Šta je novo?

ATI Catalyst 8.3 Sneak Peek

Pa rekao sam u proslom postu sta mi ne odgovara kod CCC-a, pa pretpostavljas da toga kod CP-a nema, cim mi se vise svidja, zar ne? Plus, vise mi se svidjaju opcije za podesavanje tv-outa koda CP-a nego kod CCC-a.

samo ATI Tray Tool spasava od muka, najbolji alat za rad sa ATI kartama, CCC-u fali jedno dobro sredjivanje. Ja vec par god. uz ATI koristim samo driver + ATT, po meni najbolja kombinacija. Sta ti je navika :)

Poslednja izmena:
Mislim da je najbolja kombinacija ona koju ja koristim, a to je - driver i ništa više :D Naravno, ukoliko koristite TV Out ili tako nešto, onda ovo ne igra ulogu, ali ako je samo jedan monitor, ne vidim potrebu za bilo kakvim dodatnim softverima.

Ma to se samo zezam jer sam se stvarno iznenadio kako je kod mene super proshla instalacija. 1-2-3 i cepa Crysis sa very high tweakom bez seckanja ,)
Samo nemojte odmah da me svrstate u Atijevce, ja sam neutralan posmatrach i grafichke qpujem samo iz odnosa cena/performanse, na proizvodjacha se ne obazirem. Pozdrav

posto imam istu kartu kao i ti, pomozi mi molim te kako da namestim da mi Crysis radi na very high bez seckanja posto mi sada sa svime na high radi u 22fps. HVala unapred. :)

Kod mene ide u 1680x1050 na High, ali ne mere Very High, i ovako ide relativno slabo... Igrivo je, ne secka, zna ponekad, ali je daleko od idealnog... Sreća pa mi se igra uopšte ne sviđa, da ne moram da bacam pare na hardver da bi je igrao :p

Još samo malo. Trebalo bi da se pojave u toku današnjeg dana.

Za one koji imaju 32-bitnu Vistu, a ne mogu da čekaju, link.

posto imam istu kartu kao i ti, pomozi mi molim te kako da namestim da mi Crysis radi na very high bez seckanja posto mi sada sa svime na high radi u 22fps. HVala unapred. :)

Instaliraj tweak sa ovog foruma:
http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?id=18999
Grafika je osetno lepsha nego kad je sve na high, a uradjen je kao instaler i mozesh da uninstalirash ako ti se ne svidja.
Kod mene nije nijednom zasecnula Kriza od instalacije tog tweaka, i to sa LVL4 opcijom (prochitaj readme uz tweak). Pozdrav

Skinuo,instalirao...video introi u Crysisu i dalje koche,isto i u meniju Lost Planet-a,CoD4 trzaji na pochetku table i dalje prisutni.Da li su performanse poboljshane ne znam...nisam obracao paznju,ovo mi je bilo vaznije ali je i dalje sve po starom. :cuss:

Skinuo,instalirao...video introi u Crysisu i dalje koche,isto i u meniju Lost Planet-a,CoD4 trzaji na pochetku table i dalje prisutni.Da li su performanse poboljshane ne znam...nisam obracao paznju,ovo mi je bilo vaznije ali je i dalje sve po starom. :cuss:
Vidim da imamo istu karticu meni sa 7.12 nije kočio intro u Crysisu pokušaj sa njim ja posle njega nisam probao nove Cataliste uopšte:wave:

Sa 7.12 nemam ni ja problema :) ali onda neke druge stvari zezaju.

Evo ti resenje za "narodni" Very High. Otpakuj ovaj config fajl u C:\Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis
Meni sa njim ide lepo u 1280x1024 4xAF. :wave:

Prilozi

• System.rar
    156 bajta · Pregleda: 41
Pre šest godina, prešao sam na ATI grafičke i od tada sam imao 8500, 9700, x800, x1950 i trenutno imam HD3870.

