brzi je napisao(la):U slucaju da ne nadjem matrox za neke razumne pare ili vreme, sta mislite o:
"ATI Radeon 7000 TV-out, DVI CGA-7032DTVD,
Powered by the RADEON™ 7000 (a.k.a RADEON VE) graphics processor", koju prodaju za 42€ bez pp?
Ma sve mu valja, al' nije baš najčistiji po pitanju kvaliteta prikaza. Iz više izvora sam čuo da im je 2D i TV-out mnogo lošiji nego kod ostale braće. Najbolja 8500 kartica je Herkules, a i ona dosta zaostaje za drugim ATi modelima. Nije ni meni jasno zašto je tako, al' svi kažu da jeste.jaksa je napisao(la):Zasto? Imam BBA 8500, ne vidim da mu nesto ne valja?
magick je napisao(la):Ma sve mu valja, al' nije baš najčistiji po pitanju kvaliteta prikaza. Iz više izvora sam čuo da im je 2D i TV-out mnogo lošiji nego kod ostale braće. Najbolja 8500 kartica je Herkules, a i ona dosta zaostaje za drugim ATi modelima. Nije ni meni jasno zašto je tako, al' svi kažu da jeste.
Da, ali izgleda da se u ovom slučaju ( Radeon 8500 ) to odnosi i na "originalne" ATi proizvode. Ja nisam imao prilike da pravim tu komparaciju, mada bih iz konstatacija iskusnih vlasnika, za kvalitet prikaza Radeona 8500, zaključio da nije loš ali da je slabiji nego kod ostalih modela. Ne verujem da to ima veze sa samim grafičkim procesorom, već izradom i komponentama slabijeg kvaliteta što je kompenzacija za visoku cenu čipa i memorije.Mali HoBiT je napisao(la):pa svaki put kada pitam MaX-u za misljenje o nekoj ATI karti koja nije "built by" on kaze "dobra je ali ne daje dobru sliku ko pravi ati"
mozda nisam bas potrefio sve receno od strane max-e ali to je neka sustina.
Roger je napisao(la):EJ magic, jel znas da li uopste postoji graficka koja na, recimo Mandrake-u 9.0, ima iste slicne opcije kao u win-u, tipa Properties -> Settings, pa tamo onda ja podesavam razne parametre u vezi grafike (nadam se da sam se dobro izrazio). Imam ponudu da kupim matrox millenium, jel moze ta graficka to sto sam gore naveo.
Hvala.
Ti verovatno misliš na Matroxov PowerDesk. Nažalost verzija za Linux podržava karte tek sa G200 ili novijim čipsetom. Ipak, novije Linux distribucije imaju veoma napredne alate sa grafičkim interfejsom ( u poređenju sa ranijim verzijama ) za administraciju sistema. U moje vreme toga nije bilo. ( Koja otrcana fraza!Roger je napisao(la):EJ magic, jel znas da li uopste postoji graficka koja na, recimo Mandrake-u 9.0, ima iste slicne opcije kao u win-u, tipa Properties -> Settings, pa tamo onda ja podesavam razne parametre u vezi grafike (nadam se da sam se dobro izrazio). Imam ponudu da kupim matrox millenium, jel moze ta graficka to sto sam gore naveo.
Hvala.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari