Šta je novo?

ATi Catalyst 9.2

Taman pohvalio 9.2,kad ono insto sr*** drugo pakovanje ... posle odredjenog vremena igranja (od 5min-1h) odjednom crn ekran,blok.masina i zapisti memorija :S ... vratio nazad na 8.12 radi bez prob >_> ffs i Ati!

Poslednja izmena:
rivatuner pravi problem sa ovim driverom na xpsp3/gainward 3870. bez RT sljaka (za sad)

Ovi 9.2 drajveri za vistu 64 super rade na windows seven(naravno 64) :banana:
Igrah jedno sat vremena Crysis bez problema :)

'el probao neko na 4870 1G, na onim slikama ispade da je sporiji od 9.1?

probao, nije uspelo ali je restart pc-a reshio stvar

9.2 imaju neku gresku, kod mene i verzija za Vistu i XP, ne dozvoljava mi overklok graficke zakuca je na fabricke vrednosti i nema mrdanja iako mi j bios graficke bio fleshovan na overklok vrednosti, pa posle i sa obicnim biosom isto, vratio sam 9.1 i sve radi besprekorno!

9.2 imaju neku gresku, kod mene i verzija za Vistu i XP, ne dozvoljava mi overklok graficke zakuca je na fabricke vrednosti i nema mrdanja iako mi j bios graficke bio fleshovan na overklok vrednosti, pa posle i sa obicnim biosom isto, vratio sam 9.1 i sve radi besprekorno!

Šta da ti kažem, imao sam i ja problema kada sam instalirao 9.2, ali uglavnor restart CCC rešava stvar ili prebacivanje iz Basic u Advance mod. Kod mene šljaka i overclock obe karte u CF.

Nego reci mi pošto CCC ne dozvoljava da 4830-ce guram preko 700, a Riva tuner neće da overklokuje obe karte ima li neka fora da to zaobiđem, a da ne moram da flash-ujem BIOS na kartama?

Ja sam skinuo 9.2 i kad ih pokrenem dobijem neku greshku kao "Ati installer wil run only in administrator mode" ( nemogu da se setim kako tachno ide poruka ali tu je negde ) i onda se prekine instalacija... OS je XP SP3 i naravno da sam logovan kao admin. :wall:

Šta da ti kažem, imao sam i ja problema kada sam instalirao 9.2, ali uglavnor restart CCC rešava stvar ili prebacivanje iz Basic u Advance mod. Kod mene šljaka i overclock obe karte u CF.

Nego reci mi pošto CCC ne dozvoljava da 4830-ce guram preko 700, a Riva tuner neće da overklokuje obe karte ima li neka fora da to zaobiđem, a da ne moram da flash-ujem BIOS na kartama?

E, pa vidis ja sam instalirao samo Display driver, nisam i CCC, i nema mi leka za 9.2.

Nema nacina moras da fleshnes kartice, to je uradio i Spaad na tim istim klokovima, sem Rive ne bi bilo zgodno nista drugo da koristis za OC, a flash se lako i brzo radi na ATIju.

Evo i nesto dobro
imao sam problem sa pomeranjem desktopa 22"(crna linija sa leve strane - pojedena 2 reda pix)posle svakog boot-a.
ccc 9.2 je to resio:)...
(nadam se nista)

To je problem monitora, ne drajvera, imam isti l222ws i isti problem, nezavisno koje drajvere koristio:(

Upravu si vec sledeci restart je opet po starom.

Nece da se overklokuje iz AMD gpu tula na Visti

9.2 = 9.1 = 8.12 = 8.11 = :cuss::cuss::cuss::cuss:
Ne radi CrossFire na Visti x64 niti X2 karticama rade oba procesora
sa ovim drajverima.
A "strucnjaci" iz podrske mi govore da moja ploca ne podrzava CrossFire
zato sto nema 2 PCIe X16 slota i slicne mudrosti...Mousepad mi nije
CrossFire certifikovan :trust:

^^
Sigurno ti ni RAM nije CF sertifikovan pa ti zato neradi CF...
Bash razmishljam o drugoj 4850. Jel na XP-u CF radi "normalno" ??

9.2 = 9.1 = 8.12 = 8.11 = :cuss::cuss::cuss::cuss:
Ne radi CrossFire na Visti x64 niti X2 karticama rade oba procesora
sa ovim drajverima.
A "strucnjaci" iz podrske mi govore da moja ploca ne podrzava CrossFire
zato sto nema 2 PCIe X16 slota i slicne mudrosti...Mousepad mi nije
CrossFire certifikovan :trust:

Znas sta Tarmi, imam jednu graficku, znaci ne koristim CF, pokusao sam da imam samo 1 OS i to Vistu 64, damu su mi otekla od Viste, ja bagovitiji, usraniji, i OS sa vise nestabilnosti i nekompatibilnosti stvarno ne da nisam video nego nisam mogao ni da zamislim, e sada uzivam sa 1 OS-om koji se zove XP SP3, milina kako sve radi ko podmazano!