Ni u jednoj jedinoj igri, od tada pa do danas (a bilo ih je preko 100), nisam imao bilo kakav problem sa drajverim. Za sve one probleme što su mi mirisali na drajvere, ispostavilo se da su moje sumnje bile neosnovano, tako da sam postepeno, tokom godina, izlečen od te paranoje ;) Čak i neke dosta stare igre (recimo Rayman 2 mi pada na pamet) koje sam skorije isprobavao, suprotno mojim očekivanjima, radile su savršeno. Takođe, nikada nisam morao da "žongliram" sa drajverim i gotovo nikada nisam ostajao uskraćen za efekte u igrama (samo par izuzetaka mi pada na pamet, ali su svi oni uglavno otklonjeni kroz pečeve).

Što se mene tiče, ta priča o Atijevim lošim drajverima, kada su igre za Vindouz u pitanju, nema veze s mozgom. Čuo sam da postoje ozbiljni problemi u profesionalnim aplikacijama i naročito u Linuksu, ali o tome ne mogu da sudim lično.

Eto bas lepa prica. A ja za bioshock dva fiksa skidao jer bez njih nije mogla ni da se pokrene igra. Ti ili nisi igrao bioshock ili si zaboravio da je to bilo.

no, nije ni bitno :)

PROBLEM koji sada imam je:
instalirao sam 8.3 drajvere i ATI OverDrive je prestao da radi, naime, ja stavim neku vrednost, stavim test, on vrati na default u momentu. Isto radi i sa Apply.

Uninstalirao sam drajvere, otisao u safe mod, ocistio repove sa driver sweeperom, ponovo instalirao cat 8.2 (sa kojima je do malopre sve radilo) medjutim ista prica. Onda sam sve to ponovio samo jos dodao i CCleaner u celu pricu - opet isto.

Sta da radim ?

Uzmi ipak 9600GT ako nije prekasno :d Zaista, kakve ti sreće imaš sa ATI-jem, ne mogu da verujem...

Pa rekao sam u proslom postu sta mi ne odgovara kod CCC-a, pa pretpostavljas da toga kod CP-a nema, cim mi se vise svidja, zar ne? Plus, vise mi se svidjaju opcije za podesavanje tv-outa koda CP-a nego kod CCC-a.

Drajvere sa CP radi www.omegadrivers.net i tamo mozes da skines zadnju verziju, pa vidi koja je. Inace su uvek bilo bolji od officijelnih, jer usput isprave greske koje uoce kod originalnih ATIjevih drajvera. Ne izbacuju ih redovno nego kada ima svrhe preraditi poslednje, a ne samo da zadovolje formu i normu. Ranije sam ih redovno koristio kada sam imao ATIja i nikada sa njima nisam imao problema. Poznati su po tome da nikada nisu prihvatili CC i nema ga ni u jednoj njihovoj varijanti drajvera.

Poslednja izmena:
Resio sam problem, vratio sam original bios. Kanda se nesto istripovalo tek posle reinstalacije drajvera...Sad sve radi.

@Vule:

ma da, volimo se uzajamno :D Al da znas da sam pomislio da menjam...

Pa ja ti najiskrenije savetujem, onako drugarski, da zameniš ako možeš. Radiće ti 9600GT isto tako brzo, probao si već sve i video da je isto... Mislim, da se razumemo, ja da kupujem, kupio bi 3870 (tj. kupio sam :p), ali pošto ti zaista nemaš sreće sa ATI-jem, bolje uzmi ovo što će ti jednostavno raditi i kraj, bez puno zezanja.

Uzdravlje :wave:

Resio sam problem, vratio sam original bios. Kanda se nesto istripovalo tek posle reinstalacije drajvera...Sad sve radi.

Ne znam da li si primetio, ali 2xxx i 3xxx serija ATI-jevih karti ima neku vrstu zastite u biosu koja spreca prckanje po biosu kao sto je to ranije moglo, pri tom CCC prvi strada tj. gubi funcionalnost. Fora je u tome sto i cak ako uspesno promenish bios, u katalistu je ostatak tog mehanizma koji ako ne naidje na odredjeni kod u biosu odbija da radi.

