Šta je novo?

ati 9800pro-blem

Ser Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
11.05.2004
Poena
619
Elem,konfiguracuja je:abit an7(najnoviji bios),barton 2500+@2200mhz,2x80gb hd(wd+maxtor),2x256 kinston ddr400 dual channel...i izmedju ostalog club3d radeon 9800pro,star godinu dana.
Sve je radilo ok,do pre mesec dana,kada sam primetio da me komp zeza,izbacuje ponekad iz igara(riddick,rome tw),pa sam odlucio da preinstaliram xp...stavio sam prvi put xpsp2,flashovao bios,instalirao sve najnovije drajvere,skinuo zakrpe za xp,instalirao nod32(do tada koristio nav2005)...medjutim,grafika i dalje zeza,i to cudno...u 3d2001 mi daje solidan broj bodova(s obzirom da grafiku nisam klokovao),tj oko 15000,u 2003. 5500,ali 2005. nije mogao da zavrsi,prikazivao mi je da nema dovoljno video memorije posle drugog testa...onda sam mu u biosu dao 128mb za grafiku,i tada zavrsi test,prikaze regularnih 2000 poena.
Medjutim,igre i dalje zezaju,a kad udjem u osnovna podesavanja za grafiku(properties,settings,advanced,smartguard),on mi za agp prikazuje 0,i fast write none,kad ovo promenim i restartujem komp,podesavanja ostanu ista...u biosu sam za agp stavio 8x...da li je ovo uzrocnik mojih problema,da li karticu da reklamiram,ili negde gresim u setovanjima...unapred hvala

Probaj najnovije drajvere za chipset (gart controller) u najnovijoj verziji, kao i za VGA.
Meni je to bilo problem.Samo najnoviji GART driveri.

Poslednja izmena:
instalirao sam catalyst 5.2,i nforce 6.39

Koje napajanje koristis?
imas dva hdd_a, gfx koja vuce struju ko luda , occ cpu trosi oko 70W, cd (dvd) rezac, memorije itd potrosnja je na granici, ... lupam ali ja bih ga proverio (zamenio za neki kvalitetniji) ako vec nije 😀

Pogledaj molimte u SmartGart, ja nisam mogao da ukljucim AGP texturing (AGPx4 ili AGPx8) i FastWrites sa nForce 6.39, pa sam jos uvek na 5.10.

Ako imas iskljucen 2000 poena u 3DMark05 onda ti je definitivno AGP u Off modu, ja imam 2211.

Dakle,cela konfiguracija je:abitan72x256ddr kingstonvalue dual mode,barton 2500+@2200,ati9800pro,cdrw LG,combo LG,2x80gb hd,cooler cpu jet7+,sound blaster pro,leadtek tv-fm,coolermaster musketeer+5x 80mm sa diodama,dve neonke,stampac hp 3845,dell 922 monitor...ima toga josh 🙂...sve je nakaceno na Sirtec dual fan napajanje od 360w+ups mustek 800 usb...mislim zato da nije do napajanja,vec mi je pre verovatno da je do tog problema sa gart-om(iskreno,prvi put i cujem za to)...e,sad,da li neko zna koja je poslednja verzija drajvera koja je imala drugacije gart drajvere,da ne kopam sad po diskovima i na slepo instaliram

GART, GART, GART... samo drajveri za chipset.
v6.39 nisam probao, ali za v5.10 znam da provereno rade bez greske. Pa probaj sa njima.

Identican "problem" sam imao (ja *****, zablentavio se sa SP-ovima i DirectX-om, pa instalirao drajvere za graficku pre drajvera za chipset 🙂)

Poslednja izmena:
Da,da....instalirao sam 5.1,i nove za graficku,bez reinstaliranja windowsa,sad je agp u redu,cak mi se popravio i problem sa winupdateom i donekle sa bluetoothom....HVALA PUNO SVIMA :banana: :banana: :banana:

Pa to, stvarno nema potrebe za reinstalacijom Win-a, samo nagazis ponovo nForce drajverima 😉

Uvek neki problemi na Amd platformi?

... i doda: "Sto je brzo, to je i kuso!" 😉

Toga kod intela nema, tamo sve ide polagano, pa nema sta da zeza... jednostavno, sve polako "legne" na svoje mesto 😉

Nazad
Vrh Dno