Šta je novo?

Ati Catalyst 9.3

Moram da priznam 9.3 su dobri,konachno su nesto da su potrefili,naravno uvek moze bolje! ajmo 9.4 ,jos +5fps u globalu da dobijem,mozete vi to!.

Nemam nikakvih problema ni poboljsanja.Ali neka se osvezi driver.Konacno su ubacili HDMI audio driver support-integrisali

Poslednja izmena:
to se desava nekada ako imas instaliran dial-up modem...izvadi njega instaliraj drajver pa ga vrati...

Kao i 9.1, 9.2 i 9.3 u idleu osetno vise greje 4870x2 od 8.12. Radi se o 10+C :(

Kao i 9.1, 9.2 i 9.3 u idleu osetno vise greje 4870x2 od 8.12. Radi se o 10+C :(

Hmm ovo mi je cudno, vec sam citao par puta da posle promene drajvera temperatura skace. Sta se tu desilo/desava? Da li to znaci da sa novijim drajverima rad nekih jedinica unutar chipa nije najbolje iskoriscen/optimizovan ili nesto drugo? Pretpostavljam da se vent u idle okrece istom brzinom i sa novijim drajverima :)

^
Koliko ja vidim jedino je 8.12 kontrolisao pravilno brzinu GPU-a 0 i 1 u idle-u. Zapravo ranije verzije od 8.12 su drzale GPU0 na 3D klokovima u idleu, dok se ne pokrene neki 3D, a nakon zavrsetka tog 3D-a bi sve radilo pravilno. Drajveri verzije 9.x kao i 8.12 pravilno kontrolisu 2D klok, ali izgleda samo na GPU0, dok GPU1 radi na povisenom taktu sto nepotrebno zagreva hladnjak. Testiracu ovih dana detaljnije, ali mi nije jasno da ATi s oprostenjem konacno utegnuti drajver kakav je bio 8.12 blagovremeno zas*re... Trenutno nemam ni vremena, a ni igara na kompu da probam, ali videcu za vikend da se poigram.

Mislim da neces mnogo uspeti da uradis, drajveri su problem.
Naravno ako uspes, pisi ...
Drugo jezgro na X2 karticama je stalno na 3D klokovima pa se zato i greje kartica
vise sa ovim drajverima ...
Izmedju ostalog i ovo je problem kod 9.x katalista, mnogi se zale na ATi forumu.
Na problem sam naleteo trazeci resenje za CF ... i dalje sam na 8.11
posto jedino oni rade kako treba u CF

Poslednja izmena:
Mislim da neces mnogo uspeti da uradis, drajveri su problem.
Naravno ako uspes, pisi ...
Drugo jezgro na X2 karticama je stalno na 3D klokovima pa se zato i greje kartica
vise sa ovim drajverima ...
Izmedju ostalog i ovo je problem kod 9.x katalista, mnogi se zale na ATi forumu.
Na problem sam naleteo trazeci resenje za CF ... i dalje sam na 8.11
posto jedino oni rade kako treba u CF

Ja ni sa jednima nisam ima CF problem sa 4GB RAM-a, ali sa klokovima i grejanjem jesam, osim sa 8.12 koji je odlicno kontolisao GPU-ove.
Naravno javicu rezultate testova :wave:

Evo odradih testove 9.3 drajvera, tj. ponasanja sa 4870x2 kartom i kao sto sam i pretpostavio ne kontrolisu klok drugog GPU-a kako treba :(

Na prvoj slici vide se temperature i klokovi po ukljucivanju racunara, zatim sledi zavrsen FurMark test i zabelezena temperatura od 105C koja se vidi na levom GPU-Z prozoru, a nakon toga i normalno vracanje oba GPU-a u 2D mod.
Onda je tu i treci SS koji pokazuje da su sada klokovi normalni i da je idle temperatura opala ispod one po startu racunara.

Ovo se desavalo sa starim drajverima sa prvim GPU-om, od cega su izuzeti 8.12 koji su radili savrseno. Zanimljivo je i da se karta manje greje u idle u loadu sa drajverima 8.x...

Prilozi

• idle.jpg
    idle.jpg
    412.1 KB · Pregleda: 96
  • load.jpg
    load.jpg
    470.7 KB · Pregleda: 93
  • idle2.jpg
    idle2.jpg
    403.7 KB · Pregleda: 51
Nazad
Vrh Dno