Mozesh da probash da direktno u bios unesesh OC vrednosti i napone i da ne koristish overdrive u CCC-u, trebalo bi da ti resi problem. http://www.computerbase.de/forum/showthread.php?t=372893

Poslednja izmena:
Да ли ово стварно ради пошто сам сад на nVidi па не могу да проверим :wave:
Digital Panel GPU image scaling

This release of Catalyst™ introduces a new setting that allows users to enable GPU accelerated scaling for Wide aspect LCD displays. The new setting Maintain aspect ratio improves the display resolution image quality when scaling is enable by maintaining the wide panel aspect ratio (stops the image from looking distorted)

Ne. To sam prvo isprobao, i ista priča kao i na nVidiji. Izgleda da je ipak do monitora, ili pak do komunikacije monitor-grafička. Čuo sam da radi ako se monitor poveže preko DVI dual-link kabla, al' takvog nisam našao u Beogradu.

Ne znam da li si primetio, ali 2xxx i 3xxx serija ATI-jevih karti ima neku vrstu zastite u biosu koja spreca prckanje po biosu kao sto je to ranije moglo, pri tom CCC prvi strada tj. gubi funcionalnost. Fora je u tome sto i cak ako uspesno promenish bios, u katalistu je ostatak tog mehanizma koji ako ne naidje na odredjeni kod u biosu odbija da radi.

Mozesh da probash da direktno u bios unesesh OC vrednosti i napone i da ne koristish overdrive u CCC-u, trebalo bi da ti resi problem. http://www.computerbase.de/forum/showthread.php?t=372893

Ja sam koristio RBE da editujem original bios (koji sam dumpovo koristeci gpu-z), isto izgleda kao i onaj sa linka koji si ostavio. Fleshovo sam ga i sve je radilo do reinstalacije drajvera, tj 8.3 catalista. Sobzirom da dizanjem napona nisam nista dobio, necu se vise ni zezati (pitanje je da li to digne napon uopste)

Poslednja izmena:

Ubaci Vistu i nece ti seckati introi.

Za GX-X,probleme sa driverima si imao zato sto si cackao bios.Znaci nije do Ati-ja.Treba reci ljudima da se ne poplase.Na ovom forumu ima milion likova koji nisu videli ati karticu a znaju da pricaju kako su losi drajveri i bla,bla.Zato treba neko kompetentan poput GX-X koji je sa svojih 10 000 postova zasluzio da se njegovo misljenje postuje lepo kaze ljudima koji bi da kupuju graficku,da nema potrebe da se plase drajvera od Ati kartica jel oni ne ujedaju.:wave:

Skinuo,instalirao...video introi u Crysisu i dalje koche
Danas sam ubacio u mašinu 3850 umesto starog 2600XT, instalirao cat 8.3 i sa podozrenjem startovao Crysis zbog ovog tvog komentara.
Kod mene sve radi normalno :trust:

OGL driver je i dalje boolja:mad: Sketchup jos uvek ne radi kako treba!

Ubaci Vistu i nece ti seckati introi.

Za GX-X,probleme sa driverima si imao zato sto si cackao bios.Znaci nije do Ati-ja.Treba reci ljudima da se ne poplase.Na ovom forumu ima milion likova koji nisu videli ati karticu a znaju da pricaju kako su losi drajveri i bla,bla.Zato treba neko kompetentan poput GX-X koji je sa svojih 10 000 postova zasluzio da se njegovo misljenje postuje lepo kaze ljudima koji bi da kupuju graficku,da nema potrebe da se plase drajvera od Ati kartica jel oni ne ujedaju.:wave:

Pa jeste zbog biosa, to sam i rekao. Vratio sam original i resio problem. Eto, ako ce mojih 10k postova doprineti necemu neka bude :)

@Show_Man

Da,imam i Vistu i XP...ali u Visti nisam zadovoljan performansama.

@Dandy

dunno man,kod mene samo na catalystima 7.12 nema kochenja kada krene video intro..

Bolje da sam sachekao i uzeo 9600 :D zivce mi iskida ATi u nekim igrama.

Kod mene isto nikakvih problema sa 8.3 i CCC-om, i nemam nikakvog seckanja u videu krize.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno