Šta je novo?

ATI 5850 vs 5770 performance?

Mislim da je vec rekao:
probao sam 16x 4x tada se oseti razlika za nekih 8-10% u idnosu na 16x 8x ili 16 x16x.

Da ali na 4890. Na 4850 bi moglo biti drugacije, zbog manjeg potrebnog protoka

Pa kako ce ti onda tacno reci ako nije radio sa konkretnom kartom? Uostalom, nije u pitanju drasticno manji protok... Oduzmi 1-2% i to je to ali niko sa sigurnoscu ne moze da tvrdi dok ne proba...

Super sto si to testirao...reci mi, ako ti nije problem, koliko bih realno izgubio u perf na x4 u odnosu na x16 (u procentima) na dve 4850 grafike. Po tvom misljenju. Jer sam bio otpisao tu varijantu

Ako si je otpisao, nemoj sada ni da je upisujes😛 CF performanse su i tako malo losije od SLI jos kada se na to doda 4x. Ne mogu da se setim tacno koliko bi to bili, prosto probao sam sa par igara i 3D markova i kada sam video da je primetno i golim okom odustao sam od uzaludnog gubljenja vremena, prosto to nije prihvatljiva opcija i nisam hteo dalje da je ispituje. Mali gubitak performansi kao u slucaj x8 u osnosu na x16 je prihvatliv i to mi je bilo zanimljivo da ispitam i "pribelezim"🙂
znaci, testovi na "objektivnim sajtovima" lazu u vezi brzine x4 crossfire i sli konfiguracije? To me mnogo raduje, jer imam x4 plocu 😀
"imao sami i CF 4890, probao sam 16x 4x tada se oseti razlika za nekih 8-10% u idnosu na 16x 8x ili 16 x16x" razlika je mozda cak i veca, kazem nisam se bavio temeljno kada sam video da je preko -10%.
Pa dobro covece,pazljivo procitaj sta sam napisao. PO TVOM MISLJENJU. Nisam trazio info tipa 4,78556%, znam da ne zna precizno, ali moze prilicno dobro (bolje od mene) da pretpostavi
Ne bavim se pretpostavkama ako nesto moze precizno da se izmeri, isto tako ne bavim se u toj meri kartama i hardverom koji spadaju u srednju donju klasu ka sa high end komponentama, tako da na tu temu ne mogu nista ni da pretpostavljam 🙂 sto ne znaci da necu poceti 😛

Poslednja izmena:
Pa dobro covece,pazljivo procitaj sa sam napisao. PO TVOM MISLJENJU. Nisam trazio info tipa 4,78556%

Pa dobro covece,pazljivo procitaj sta sam napisao. PO TVOM MISLJENJU. Nisam trazio info tipa 4,78556%, znam da ne zna precizno, ali moze prilicno dobro (bolje od mene) da pretpostavi

Poslednja izmena:
to su odlicne vesti!!! Posle nove godine planiram da uzem jos jednu 4770, nadam se da ce im do tad pasti malo cena. od kako su izasle nikako da pane:cigar:

Posle nove godine... teško :S:

Čuo sam da se od Nove godine PDV na IT vraća na 18% 😡

Ovo uopste nije losa ideja 🙂
Ako kupujes za sebe i ne treba ti ni kutija ni CD-ovi, to odmah pobacas tamo, turis kartu u dzep od jase, adaptere u pantalone i bas te briga 🙂

nadam se da nece da bude pdv 18% jer iovako je mnogima tesko da kupe comp,a ne jos kad bude sve skuplje

Poslednja izmena:
Ljudi treba mi pomoc

Sta je po vama bolje resenje za duze staze,komp planiram da kupim za mesec dana tu negde pred novu godinu,pa me zanima da li je bolje (slabiju graficku a jaci procesor) powercolor 5770 i phenom II X4 955 i napajanje OCZ StealthXstream 500W ili (jacu graficku a slabiji procesor) powercolor 4890 i phenom X3 720 i OCZ StealthXstream 600W , komp mi uglavnom treba za gaming na 19" monitor .

prva varijanta sa 955be jer nije bas nesto slabija ta varijanta sa 5770 grafickom

Znaj da na 19* monitoru cak i slabija graficka od obe moze da ti zavrsi posao u full-u. Znaci,bolja ti je 955+5770 varijanta

Nazad
Vrh Dno