Šta je novo?

ATI Catalyst 8.3 Sneak Peek

Odavno je ATI prestao da izdaje drajvere sa CP-om. Ti 7.12 koje ti imaš su verovatno custom napravljeni.
Ja nisam nikada ni instalirao CCC, osim da ga probam u početku. Za sva podešavanja koristim ATI Tray Tools.

ATT, a ni AT ne podržavaju nove kartice. Džaba je meni kad testiram, moram da imam i .NET i CCC (a znamo koliko .NET 2.0, a pogotovo 3.0 usporava mašinu - PCMark i drugi paketi koji mere performanse realnog rada sistema to lepo pokazuju!). Onda imam clean sistem samo sa .NET 1.1 (koji je ok) i po potrebi stavljam 2.0 kad se testira ATI. Žasu. A sve bi bilo cool kad bi lik malo ažurnije izbacivao nove verzije ATT-a sa podrškom za nove drajvere / kartice...

Lik koji radi ATT radi to iz dobre volje i u slobodno vreme, tako da nije uopšte kul prozivati ga zbog toga.
Uostalom, ATT radi što se podešavanja tiče, ne radi OC i FAN control, a za to može da se koristi Riva Tuner. Ja nikada nisam aktivno ni koristio CCC, a samo sam ATI-ja imao u mašini godinama.

Lik koji radi ATT radi to iz dobre volje i u slobodno vreme, tako da nije uopšte kul prozivati ga zbog toga.
Uostalom, ATT radi što se podešavanja tiče, ne radi OC i FAN control, a za to može da se koristi Riva Tuner. Ja nikada nisam aktivno ni koristio CCC, a samo sam ATI-ja imao u mašini godinama.
Pa i Riva Tuner izlazi zbog dobre volje autora.:)

Ma to je ok, ali onda kažem svaka njemu čast, a ne kukam za nešto što ne radi, a dobio sam ga džabe :)
Riva + ATT meni ispunjavaju sve zahteve za podešavanjima grafičke karte.

...(a znamo koliko .NET 2.0, a pogotovo 3.0 usporava mašinu - PCMark i drugi paketi koji mere performanse realnog rada sistema to lepo pokazuju!)...

Mali off:
Ovo sam sad prvi put chuo. Nije da ne verujem u to (kad ga je M$ pravio), ali ja nisam mogao da primetim neka usporenja kod mene (.NET 3.5). Koliko to tachno usporava?

meni sa ovim 8.3 kada se dugo ne restartuje komp, znaci posle neke aplikacije kojue koristim nece da se digne control center, pa moram da restartujem. ne secam se toga na 8.2. uninstall i vratio na 8.2

I to je to, ispada da je driver izasao samo zbog 3-4fps u krizi :S: u svemu ostalom pad performansi pogotovo na XP-u.

Poslednja izmena:
E moram da se nasmejem na ovo:

{ Driver Notes - resolved issues }
Elder Scrolls IV: Oblivion: Playing the game on a system running Windows Vista with default game settings no longer results in the gadget sidebar bleeding through. Further details can be found in topic number 737-32545

Ako ovo ne ide u prilog da se ATI stvarno trudi onda ne znam sta ide:) Meni ne bi ni palo na pamet da ovo smatram ogromnim problemom.. Jednostavno sam posle prvog pojavljivanja SideBara u igri zatvorio SideBar i nastavio normalno .. Mada ne mogu da kazem da ne volim kada su ljudi ovako razmazeni, a jos im se pritom i udovoljava :)

8.3 shto se tiche performansi radi o.k. Mozda su mi malo nazubljenije ivice slova WELCOME, ili se tripujem:p
Vredi instalacije.

Pod XP-om sa cat 8.3 Nestaju neki delovi objekata u Dirt-u i Supreme Commander-u.
U x64 Visti sve radi normalno.

Moguće, pošto nisam video da se još neko žalio na to, ali kod mene je takva situacija.
Kada vratim 8.2 sve je ok.

Ne prozivam. Uostalom, tolika tona likova radi na vreme milion stvari iz dobre volje. Pogledaj likove koji svaki dan u minut nakon emitovanja skinu, rekompresuju i na news postave epizode na stotine novih serija (LOL, XOR, CTU i slične grupe), a onda pola sata nakon toga dobiješ i prevode!!! Bez izuzetka, toga uvek ima, a sve ljudi rade za dž... S druge strane, lik koji pravi ATT nije kasnio pet dana, već nekoliko meseci, što je već neozbiljno. Ili radiš, ili ne radiš...

Fora je u tome što je lik iz neke budibožesnama zemlje (da da, gora i od naše), zaboravih tačno odakle i jednostavno nema kintu da kupi kartu da bi mogao da implementira i testira nove opcije.

NE nego je fora u tome sto se lik zove Ray Adamas, ne zvuci kao da je neki Uzbegikastanac, verovatno je iz neke "English speaking" zemlje i pokrao je pola koda iz Riva Tunera i lik koji pravi Riva Tuner je reko da ce ga tuziti, naci i slomiti mu noge (Guru3D forum, uoci izlaska poslednje verzije ATT u Maju prosle godine). ;)

PS. Kod od Rive je takodje pokrao i lik koji pravi Ati Tool (delove koda vezane za indetefikaciju, monitoring i overclocking nVidia karti), ali je on svoju "gresku" ispravio i napisao kasnije svoj kod (posto je ovom sto pravi Rivu vec dopiiii... i reko je da nece vise da pravi Riva Tuner, pa je onda community popiiii i napljuvo ovu dvojicu sto su krali kodove i takoooo :D )

Poslednja izmena:
Pa skupili su ljudi donacije i kupili mu kartu, što znači da će uskoro opet ATT da se šepuri kao glavni alat u mojoj mašini :D

da ne mlatimo vise praznu slamu ovde, sta bi sa time da je ubacena podrska za A u UE3 naslovima ? Jel neko uspeo da ukljuci AA ? Kakva je situacija ? povela se debata na nekom drugom mestu (neprikladnom) da je u 8.3 dodata podrska za AA u UE3 naslovima. Nije samo jasno dal ije to samo pod Vistom (sto je meni i logicno) ili pod XP-om (sto meni definitivno nije radilo)

PS. Lik koji ima 2x OCZ reapera od 1GB i E6750 definitivno nije sirotinja posto mu memorija kosta vise nego graficka karta i lik se pro$erava da nema para itd. Njega samo mrzi da radi dalje za dzabaka i to je to. Iskreno, sumnjam da uopste ima graficku koju je naveo da ima, verovatno je presao na nvidiju pa zato nije nastavljao projekat vec skoro godinu dana.

Poslednja izmena:
:D Pa aj postavi svoju psiho-hipotezu zasto neko ko ima da da 200e za CPU i 200e za ram, tvrdi da nema para za novu graficku i koristi x1900 koga sam cak i ja imao para da zamenim >? Lik bre $ere, cak su u kupili 3850, a kladim sw da ima 8800gtx samo nema muda da napise da ima i da kaze da nije radi zato sto vise nema ATI. Pa to je jasnok o dan. To sam i napisao tamo na guru3D forumu. Ne samo to, vec sam ga nazvao licimerom i iznudjivacem zato sto nije lepo izasaoi rekao "imam nvidiju, hebiti se" i zavrsio stvar. Mrzim ljude koji nemaju muda da iskorace za ono sto rade ili veruju.
Jedini ko ima muda u svemu ovome je stormwatch. Mnogo zaheban igrac ;) Covek je ATIjevac i ne zazire niodcega. Pravi fanboy :)

...a kladim sw da ima 8800gtx samo nema muda da napise da ima i da kaze da nije radi zato sto vise nema ATI. Pa to je jasnok o dan. To sam i napisao tamo na guru3D forumu. Ne samo to, vec sam ga nazvao licimerom i iznudjivacem zato sto nije lepo izasaoi rekao "imam nvidiju, hebiti se" i zavrsio stvar. Mrzim ljude koji nemaju muda da iskorace za ono sto rade ili veruju...

Ti si moj heroj :-devil-:

Vrh Dno