Šta je novo?

ATi Catalyst™ 7.12

Dobrodosao u cari zvane catashiti 7.12 ;)

Posto je problem bas globalan nadam se da izbace neki mali fix, ili da srede situaciju u 8.1 drajverima.

Mene mrzi,ostavicu ovako neka se crveni malo.

Poslednja izmena:
Meni definitivno bolje rade nego 7.11 i nemam nikakvih ni najmanjih problema.
(I to na obe mašine: Sapphire i Asus HD2600pro)

Poslednja izmena:
i meni pravi frku to sa slovima, ali zato gears of war radi bolje nego pre... malo secne s vremena na vreme, totalno neobjasnjivo, ali pre nije moglo da se igra kako treba....

sto rece cc13, i ja cu da ostavim da se crvene slova malo, mrzi me da menjam drajvere, a i ne mogu gow da igram sa starim....

cekamo sledece :d

Jel to ovaj na game.amd.com ili neki drugi?
Da, odatle sam skinuo. Inace samo sam ih instalirao preko starih 7.11 i nemam ni jedan od problema koji su navedeni. 2d kao i ranije, ne brlja nista. Crysis radi malo bolje i nema onog problema sa seckanjem videa na pocetku, mada u igri i dalje ima po neka sitnija greska sa senkama, ali se retko ispoljava...

Just a heads up.

Found a strange 7.12 bug, on Visiontek ATI 3870 , Fresh install 32bit XP Pro.

Text color corruption is present with "Smooth edges of screen fonts" checked to enabled in XPs Performance Options / Visual Effects with 7.12.

It caused various text in programs (examples AVG, Firefox) show up an orange'ish red with the setting enabled. Unchecked and things looked normal again.

7.11 installed again because it doesn't seem to have this problem.

Pa ko i dalje drzi 7.12 moze da ovo proba da vidi da li ce mu menjanje boja nestati...

Ja imam samo jedan problem sa novim drajverima i novom grafičkom - voda u Hellgate:London ne liči na samu sebe :d .Sa 2600XT i 7.11 je bilo ok, a sada sa 3870 i 7.12 nije dobro.

Probao na visti porast postoji i to dosta ....I nema problema u 2d..

E svaka cast, resava problem.
Da i kod mene je ovo rešilo problem,ali ne mogu prosto da verujem da su dopustili sebi ovakvu grešku :mad:
Inače u 3dmark 05 daje nekih 100 i kusur poena više,u igrama koje igram nisam primetio nikakve značajne promene,mada ne igram ni Crysis ni GOW koji su ovde pomenuti.Jedino postoji izvesno povećanje fps-a u The Witcher,ali pošto su drajveri instalirani istovremeno sa novim 1.2 patchom za igru,nisam siguran da li su zasluge do drajvera ili patcha(ili kombinacija ova dva).
2600xt je karta.

Cudo kako mi hardver radi bolje sa Vistom a ne sa xp-om...:)

Ja sam probao i sad su nick-ovi opet plavi.

Da ovaj problem se stvarno javlja, ali i ovo rešenje funkcioniše, i bez obzira na ovo ipak zadržavam 7.12 drivere jer mi Craysis bolje radi sa njima, a isto tako i juiced 2

inače radi se o HD3850

Sve OK radi.
Dosta bolji od 7.11
Nema seckanja i bolje performanse

Poslednja izmena:
Evo jos par utisaka i jedna napomena:

Probao sam ponovo catalyste pod 64bitnim xp-om i ono menjanje boja nestaje kada iskljucim opciju "Smooth edges of screen fonts", ali takodje nemam mesanje boja ako tu opciju ukljucim i ako stavim da mi to umeksavanje bude podeseno umesto na standard(gde se anomalije pojavljuju) podeseno na cleartype.To je mozda razlog zasto neki ljudi nemaju/ne vide anomalije.Naravno pod vistom, iako je podeseno na standard anomalija prosto nema.

Sto se tice Crysis demoa stvarno nema onog stucanja vise prilikom prvog runa testiranja, i srednji framerate je porastao za vise od 10%(sa 39 na 43) a najmanji fps je sa 15 skocio na 30fps.Ali recimo SWAT4 sa 7.11 radi odlicno tj. preko 60+ fps stalno dok sa 7.12 ponekada fps padne na 35 i tada se oseti trzanje.

Poslednja izmena:
Par zapažanja u vezi 7.11->7.12:
- temporal AA radi mi sada radi kako treba u svim igrama (sa 7.11 su se vidjele bijele crte od ploha/textura u nekim igrama: Ut2003, FarCry, COD4 ...)
- pofixano je zapinjanje na menuima u igrama
- čini mi se da AA sada bolje radi u nekim igrama ?? (prije baš nisam kužio neku razliku između 2x narow tent ili npr 4x narow/wide tent u UT3)

Vezano za Linux verziju:
- pofixana su 2 velika buga: memory leak u OpenGL aplikacijama i nemogućnost postavljanja game iz aplikacija/igara :D.
- dojam što se tiče igranja (Quake3, UT2003/2004) je više nego dobar. Npr. UT2003 na 1280x1024 8xAA i 16xAF, full detalji, radi odlično ... što me iznenadilo, ipak je to ATI i još tome nova HD3000 serija :D.
Sa compizom se nisam igrao, ali koliko vidim po release notesima, još uvijek postoji Firefox-compiz bug, nemogućnost postavljanja rezolucije na 1600x1200 i više te forsiranja custom modelinea (meni je ovo dvoje ispjelo na CRTu, može biti da je do opcija u konfiguraciji X-a).
Sve probano na Debianu 4.0r1, custom kernel 2.6.18 x86 K8 SMP PREEMPT. Driveri skinuti sa AMD/ATIa, automatski build.

Poslednja izmena:
Meni GOW sada dosta bolje radi nego sa 7.11,ja zadovoljan :)

poz

a jel zna neko kako skloniti ovu jaku svetlu belu boju.. meni se to desava sa 7.11. i 7.12 drajverima, pre toga ne..

Vrh Dno