mLaki je napisao(la):Ono za Dynamic Glow u Jedy Academy su trebali da nazovu nVidia Dynamic Glow, poslušo sam čoveka i isključio pomenuti fičer kad ono frejm rejt skočio sa 30 fps na ~100 fps, stvarno su očajno napravili tu igru.
byMaX je napisao(la):Ta igra je totalno lose uradjena kada je level dizajn u pitanju - ne toliko u smislu strukture nivoa (lepota), vec kada su teksture u pitanju. jednostavno se nije stedelo. Ne mozes Q3 da opskrbis tolikom kolicinom detalja a da ne platis ceh... CoD i Mohaa su odradjene majstorski. Nemaju tu kolicinu poligona a izgledaju lepse. Istina je da u tim igrama nVidia ima prednost i to veliku...
byMaX je napisao(la):ps. zaboravih da kazem da je Jedi Academy dosta CPU zahtevan...
Eto...
mLaki je napisao(la):Ono za Dynamic Glow u Jedy Academy su trebali da nazovu nVidia Dynamic Glow, poslušo sam čoveka i isključio pomenuti fičer kad ono frejm rejt skočio sa 30 fps na ~100 fps, stvarno su očajno napravili tu igru.
Sasa je napisao(la):R9800Pro, upravo izvrteh u CoD 1.4 i dobih od 106,3 (640) do 84,5 fps (1600) uz MAX podesavanja. Obzirom na ovo, tvoj R9700OPro bi morao do 15% nize vrednosti.
Ako ti je ostatak racunara slabiji, uracunaj i to, ovo je Athlon 3200+, 512MB ...
No, opet.. sad se setih, ti imas 25fps.. to je mnooogoooo sporije.
I gresis, ATI nema toliko los OpenGL, tacnije ne moze se ni reci da je los. nVidia ima bolji, ali to se pre svega ogleda u 3D programima, mnogo manje u igrama.
Podrav!
Ono za Dynamic Glow u Jedy Academy su trebali da nazovu nVidia Dynamic Glow, poslušo sam čoveka i isključio pomenuti fičer kad ono frejm rejt skočio sa 30 fps na ~100 fps, stvarno su očajno napravili tu igru.
delimir je napisao(la):A, kao nije?
PS: Kako ljudi vole da se utapaju u masu...Sada odjednom nikome vise taj ATi ne valja. Jos da cujem da ATi ima ocajan 2D i jako los DivX, pa da kazem da sam na ovom forumu sve cuo![]()
Ji 4Tze je napisao(la):1. ne poredis lepotu, a kazes da je potonji lepsi. A i kako mozes da poredis ove igre, kad nivoi ne mogu da se porede, uporedjuju se ww2 i sf? :trust:
2. na chemu se nije shtedelo? i CoD i MoH imaju vise geometrije po nivou, pogotovu otvoreni nivoi (drvece i sl). Ja se ne secam da mi je ijednom shtucnula mashina kad sam igrao JA, ispravi me ako gresim (imamo slicne masine, sem sto je kod mene 5900SP). A sve posle wolfenstain-a je 'preopterecivalo' Q3 endzin (SoF II i ona travuljina npr.). A JAcademy je chini mi se dosta optimizovanija od JediOutcast-a
Ne chitaju te ljudi, shta ces :d , kapiram shto ne chitaju tvoje postove :butt: al za testove sa sajta me chudi, da se to malo vishe chita, ne bi dolazili ovde sa pitanjima za koje smo chuli odgovore milijardu puta, shto na forumu shto po samim testovima![]()
padawan je napisao(la):Zapravo mislim da bi retko koja igra radila perfektno sa bas maximalnim setovanjima, uvek ubace nesto eto reda radi da obara performanse 450%. Poslednji primer koji me je zaprepastio je Hitman 3 i ono djubre od filtera. Citao ja na isonews forumu da igra izgleda ne znam kako lepse sa tim filterom, cak je bilo komentara tipa "jedva cekam da se dokopam grafickih kartica novije generacije da bih mogao da igram Hitmana 3 onako kako su programeri zamislili", secam se da je i gamespot u nekoj najavi bio odusevljen "novim sinematicnim efektima", ja ocekivao neko ludilo, shadere i dx9 efekte na sve strane, a taj post filter u stvari samo malo zamuti sliku, ali zato fps padne sa 90 na 25. Naravno, mogli su da naprave potpuno novi engine a ne da krpe stari nekakvim ubi boze efektima za koje treba Silicon Graphics radna stanica da izgura pristojan framerate; isti je slucaj sa ovim igrama baziranim na "podmladjenom" Q3 engineu, kakve sve gluposti nisu ubacili da bi izvukli maksimalnu dobit iz preskupo placenog karmakovog enginea...
mLaki je napisao(la):Meni kotor na mom AIW zapinje bogami al ne zato što možda nije ispravna kartica već ne mogu u igri da spustim rezoluciju ispod 1280x960, neznam koji joj je vrag, probo sam reforce i ostale refresh alate i ne pomaže.
A kada ste već pomenuli DivX, jel postoji plejer koji kod koga FullStream zapravo "radi".
Ja sam imao isti problem, moras u reforce-u da fiksiras neku rezoluciju u kojoj hoces da igras sa refresh rate-om koji je 60 ili 85, posto igra samo njih podrzava.mLaki je napisao(la):Meni kotor na mom AIW zapinje bogami al ne zato što možda nije ispravna kartica već ne mogu u igri da spustim rezoluciju ispod 1280x960, neznam koji joj je vrag, probo sam reforce i ostale refresh alate i ne pomaže.
Voodoo_NBGD je napisao(la):Bogami, nVidijin OGL dere Radeona, pa rastura.
Najzad sam uspeo da poteram komsiji Star Wars KotORa (sa properly fixed nocd-jem) i imao sam sta da vidim: igra cepa apsolutno glatko u 1024x768, dok meni sece u 800x600 (on ima GF3, ja R9000). Ja ga, inace, dobijam u svim D3D igrama, ali eto, ATI-jev OpenGL jednostavno i definitivno nije ni za qrac.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari