Šta je novo?

ATI CCC - ocajno!!

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
Znaci instalirao sam i zezao se sa ovom novom ATijevom atrakcijom od kontrol panela za drajvere i mogu vam reci, da ako ATi u buducim drajverima izostavi opciju koriscenja normalnog KP-a, ja definitivno prelazim na nVidiju!
Ono je blagi uzzas! Glomazno, tromo, nestabilno, neukusno dizajnirano, iskomlikovano! Ma totalni promasaj! Ne mogu da verujem da su oni u onu budalashtinu spichili sate i sate programiranja i verovatno zapostavili mnoge bitnije stvari! I na kraju chorak! Ja bih mogao nasiroko o svim besmislicama ovog njesra KP-a, ali stvarno nemam zzivaca. Jedan 1 "ko kuća" za ATi! :smackbum:

Da znas da nisi jedini koji "vec" misli na prelazak na nVidiju. A i drajveri su im sve losiji, malo malo pa nesto ne radi...
Da vidim sta ce nVidija da izda od jeftinijih 6xxx modela pa da se odlucim...

Ma ATi pravi dobre drajvere, sta vam je? :d

Evo pregledah Anandov i hardocp-ev review ... 3rd party pluginovi? A? Dizajn uzas... kolicina opcija isto kao i do sada. Aj, videcemo u nekim sledecim verzijama sta su hteli da postignu.

jedno je drajver, a drugo kontrol panel. Ja na same drajvere nemam nikave zamerke. Nikada nikavih problema nisam imao na drajvere, ali kontrol panel mi je uvek bio prenabudzen (sa onim oblim dugmicima i ostalim zezalicama, ali ajde, podnosljivo je (ionako sve setujem iz ATi Tray Tool tweakera)...
Ali ovaj krsh je katastrofa! Najgore u citavoj prici jeste da Microsoft forsira takvu budalastinu za Longhorn (naravno do 2006 ce, ako bude bilo srece sve to evoluirati na bolje). MIslim, sta da kazzem kada masina sa 1 GB rama nakon pokretanja yebenog CCC-a, neprestano svapuje! :lupko:
ocigledno je da ATijev programerski tim nije bas sazzvakao .NET i da im je menadzment resursa najblazze receno nikakav!
Sto se tice dizajna, pa onaj ko je ono dizajnirao je operisan od bilo kakvih umetnicko-estestkih sklonosti! Pa dizajniranje GUI-a je citava nauka! Apple kada je dizajnirao OSX angazzovao je trust mozgova da bi napravio GUI kakav je implementiran u njihov OS! Ovi iz ATija su kanda angazzovali decu iz vrticha!?
Ma sve i jedan elemnat CCC-a ordinarna i apsolutno nepotrebna budalastina! Najsrecniji bih bio da...

:type: :lupko:
sad mi je sinulo! Moram da probam da li je moguce instalirati samo drajver (mozze se posebno DL-ovati sa sajta, a mozze se tokom instalacije dechekirati opcija Control Panel) i onda sva podesavanja vrsiti iz ATi Tray Toola, kao sto to u ostalom i radim!!! Pa to bi moglo da bude najjace resenje!!! :guitar:
Jel neko ovo vec probao ili sam prvi (na budalama se brod proba, kazze moj deda :d)?

Poslednja izmena:
Sto se mene tice PRVI si!
Javi eventualni (ne)uspeh.
Pozdrav!

Ma i pored svih MS-ovih prica o MSIL-u i Just In Time kompaliranju i svih njihovih prednosti, cinjenica je da su .NET aplikacije tromije od ostalih. Ja skidoh Visual C# 2005. beta i framework 2.0 beta, no nijedna aplikacija radjena za framework 1.1 ne moze da se rekompajlira zbog beta verzije pa ne mogu da uporedim da li ima nekih brzinskih razlika. Meni licno se .NET koncept svidja i nadam se da ce MS sve to ispolirati do izlaska Longhorna.
E sada sto se tice ATI CCC-a, po tvojoj prici, svapovanje na kompu sa 1GB RAM-a je nedopustivo. Izgleda da ce morati na popravni... 😛

Nedjo je napisao(la):
:type: :lupko:
sad mi je sinulo! Moram da probam da li je moguce instalirati samo drajver (mozze se posebno DL-ovati sa sajta, a mozze se tokom instalacije dechekirati opcija Control Panel) i onda sva podesavanja vrsiti iz ATi Tray Toola, kao sto to u ostalom i radim!!! Pa to bi moglo da bude najjace resenje!!! :guitar:
Jel neko ovo vec probao ili sam prvi (na budalama se brod proba, kazze moj deda :d)?

Kombinacija samo drajver + Rage3D Tweak, bez CP-a i slicnih gluposti kod mene funkcionise odavno, ne vidim u cemu je problem

Nedjo je napisao(la):
Znaci instalirao sam i zezao se sa ovom novom ATijevom atrakcijom od kontrol panela za drajvere i mogu vam reci, da ako ATi u buducim drajverima izostavi opciju koriscenja normalnog KP-a, ja definitivno prelazim na nVidiju!
Ono je blagi uzzas! Glomazno, tromo, nestabilno, neukusno dizajnirano, iskomlikovano! Ma totalni promasaj! Ne mogu da verujem da su oni u onu budalashtinu spichili sate i sate programiranja i verovatno zapostavili mnoge bitnije stvari! I na kraju chorak! Ja bih mogao nasiroko o svim besmislicama ovog njesra KP-a, ali stvarno nemam zzivaca. Jedan 1 "ko kuća" za ATi! :smackbum:

Ajde priznaj koliko ti je nVidia calnula kesha, necemo da kazemo nikome 😀 😀
Ni meni se ne svidja CCC, onaj skin je ochajan, a ako jos radi sporo, majko mila. Mrzelo me je da skidam i probam, bar ovu beta verziju. Ako to ne srede, ***a. Mada, ima onaj panel u kome se u realnom vremenu moze videti AA i AF u 3D-u, to je ok. Ma, uvek ce tu biti omega bre, sta se brinete...

Uvijek postoji da se skine driver sa klasicnim kontrol panelom. ATI nece to ukinuti...a ja preporucujem klasicni. Ovaj Control Center je programski promasaj. Mnogo su poranili, jer ovo je rijesenje za Longhorn...

Evo instalirao i ja juce ovo. U odnosu na standardni CP samo se u izgledu razlikuje. Opcije su manje vise iste. A onaj deo sa kolima koja idu i prikazivanje efekata real time je odlicno.
Sad sto se dizajna tice, sta znam, meni ne smeta, a i ima skinove koliko sam video pa ni to nije problem.

A vezano za svapovanje, da nemas ti Nedjo jos nesto pokrenuto? Posto kod mene isto 1GB rama, cim se ucita win, disk se vise ni ne pali. Bas sad gledam, zauzece procesora kao i ranije, jedino sto zauzima malo vise memorije, negde oko 15MB.
Ili sam ja instalirao nesto drugo 🙂 Ili sam mozda toliki fanATic pa ni ne primecujem da ovo ne radi kako treba 🙂
Za sada, sto se mene tice, CCC je ok.

Kod mene (9600pro AIW, 1Gb, A64@3200, Abit KV8-Max3) nema swapovanja ni usporavanja. Jeste malo kitch, ali izgleda da su Ati-jevci imali u vidu A64+ za ovo čudo.

Pozdrav

I mene ste naterali da probam... Nedjo, bre, kako si uspeo da nateras win da swapuje na pozivanje drajvera? ?? ?
Meni je samo prvo otvaranje advanced propertiesa usporeno, dakle, zadrzi ga sekund i po (mozda tek primetno duze nego kod regularnog CP-a), a nakon toga ga otvara bez frke. I ovo je tek prvi CCC, valjda ce ga optimizovati. I to mi kaze covek koji je drzao onaj Blinds-ov skin koji ti pretvara Windows u MacOS, pa ga usporiiiiiii do bola! I to si trpeo, a ne mozes CCC... c, c, c ... Eto sta uradi nV40 od coveka 🙂

meni se svidja ovaj novi ccc - fazon je shto je to ipak neki pomak u odnosu na standardne cp i ima i one tripove za pokazivanje AA i AF u realtime-u. Mozda je sada malo sporiji od standardnog cp-a, ali imajte u vidu da ce on jos dugo biti aktuelan i da ce svi noviji kompovi moci da rade s njim bez ikakvih problema... Sve u svemu cool 🙂

Jesu to u novim 4.8 Catalyst drajverima? Ako nije, moze neki link??!

Meni sa ovim novim drajverima (verzija sa CCom) ne radi podesavanje overlayja... Znaci "zasivljeno" mi je biranje standard mode, theater, same on all.... STA DA RADIM? Jel ima neka fora za koju ja ne znam ili???

P.S. sa svim ranijim Catalystima sve je radilo savrseno normalno. (Saphirov Radeon 9600pro)

da se ubacim i ja ovde: upravo sam instalirao Sapphire 9200 vivo koji sam danas kupio
i zadovoljan sam prelaskom sa nvidi-e na Ati,ali dao mi lik 4.1 catalist,fabricki,pa kontam da skinem odma neki nov,ali jel moguce da imaju preko 20MB?to je bas mnogo.
a najvaznije pitanje je:sa gf 4 sam mogao da ukljucim opciju fast-write a sada mi je off
pa kad pritisnem retest all on ukljuci ali sa desne strane pise(current status-off).mozete li mi pomoci?

AGP Fast Write se kod ATi kartica iskljucuje , tj. ne ukljucuje
se ....
Jedino kod nekih 9600pro kartica je preporucljivo da bude
ukljucen , mada novi Omega Catalyst-i (4.8)
pre instalacije (kod mene 9600pro) pitaju bas za FW da li je
on ili off
Naravno pre svega ta opcija se ukljucuje ili iskljucuje u Bios-u
ako je ploca ima ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno