu...
treba nesto da isprati azdaju...

haha. Taj fazon!

Kad bi imao neograniceno mnogo para i sam bi uzeo i7980x sa 5970: jedno 8 gb rama itd:smoke:

To je upravo moja konfiguracija trenutno, samo bez 5970 dok je ne uzmem. :)

Sa ovim se slazem potpuno.

da ima jednu 5870,najlogicnije bi mu resenje bilo jos jedna,ali ovako 5970...

medo,koji ce mu klokovanje jos preko?
kida azdaja sve pred sobom...
mozda razmisli o tome za nekih godinu dana,ako ne i kasnije...

Kao i sa ovim. Za klokovanjem nema nikakve potrebe, sad kad budem uzeo 5970, bicu obezbedjen za minimalno 2 godine, pa onda o tom potom, moze neko klokovanje da padne.

Slobodno mi se javite u inbox-u ako je neko zainteresovan za grafichku karticu. U pitanju je 5750, ochuvana boli glava, slabo korishcena i kao nova (chasna rech), samo mi skuplja prashinu (ne brinite se, ochisticu je kad vam prodam :D). Cena je realna, standardno k'o svaki polovnjak, 30% od trenutne cene na trzishtu koja je 13000.00 RSD. ,)

Poslednja izmena:

Pa moze da klokuje i 2 5870, za 5970 preveliko je zagrevanje da bi izgurao neki veci oc. Brza varijanta u svakom slucaju, a covek hoce najbolje sto moze za 600e...ovo je doduse malo vise, ali bolje

edit: evo ja je hocu za te pare, 30% od te cene je 4900 :d posalji broj na pp :D
evo castim, dajem 5k ;)

Poslednja izmena:
Pa moze da klokuje i 2 5870, za 5970 preveliko je zagrevanje da bi izgurao neki veci oc. Brza varijanta u svakom slucaju, a covek hoce najbolje sto moze za 600e...ovo je doduse malo vise, ali bolje

To su vec neke sitnine koje se i ne primete toliko, zar se ne slazesh?
Brutalna je i jedna i druga varijanta, a ja necu da "komplikujem" stvari dodatno. ,)

5970 default ce se ponasati vise kao 5850 CF iako ima 2x1600SP i ROP-ove i TMU-s od 5870....

Nemam pojma, ispadne brze 5870 CF jer radi na vecem taktu ali ispadne i skuplje.

Kad nesto obrisete, mogli biste da ostavite moderatorsku poruku ZASTO je nesto obrisano. Sve vise gubim motivaciju da bilo sta napisem i bilo kome pomognem ili dam predlog. Na kraju cete dovesti do toga da ja (i mnogi drugi) pitaju sta im treba, i to je to.

Kad nesto obrisete, mogli biste da ostavite moderatorsku poruku ZASTO je nesto obrisano. Sve vise gubim motivaciju da bilo sta napisem i bilo kome pomognem ili dam predlog.

Realno...

Razlog je verovatno zato shto je diskusija imala vishe smerova, domace trzishte, kao i informativni, a i chistog savetovanja i diskusije. Oni su samo ostavili postove iz "prodaje" odnosno "market"-a, i stavili pod isti forum. Nije u redu! Josh plus mi tamo pishe da imam 0 postova, a izbrisano je pola toga shto je bilo i bitno u diskusiji. Ovo se nikad ne deshava na stranim forumuma :mad:

Poslednja izmena:
u ovom delu foruma se ne broje postovi

Nazad
Vrh Dno