Šta je novo?

Ati Aiw

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
Posto mi je dosadilo da gledam kako se ljudi zale na neispravne kartice (a i zanima me procenat ispravnih/neispravnih kartica), odlucio sam da postavim glasanje - izjasnite se (od vas koji ste uzeli neku od kartica iz onog extra-jeftinog kontigenta AIW modela) da li ste imali problema...

I ako nije problem napisite koji je model u pitanju...

:wave:

slobodno postavljajte komentare 🙂

ja sam zaboravio da naglasim - 1 je stigla 100% ispravna, a druga je imala faulty daljinac, obe su X800XT

Poslednja izmena od urednika:
do skora sam ima X800XL AIW i sav hardware je bio 100% ispravan i nije se nista kvarilo.

imao sam je od oktobra 2006 do pre 2 nedelje.

X800XL, sve radi kako treba (jos uvek 😀)

Mada, iskreno, jednio sto sam koristio su FM i Remote Wonder, TV tuner ima losiju sliku od Terrateca pa ga nisam nesto ni isprobavao.

Tjuner mi nikad nije proradio na AGP X800XT.

AGP X800XT, sve radi kako treba.

Radi kako je raspolozena.
Neke nove igre tipa C&C novi mi je stalno zakucavala,onda sam S.TA.L.K.E.R.A zavrsio glatko bez problema.
Par meseci nisam igrao igrice i onda su poceli veliki problemi.
Poceo je da mu blokira na CSu,kod bacanja flesha!?
Nije hteo da pokrene Ati tray tool bench a kamoli 3Dmark,zakucavao se na samom pocetku.
Sto se tice Tv tunera,gledanja filmova nikakvih problema nije bilo,uz podatak da je komp uklucen bar 12h dnevno...zbog dawloada.
Skinuo sam karticu i ocistio Agp slot od prasine i pocela je da radi kao nova.
Presao sam par misija Company of Heroes koje su mi se ranije na samom pocetku zakucavale.
Karta se jako greje,pri igranju i preko 80 stepeni.
Nisam siguran,da li je problem bio samo u prasini ili je problem i napajanje od 350wati (neki kinez) nisam siguran,ali za sada radi...:type:

Te kartice moraju da se hlade dodatno!!!

AGP X800XT, sve radi odlicno. A na nju pase VF700 kuler i sa njim postize 570/580 bez problema.

Skines originalni i stavis ili VF700 ili VF900!

definitivno se ne isplati, možda pre kad je više vredela, ali sada ne... možda samo kao neko ulaganje za buduću karticu, tada bih razmislio 😉

Zalmana samo skines i montiras na sledecu karticu
A ulaganje u ... recimo VF900 se isplati ako mislis dugorocno

@Dark Angel

da li si nasao da kupis termalnu traku za zalman memorijske hladnjake?

@stoske
-ne

primetio sam jos jednu zanimljivu pojavu
s vremenea na vreme mi se pojavi kvadrat velicine 3x3cm uvek u gornjem delu ekrana uz ivicu
koja je obicno sa nekim hijeroglifima ili crna. Kada predjem kursorom preko nje ... pocne da se pojavljuje normalan sadrzaj ispod ???!!!

Poslednja izmena:
To je do dravjera. Isto mi se desilo sa 9600XT kada sam radio upgrade drajvera (ATi catalyst umesto onih sapphireovih)!

X800XL, isto uzeta u oktobru/novembru, vidim da ljudi pričaju o problemima s prašinom, ja moju nisam skoro čistio i idle je trenutno 57, a u 3D prebacuje 100 😡, moraću za vikend da malo rastavim sve to da pročačkam, mada radi kako treba, ne buni se... ništa nije OC, probao sam malo kad sam je uzeo, video da neće nešto i vratio na stock, eventualno zaokružim na 400/500 za core/mem kako kad mi ostane koji profil u AtiTool... inače tuner nisam ni probao, samo 2D/3D... :S:

Ciscenje kulera graficke je individualna stvar, od kucista do kucista zavisno koliko se prasine "talozi". U jednom thread-u ranije pomenuo sam da je najbolje kupiti par jeftinih filtera za ulazne ventilatore ili improvizovati - stare zenke "najlon" carape - sundjer koji se dobija u kutijama sa karticama - mogu posluziti kao odlican filter za prasinu a sa time spasavaju se sve komponente koje imaju "aktivno" hladjenje.

x800xt radi perfektno bez ikakvih anomalija hijeroglifa itd.

Koji je najbolji kuler za nju,posto je njen originalni sa prednje strane,novi bi mogao da se stavi jedino pozadi da hladi memoriju.

Skines originalni i stavis ili VF700 ili VF900!

Ili lepo Titan Eagle koji je dosta jeftiniji a u rangu VF700 😉

Ja imam X800XT i sve radi savrseno.
Inace originalni kuler mora da se cisti redovno,( i nije neki problem 1 min posla) jer se prlja samo tako. Ne bi valjalo da ga drzite tako zaprljanog sa tim temperaturama, pogotovu sto oni mali hladnjaci sa strane na kartici, sto hlade neke malecne cipove, sta li, su uvek vreli da ne mozes prst da drzis na njima. Kapiram da to lako crkava...

Poslednja izmena:
Eagle i Zalman nisu za poredjenje !

Ili lepo Titan Eagle koji je dosta jeftiniji a u rangu VF700 😉

Ja imam X800XT i sve radi savrseno.
Inace originalni kuler mora da se cisti redovno,( i nije neki problem 1 min posla) jer se prlja samo tako. Ne bi valjalo da ga drzite tako zaprljanog sa tim temperaturama, pogotovu sto oni mali hladnjaci sa strane na kartici, sto hlade neke malecne cipove, sta li, su uvek vreli da ne mozes prst da drzis na njima. Kapiram da to lako crkava...

Ti malecni čipovi su vreli zato što je to memorija koja radi na cirka 1 GHz.😀
Preporuka: Imao sam x800xl i sa Zalman-om VF900 Cu je radila bez problema na 450/550, a pri full load-u tempreratura nije prelazila 60 stepeni. Inače, odlična karta, ali ju je malo pregazilo vreme.

Eagle i Zalman nisu za poredjenje !

Pa nisu jer je zalman skup.

http://3dfusion.de/artikel/grafik/V...oler/3_Testsystem_Testmethoden_Ueberpruefung/

Ti malecni čipovi su vreli zato što je to memorija koja radi na cirka 1 GHz.😀
Preporuka: Imao sam x800xl i sa Zalman-om VF900 Cu je radila bez problema na 450/550, a pri full load-u tempreratura nije prelazila 60 stepeni. Inače, odlična karta, ali ju je malo pregazilo vreme.

Znam valjda da razlikujem memoriju od drugih eleenata.
To su malecni cipovi koji vec fabricki imaju hladnjake, stoje na samom rubu kartice i vreli su do zla boga.

Poslednja izmena:
Ne zato sto je skup
nego zato sto je tata za Eagle i slicnu boraniju

1900 Aiw

Koristim ovu 1900 AIW 256dd3 GT

Sve radi perfektno na WIN XP, ali za VISTU još nema drivera. (Za TV i FM)

Poslednja izmena:
evo, sinoć sam izvadio karticu, kod početka rebara hladanjaka sa strane ventilatora je bio sloj prašine (i ko zna čega još :d) debljine par mm, jasno da tu nema ništa od hlađenja... nisam hteo da skidam poklopac hladnjaka, nego lagano četkicom i usisivačem sve to lepo očišćeno i sad je idle 45, a max load 72 stepena na 400/500... :wave:

čestitam na intervenciji, nego jel može mala pomoć - hteo sam da zamenim pastu ispod hladnjaka i da stavim AS5 i usput ga malo očistim, ali oni šrafovi ni da mrdnu - kako da ih nateram da se pokrenu??

x800gt za sad radi dobro.TV iFM prikljucak sam isprobao i radi ali ih ne koristim.Koristim Remote Wonder i on je OK.

zna li neko neku zamenu za remote wonder ???
tj. neki remote contorl koji radi nezavisno od graficke kartice (ati, nvidia), a koji moze kontrolisati neke osnovne komande tipa ukljuci winamp, power dvd, smanji/pojacaj zvuk i sl ????

Nazad
Vrh Dno