Šta je novo?

Ati Catalyst 9.3

Samo da ne greju GPU kao 9.1 i 9.2, koji u idleu daju veću T od 8.12 ~10C.

Ja nisam imao takvih problema,mozda je to samo sa X2 kartama?
Ne primecujem neku razliku u performansama u igrama za sad stabilno sve, kao i sa prethodnim drajverima.Evo i slika temerature u TDU.Ja drzim ukljucenu VS i Triple buffering.Bios karti je Def.

Prilozi

• 1.gif
    1.gif
    13 KB · Pregleda: 80
  • 2.gif
    2.gif
    12.8 KB · Pregleda: 50
  • 1A.gif
    1A.gif
    13.4 KB · Pregleda: 45
  • 2A.gif
    2A.gif
    13.3 KB · Pregleda: 48
Meni je temperatura spala za 2C odmah po promeni drajvera (9.1->9.3) i bez restartovanja windowsa.

Poslednja izmena:
Evo DL-ovao sam ih, još da nađem vremena da isprobam pa se javljam :)

Instalirao sam, bas me zanima kakvi su.

Changelog:

# Using ATI Stream™ technology, owners of the ATI Radeon™ HD 4000 Series, ATI Radeon™ HD 3000 Series, and ATI Radeon™ HD 2000 Series of graphics accelerators will see a performance boost in their Folding@Home scores when running the latest Folding@Home client and upcoming cores in conjunction with ATI Catalyst™ 9.3

# New AMD Display Library (ADL) SDK

# As of ATI Catalyst 9.3 the Windows Vista HDMI audio driver is automatically included in the ATI Catalyst 9.3 package The HDMI audio driver will only be installed if the AMD graphics accelerator has an HDMI display connector and there is no 3rd party HDMI audio driver installed

# Catalyst™ 9.3 brings performance benefits in several cases where framerates are CPU-limited. Some measured examples are:Lost Planet: Colonies gains up to 20% on 4800 series products, and up to 50% on 4600, 4500 and 4300 series products

Instalirah,temp mi je u odnosu na 9.2 skocila za 1-2C..Ne mogu da tvrdim da je ovo 100% relevantno,potvrdicu ili demantovacu sutra,tj danas u toku dana.
Inace meni je prelazak sa 8.12 na 9.2 doneo -2C temp,a ovaj je izgleda to ponistio.Videcemo.

Upravo sam instalirao.
Prvi utisak je da je prikaz u 2D znatno poboljsan posebno prikaz fotografija (i pre je bilo dobro sad je fenomenalno)

Kako to mislis da je znatno bolje poboljsan prikaz fotografija? Daj neki konkretan primer da te bolje razumem :)

Edit: Izgleda da 9.3 drajveri su poslednji drajveri za Radeon 9500, 9600, 9800, X800, X1800, X1900, FireGL X1/X2/X3, V3000, V5000, V7000 i FireMV 2200, 2250..

Poslednja izmena:
Jednostavno,
Boje su realnije,zivopisnije.
Sad sam probao jedan film mkv.720p koji mi uvek sluzi za testiranje kvaliteta prikaza slike u 2D,
tj. jedna scena i sad je osetno lepsa.
Mislim da je sad jasnije

Kako to mislis da je znatno bolje poboljsan prikaz fotografija? Daj neki konkretan primer da te bolje razumem :)

Edit: Izgleda da 9.3 drajveri su poslednji drajveri za Radeon 9500, 9600, 9800, X800, X1800, X1900, FireGL X1/X2/X3, V3000, V5000, V7000 i FireMV 2200, 2250..

Pa vreme je da te kartice odu u penziju... Ionako sa novim drajverima nece imati poboljshanje performansi (optimizacije se obichno rade samo za poslednju generaciju).

Instalirao sam 9.3 i Koliko vidim sve je isto, temp je ista (u odnosu na 9.2). Meni pise u driver setings da je 8.53 ver a kad udjem u ccc pise 9.3 ver(i u everestu takodje)

I dalje Code43 error u CrossFire-u na Visti x64
... od 8.11 katalista na ovamo :mad:

Upravo sam instalirao.
Prvi utisak je da je prikaz u 2D znatno poboljsan posebno prikaz fotografija (i pre je bilo dobro sad je fenomenalno)

Mozda zbog ovog:

Resolved Issues for the Windows XP Operating System
This section provides information on resolved issues in this release of the ATI Catalyst™
Software Suite for Windows XP. These include:
-Avivo Video Color Settings will now be applied in the video when played using
PowerDVD
...

I dalje Code43 error u CrossFire-u na Visti x64
... od 8.11 katalista na ovamo :mad:

Mrka kapa od CF u Visti64. Dozvoljava mi da uključim CF u CCC ali onda detektuje samo jednu kartu. Nema poruka o greškama i sličnih brljotina.

:crash:

Ne mogu da verujem da za sve ovo vreme ne mogu da srede takvu glupost :wall:

Ja sam se zaista potrudio da nateram CF da radi na Visti x64...
Ploca ima poslednji BIOS
Instalirani svi update-i za Win Vistu
Instalirao SP2 beta za Win Vistu
Kartice probane sa sve tri verzije bios-a koji postoji za referentni 4850
Rotirao kartice, stavljao jedan - dva CrossFire mostica ...

Kad sam kontaktirao ati-jev support, samo sam gubio vreme ...
Kako odreagovati kad lik kaze:
"problem solved - tvoja maticna ne podrzava CrossFire" ... :mad::mad:
Za CrossFire treba imati plocu koja ima 2 komada x16 PCIe slota a tvoja
ima 2 komada x8

Pa onda posle kazu instaliraj windows ponovo ...
Pa onda kazu koristi stare drajvere ... nema veze sto su stari 5 meseci

Au lebac mu Tarmi, ti se bas mucis oko toga :)

9.3 Ne pamte podesavanja u overdrive-u
xp x64 & win7 x64
svaki restart vraca na def.
Vraceni su 9.2 koji su barem meni za x64 ok.

Ne znam za vas ali kad sam presao na 9.3 drajvere ne mogu da igram Gta 4 na 1280x1024 na high/highest padne mi fps na 4,5,6. Sa starim (9.2 cini mi se ili one uz graficku sto se dobijaju 4870) sam imao 34 prosek.
Edit: Evo bas sam sad proverio i razlika izmedju 9.2 i 9.3 mi je oko 10-15 fps. Te rezultate sam dobio i na xp sp3 i na visti ultimate. Da li je jos neko imao problema?

Poslednja izmena:
9.1 ti je najbolji za GTA4, na svim forumima kažu da je osetan pad sa 9.3 u toj igri.

Evo juce sam uzeo 4850 i kada krenem da instaliram drajvere samo mi zablokira komp, jedino reser pomaze. Neka ideja (probao sam i 9.1 i 9.3)?

Nisu ati drajveri probao sam na drugom kompu, rade super, neki drajver od ploce kolje.

IPAK GLUPI ATI DRAJVERI, dok nisam stavio da vista potrazi na netu i instalira svoje drajvere pa tek posle instalirao (pregazio) samo je blokirao komp.
Znaci dok stoji generic vga card ili kako vec nisam imao sanse da instaliram ...
bah

Poslednja izmena:
Nisu ati drajveri probao sam na drugom kompu, rade super, neki drajver od ploce kolje.

IPAK GLUPI ATI DRAJVERI, dok nisam stavio da vista potrazi na netu i instalira svoje drajvere pa tek posle instalirao (pregazio) samo je blokirao komp.
Znaci dok stoji generic vga card ili kako vec nisam imao sanse da instaliram ...
bah

Ja sam imao slican problem,tj dok nisam izvadio modem,tek je onda proradilo,zezao me PCI slot

Zbun?!

Sticajem okolnosti presao na Vistu Ultimate 32-bit i catalyst 9.3.
Performanse su mi pale znacajno.

Konfiguracija je e2160@3150mhz, 3GB RAM-a i Sapphire 4830@690/1140

3dMark06 - sa 11500 na 9500.
Fallout 3 - na ultra high fps padne na 7-8. To mi se sa 9.2 i Xp-om nije desavalo.
Crysis Warhead - takodje losije radi za par fps-a ali ne tako drasticno kao Fallout npr.

Probacu sa 9.2 drajverima, a ako je neko imao slican problem neka napise koju rec jer ako ne pomogne rollback na 9.2, pomoci ce sigurno sa Viste na XP :p

Nope, promena drajvera nije donela boljitak.

U medjuvremenu promenjen procesor sa e2160 > e5200 na default clock-u.
Vratio se na old school xp i - voila, nema vise problema, performanse su opet na ranijem nivou.

Da li je do Viste generalno ili je do mog hardvera ne znam!?
Znam samo da nema vise seckanja u Fallout-u, Warhead-u i na kraju u 3dMarku06 gde mi neOC-ovana masina dobija 10300!

Nazad
Vrh Dno