Šta je novo?

ATi Catalyst™ 7.12

illidan

Nenadmašan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,205
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark - phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16 3600
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2 - s.m.s.l ao200 mk2 - kef q350, fiio ft1 balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
asus vg27aql1a
Miš & tastatura
mchose l7 pro, kbd.fans tofu65 raw alu - cream soda switches - gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
New Features
Avivo™ Update
Enhanced ATI Overdrive support for the ATI Radeon™HD 2900 Series
Avivo™ Update

Catalyst™ 7.12 introduces an Avivo™ update. The update allows the ATI Catalyst™ Control Center to reflect what is supported by the driver taking into account the graphics card installed in the system, and will not expose any video features that is not supported by the driver. The DirectX Video Acceleration (DXVA) driver will perform a profiling mechanism to query the graphics capability and the Catalyst™ Control Center queries the caps via the interface defined between the Catalyst™ Control Center and the DXVA components. This feature will be supported on ATI Radeon™ 9500 series products and above.
Enhanced ATI OverDrive™ support for the ATI Radeon™ HD 2900 Series

This release of Catalyst™ introduces an enhanced version of ATI OverDrive™ for the ATI Radeon™ HD 2900 Series. Users can now Overclock both GPU engine and graphics memory clock speeds in CrossFire™ mode (and over-clock single ATI Radeon™ graphics accelerators as well). This version of ATI Overdrive also
Performance Improvements

The following performance improvements are noticed with Catalyst™ 7.12:
3DMark2005 performance improves 5% or more with largest gains noticed when Anti-aliasing and Anisotropic Filtering are disabled on systems containing either an ATI Radeon™ HD 2400 or ATI Radeon™ HD 2600 series of products
Company of Heroes DX10 performance improves up to 5% on systems containing an ATI Radeon™ HD38x0 series of product

http://ati.amd.com/support/driver.html

Prilozi

• Resolved & Known Issues.txt
    31 KB · Pregleda: 133
Skinuto, instalirano, nije testirano, ujutru se ide na posao :d

sada crysis intro radi normalno nema vise onog slowmotiona na 38xx.

Nadam se, skidaju se :smoke:

Da li ce crysis bolje da radi?

Radi isto,samo nema seckanja na pocetku.

I to je nesto, mada sam primetio seckanja na pocetku i u drugim igrama.

Tu nešto nije u redu sa memory managment-om kartice. Indikativno je da na npr. HD 2600 kartama (ovo iz iskustva) većina igara secka prvih par sekundi dok se teksture ne učitaju u memoriju kartice, a potom igre rade besprekorno sa 70-ak FPS (naravno, ne pricamo o Crysis-u). Ovaj slučaj nisam imao sa X800XT u istim tim igrama, iako je AGP 8X inferiorniji po specifikacijama od PCI-e 16X. Ne verujem da je reč o tome što je na 2600 kartama 128-bitni memorijski interfejs.

Inače ovo seckanje je najupadljivije sa matorim drajverima, pa verujem da je čisto softverska stvar u pitanju.

Tu nešto nije u redu sa memory managment-om kartice. Indikativno je da na npr. HD 2600 kartama (ovo iz iskustva) većina igara secka prvih par sekundi dok se teksture ne učitaju u memoriju kartice, a potom igre rade besprekorno sa 70-ak FPS (naravno, ne pricamo o Crysis-u). Ovaj slučaj nisam imao sa X800XT u istim tim igrama, iako je AGP 8X inferiorniji po specifikacijama od PCI-e 16X. Ne verujem da je reč o tome što je na 2600 kartama 128-bitni memorijski interfejs.

Inače ovo seckanje je najupadljivije sa matorim drajverima, pa verujem da je čisto softverska stvar u pitanju.

Isti je slučaj sa 38x0 serijom ;). Npr. kad uđeš u mapu u UT3 treba čekati nekih par sekundi da se učitaju texture oko tebe i onda tek možeš krenuti skidati skalpove :).

I meni rade ok. Skinuo sam samo Display Driver 17.1MB.
Vredi li skidati u kompletu sa Catalyst Control Centerom i WDM Drivers 45.0MB ?

