Šta je novo?

Ati 9600xt Vpu Recover U Sred Igre???

cyberman_ns

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2005
Poena
304
Posle duze vremena uspeo sam da sednem i da se odigram, Settlers the heritage of kings, ali u toku igre svakih 10-15 minuta igra se spusti u task i pojavi se ATI-jeva poruka VPU recover.... "Send >> Dont Send>>>".... Ko razume shvatice, naravno kontam da nesto nije u redu sa grafikom, moje misljenje, ALI je li je i ispravno... HELP!!! Tek sam se oporavio od problema sa plocom i zamenio sam je, a vec je pocelo nesto drugo.... :S:

Trebalo bi da imas opciju da iskjlucis taj VPU recover...

Da ugasim fastweites???

Da, iskljuci Fastwrite. Nikakve koristi od toga, a moze da pravi probleme.

Pa fast writes ne treba da bude ukljucen za 9600xt, koje drajvere koristis ?
Iskljuci VPU Recover...

Ok, koristim catalyst-e 5.2, nForce drivere 5.10... i da, posto vidim da ste experti... :banana: ajd mi recite sta je to fastwrites, znam i gde je i u biosu i na driverima, al me interesuje sta je to.... znam da nisam to ukljucivao na slabijim karticama, ali sam negde prociteo da je recomended da je to upaljeno i za 9600Pro i 9600XT pa navise, tacnije za sve jace kartice... otvorite mi oci... :wall: Da ne lutam po mraku i ne lupam u :wall:

Bob

Trebalo bi da postoji opcija za Fast Writes i VPU Recover u >Desni klik na desktop>properties>settings>advanced>pogledaj po svim "jezicima" za te opcije
Za 9600xt NIJE potreban Fast Writes

FastWrites treba da bude uključen samo ako imaš AMD 64 procesor.

Pa koliko vidis imam 64...

Sorry, isključio sam prikaz Signature-a.

Onda bi trebalo da ostaviš uključeno, a ako si overklokovao grafičku onda smanji klok. Ako nisi, onda verovatno hladnjak ne radi kako treba.

Ako želiš da isključiš VPU recover onda >Desni klik na Desktop>Properties>Settings>Advanced>VPU Recover>deštikliraj Enable VPU Recover.

Ako ti je grafička pod garancijom, onda je bolje da je zameniš.

Probaj druge drajvere tj najbolje 4.12. Meni su 5.2 pravili problem tj cim udjem u neku igru, posle par minuta se monitor samo iskljuci tj prebaci na stand-by i gotovo a naravno povezano sa VPU recover. A kada sam vratio 4.12 koje koristim u kombinaciji sa Ati Tool-om 0.0.22 sve radi kao pesma :) U pitanju je Asus 9550GE, ali je sasvim moguce da je kod tebe isti problem. A inace koristim modovane 4.12 sa www.techpowerup.com a ako hoces da malo i o/c karticu na istom sajtu mozes naci i Ati Tool.

Poslednja izmena:
Bilo je vec par postova na ovu temu.Da ne duzim zameni kartu.I sam sam imao problem sa istom kartom i zamenio je.Ovo je vec cetvrti slucaj vezan za VPU i Asus 9600XT za koji ja znam.Slucajnost???
Ne(verujem)!!!

Ako ti ne pomogne ništa od prethodnog, spusti malo takt GPU-a.

nema sta da stusta takt ako ne radi - vrati je i reci im "hocu pare i to odmah" :p
uzmi neku drugu zaobidji asus xt , mozda je car za 9550...

Nazad
Vrh Dno