Evo jednog cudnog bug-a. Imam ATI plocu sa integrisanom grafickom (GA MA78G-DS3H). Dosta koristim Google SketchUp za posao i primetio sam da kad god radim sa malo komplikovanijom scenom i kada selektujem model misem iz gornjeg desnog u donji levi ugao SketchUP pukne ?!?
Ovi se javlja sa do sada svim verzijama drivera za XP I W7. Napominjem program blokira samo kada je u pitanju malo veca scena (puno 3d modela) i samo prilikom selektovanja istih potezom misa iz gornjeg desnog u donji levi ugao. Da li je neko imao slicnih iskustava i mozda zna resenje?
Pozdrav

Ovi, kao i 9.1 drajveri i dalje ne rade u win xp x64.

Prilikom boot-a izbacuje BSOD sa win32.sys greskom.

Jedini drajveri koji kako tako rade u x64 su 8.12, ali sa fixom. :)

Radio mi je 4870x2 u Visti x64 sa 9.1, a sada u XP-u x64 radi isti sa 9.2, tako da su problemi koje ima Tarmi i genijalcina izgleda selektivni.

Ljudi ovo nema veze sa hardverom i sertifikovano / ne - sertifikovano.
Problem je na Visti x64 i u sistemima koji imaju vise ili tacno 4GB memorije
i naravno ATi drajverima.

Na ATi Forumima gomila ljudi kuka na bas ovo kao kod mene.
Sa Catalyst-ima 8.10 radi sve OK, svaki drajver posle toga mi neradi na Visti x64
kako treba.
Jednostavno iskljuci uvek drugu karticu i prijavi Code43 error.
Probao sam 2 x 4870, 2 x 4830, sada 2 x 4850 i sav taj hardver hoce da radi
samo sa 8.10 Cat...preko toga nece.
Mozda je problem u Microsoftu i nekom bug-u sa Microsoft Visual C++ ili mozda
npr. SP2 za Vistu resi problem.
Ali definitivno cela masina ista, nista ne promenjeno i radi sa 8.10, cim dodje neka
novija verzija drajvera ... code43.
Probao sam i neki alienware laptop sa 2 x 3870 u crossfire-u i fabricki je dosao
sa code43 greskom, ne radi jedna kartica:lupko:

A nema sta nisam probao da update-ujem i hotfix-ujem u Visti.
Samo nisam probao nezvanicni SP2

Poslednja izmena:
Evo jednog cudnog bug-a. Imam ATI plocu sa integrisanom grafickom (GA MA78G-DS3H). Dosta koristim Google SketchUp za posao i primetio sam da kad god radim sa malo komplikovanijom scenom i kada selektujem model misem iz gornjeg desnog u donji levi ugao SketchUP pukne ?!?
Ovi se javlja sa do sada svim verzijama drivera za XP I W7. Napominjem program blokira samo kada je u pitanju malo veca scena (puno 3d modela) i samo prilikom selektovanja istih potezom misa iz gornjeg desnog u donji levi ugao. Da li je neko imao slicnih iskustava i mozda zna resenje?
Pozdrav

ATi i sketchup ne idu nikako zajedno u istoj recenici, nazalost. Kupi neku jeftiniju NV kartu i neces imati problema. Licno sam sa R 3850 presao na GF8800GT bas iz tog razloga. NV ,jednostavno receno, bolje i sa manje bugova radi u sketchup-u. Poz

Ljudi ovo nema veze sa hardverom i sertifikovano / ne - sertifikovano.
Problem je na Visti x64 i u sistemima koji imaju vise ili tacno 4GB memorije
i naravno ATi drajverima.

Na ATi Forumima gomila ljudi kuka na bas ovo kao kod mene.
Sa Catalyst-ima 8.10 radi sve OK, svaki drajver posle toga mi neradi na Visti x64
kako treba.
Jednostavno iskljuci uvek drugu karticu i prijavi Code43 error.
Probao sam 2 x 4870, 2 x 4830, sada 2 x 4850 i sav taj hardver hoce da radi
samo sa 8.10 Cat...preko toga nece.
Mozda je problem u Microsoftu i nekom bug-u sa Microsoft Visual C++ ili mozda
npr. SP2 za Vistu resi problem.
Ali definitivno cela masina ista, nista ne promenjeno i radi sa 8.10, cim dodje neka
novija verzija drajvera ... code43.
Probao sam i neki alienware laptop sa 2 x 3870 u crossfire-u i fabricki je dosao
sa code43 greskom, ne radi jedna kartica:lupko:

A nema sta nisam probao da update-ujem i hotfix-ujem u Visti.
Samo nisam probao nezvanicni SP2

Lele Tarmi ti cesce menjas graficke nego li carape! :D

Juce sam probao i "ne finalnu" SP2 za Vistu x64 da bi eliminisao mogucnost windows-a kao razloga za
Code 43 gresku.Cim sam aktivirao CrossFire dobio sam opet "43" a sada Vam kao rezultat update-a
pisem sa drugog kompa :d Malo mi je pukao sistem...ali samo malo ...:d:d

Poslednja izmena:
Evo kod mene
clean instal xp64sp2 & ccc9.2
Za sada radi bez problema.

Prilozi

• aticcc.JPG
    aticcc.JPG
    74.2 KB · Pregleda: 79
Nazad
Vrh Dno