Šta je novo?

ATi Catalyst 8.12

To je ta greska, ali meni samo za ovu drugu karticu u crossfire-u prijavljuje:
Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)

Ma Vista je S_R_A_NJ_E, sluzi mi samo da instaliram po neku DX10 igru, cisto reda radi...

Poslednja izmena:
Vista je nazalost nuzna zbog kolicine memorije i DirectX10-ke...
Inace ... hotfix ... post #102 ... nece....cekamo 9.1 Catalyst-e

Mozda ovo pomogne:

CATALYST 8.12 and error code 43. I have resolved the problem
Hello

i have resolved the problem error code 43 when installing catalyst 8.12. This error disable one of the two radeon 4870 and say device incompatible.

So i have disabled in mobo bios ASUS P5E-3 the feature REMAPPING MEMORY and installation driver of catalyst 8.12 go ok. Crossfire enable by default and i dont make any system restart.

Memory remamp je pod obavezno enabled da bi Vista x64 uopste
radila sa vise od 4 GB memorije... tj. da bi sistem mogao da vidi vise od 4GB
Tako da ovo otpada kao resenje.

Pa fazon je da iskljuchish memory remap pre instalacije, instalirash, proverish da li sve radi i kada sve prodje kako treba ukljuchish ponovo memory remap. To je lakshe nego da vadish memoriju, zar ne?

Nece tako da moze
Kada se ostavi 8GB memorije u racunaru a iskljuci memory remap opcija,
dobijaju se samo "tripovi" ...
Maximus II Formula vidi 7.2GB pa zatim 5GB ram memorije i tako se tripuje
a vista naravno ne moze da se podigne.
Iskljuciti memory remap sa 8GB RAM memorije je beskoristan potez
Probaj to ako imas kod tebe Vistu x64.

Evo ovde malo objasnjenja vezano za 8GB i vistu x64
:wave:

Jer ima neko problem sa ovim:

Display driver atikmdag stopped responding and has successfully recovered.

Maltene svaki dan mi driver zakuca i prijavi gresku i kao se "oporavi" a kad to ne uradi sledi bsod i restart sam od sebe :trust:

Kad izlaze novi drajveri???

I ja sam imao taj problem sa par verzija drajvera i prodao ATI. Nista zlonamerno. ;) Mozes da probas da namestis klokove preko riva tunerea (gubis 2d/3d klokove) time se iskljuci "ATI Power Pray" te ne menja stalno frekvencije. Meni je to bilo znatno ublazilo problem. Medjutim onda izadju novi drajveri koji ti trebaju zbog nekog fiksa ili poboljsanja pa ne radi riva sa njima. Mozes i da editujes bios, ne znam da li ce to pomoci, nisam hteo to da probam, zadrzao sam se na drajverima sa kojima je tadasnja riva radila.

Dakle probaj da u rivatuner-u namestis klokove koje oces i problem ce nestati skoro skroz. Mozda se desi jednom u nedelju dana. ;)

Jer ima neko problem sa ovim:

Maltene svaki dan mi driver zakuca i prijavi gresku i kao se "oporavi" a kad to ne uradi sledi bsod i restart sam od sebe :trust:

Kad izlaze novi drajveri???

Probaj da iskljucis VPU recover u Catalyst Control Centru
Nove drajvere ... nisi jedini koji ceka ... ko zna kad ce izaci
I ja ih cekam, za sada sam na 8.10 catalyst-ima zbog CrossFire-a

Poslednja izmena:
VPU Recovery postoji, kako u XP-u tako i u Visti.

Loshe sam se izrazio,postoji,ali ne postoji opcija za gasenje VPU-a kao sto postoji u drajverima za XP.

Hm... Nemam sad ATI u mašini, ali sam gotovo siguran da i to postoji, lepo se otkači ona kvačica kao i na XP-u i onda imaš plave ekrane umesto gašenja i paljenja drajvera u sred igre :D

Izvini stvarno ... :d propust
Imam 2 kompa, na jednom je vista x64 a na drugom XP pa sam gledao na ovom drugom.
A jos i bio sam ubedjen da VPU recovery nestaje kao opcija kada se kartice vezu u CrossFire...pa sam misli da ga zato ne videh na Visti :lupko:

Vrh Dno