Isti je slučaj sa 38x0 serijom ;). Npr. kad uđeš u mapu u UT3 treba čekati nekih par sekundi da se učitaju texture oko tebe i onda tek možeš krenuti skidati skalpove :).

tako radi i na 7900GS i na x1950pro i na HD3850. izgleda da je to normalno. tacno stojis i vidis kako u 2-3 sek ucitava "izostrava" texture i dodaje neke objekte i onda samo "seva", sve klizi.

kako vam radi nature test u 3DMark03? Postoji li jedan veliki "sec" kad kamera prvi put pokaže kornjaču tj. kad krene da diže kadar sa vode na nebo?

Uvek sam imao taj sec.. samo jos nisam probao sa novim drajverima.

Sreca sreca radost bas me zanima ima li nekih poboljsanja na 38xx seriji... ajmo ljudi benchmarke pa da vidimo jel rade ovi u ATIju nesto ili se igraju po ceo dan :D

Nema poboljsanja nikakvih,barem nisam primetio,imam isto poena u 3d markovima

Poslednja izmena:
meni crysis sad radi normalno, nema onog seckanja na pocetku, a za frame rate u samoj igri mi se cini da nema neke razlike, osim sto sam sa 7.11 iskusio neka sitna kocenja s vremena na vreme, a sa 7.12 toga nema...

meni je najveci problem pravila igra gears of war, jer su se javljala iznenadna i neopravdana kocenja tokom igranja... videcu kasnije kad dodjem kuci kako radi gow sa 7.12 drajverima...

3850 je u pitanju

Performanse su neznatno popravile u odnosu na 7.11 (HD2600pro)
tačna je ATI-jeva tvrdnja da se rezultat u 3DMark-u popravlja za nekih 3-4%
- a i instalacija je prošla mnogo "glatkije".

Poslednja izmena:
Izgleda da su poboljšanja samo za HD2xxx serije . . .

Kod mene se oseca poboljsanje i u COD 4 i u NFS pro street.

Meni isto brljave boje na nekim slovima, ali samo ona koja predstavljaju linkove :trust:, ali nista strasno.

Kod mene ostaju, ko hebe boje slova ionako ih je samo promenio u braon :d.

meni sve radi OK, nema nikakvih fleka ili slicnog u 2d

@Dule13:
Meni ne da smeta, nego...
Ajde da to i progutam menjanje boja, ali kada startujem recimo filemanager onda neki fajlovi dobiju boje kao da su obelezeni, pa bukvalno rad sa filemanagerima ne dolazi u obzir, jer ne znam sta sam obelezio za brisanje/kopiranje, a sta ne.

BTW Probao sam iste i pod vistom i tamo nema problema u 2d-u.Markove nisam probao, ali kao sto rekoh u XPu ima poboljsanja za 2600pro.

BTW Zbog ovog fiaska promenih i potpis :d

Poslednja izmena:
Kod mene takodje sve normalno...

P.S Ja sam instalirao onaj bundle sa igp i southbridge driverima.

Poslednja izmena:
Uvek sam imao taj sec.. samo jos nisam probao sa novim drajverima.

Ja taj veliki sec nisam imao na X800XT. Jednostavno na tom mestu opadne FPS, ali je animacija kontinualna.
Na 2600 jednostavno zabode dvaput na oko pola sekunde i nastavi najnormalnije da pichi sa 60-ak FPS kao da se nista nije desilo... ludo :d

@Ostoja:
I ja imam te probleme sa cat 7.11 i 2600pro, a sa 7.12 sam testirao zbog skora, ali nazalost nisam obracao paznju kada je prolazio nature test.Ali zbog problema sa 7.12 ne planiram da to isprobavam.

Bas gledam pala je zestoka pljuvacina po ATI-ju zbog ovih drajvera, na gomili foruma.

i meni brljave boje u 2d,ono sto treba da bude plavo sada je crveno (fontovi),ne sve ali ponesto,npr svi nikovi ovde na forumu su crveni a kada misem predjem preko vrate se u plavo.

Poslednja izmena:
Vrh Dno