Šta je novo?

ATI 5850 vs 5770 performance?

magicius

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
320
da li neko moze da mi kaze koja je razlika u performansama kod ova dva modela?

i jel moze da mi neko kaze u odnosu na seriju 4XXX gde su ove kartice? 5850 bi trebalo da je bolja od 4890,a 5770?

da li neko moze da mi kaze koja je razlika u performansama kod ova dva modela?

i jel moze da mi neko kaze u odnosu na seriju 4XXX gde su ove kartice? 5850 bi trebalo da je bolja od 4890,a 5770?

5850 je brza 15% od 4890,a 5770 je u rangu sa 4870 😉

Poslednja izmena:
Evo dijagrama pa vidi i sam

Prilozi

• Capture.webp
    Capture.webp
    42.7 KB · Pregleda: 481
Da,oko 30%, sem u dx11, gde je preko 60% brza od 4890. A od 5770 je brza oko 50%,manje-vise tacno onoliko koliko je skuplja

Poslednja izmena:
po tabeli znaci da 2x4770 su jace od 5850, dobre vesti posto kontam da uzem jos jednu :smoke:

uuu sry ! Ucinilo mi se da sam video 4770 crosfire . Al ne bi ni one bile daleko 😀

@Uruk

Taj test je radjen na plocama sa dva pcie x16 slota. Na tvojoj ploci nemas 2*x16

da jedan je 16x , drugi 8x . Da li cu moci dve da ubodem ?? :cigar:

@Uruk
Moci ces, ali ce onaj 16x slot da se obori na 8x.
Ja imam iste takve slotove na ploci, ali nisam nikada ubadao drugu pa ne mogu da ti kazem kako radi.
Gde god sam sta procitao u vezi toga kazu da pad u performansama nije neki. Ipak, ogradjujem se od te tvrdnje i voleo bih da nam potvrdi neko ko je probao...

Poslednja izmena:
Na srecu,imamo mene da nam kazem kako to radi 😀
bice ti 2*pcie x8 i to je u proseku 7-8% sporije od 2*16, na nvidia platformi 1% manje (prosek vise testova)

na x4 pad je oko 40%, ako se ne varam, ali za to vec nisam siguran,i u tom slucaju se cf i sli ne isplate

Poslednja izmena:
hvala na odgovorima. a dal bi mogo 5770 +4770 da ucuckam?:type:

Naravno da ne. Jedina "neparna" kombinacija meni poznata da to moze je 8800gt i 9800gt, uz odredjene uslove(mada su to u sustini iste karte)

po meni za par frejmica vise ne vredi dati ovu razliku u ceni...za sada.imate test uporendi na overclokersclubu

Ne znam ni sto poredis ove dve karte 5770 ima 128-bitnu magistralu, a 5850 256-bitnu, kao prosjak i gradjanin su uporedi min fps pa ce ti sve biti jasno i koliko je igrivije na 256 bitnim karticama, to nikada ne moze da bude isto.

Ne znam ni sto poredis ove dve karte 5770 ima 128-bitnu magistralu, a 5850 256-bitnu, kao prosjak i gradjanin su uporedi min fps pa ce ti sve biti jasno i koliko je igrivije na 256 bitnim karticama, to nikada ne moze da bude isto.

zato sto su ovo kartice iz ponude... ima i 5870 ali je za mene skupa 😀

to sto se tice magistrale to je manje vise tacno...

5850 je bez konkurencije best-buy u visoj klasi.Ali ne stoji bas to za 128-256, naravno u sustini da,ali kako je onda 5770 podjednako brza kao i 4870, a ima 128bit magistralu(i obe imaju ddr5). Znaci nije sve u sirini magistrale...

Rekao si hoces da se obezbedis, pa sta mislis kada dodju te igre sledece godine koje ce stvarno opteretiti kartu do daske da li ce i onda magistrala biti manje vise nebitna ili presudan faktor? isto kao sto ce u tom momentu 4870 imati veci min fps od 5770 zbog te "nebitne" sirine magistale.

4870 nikada vise nece biti brza od 5770 😉 Novije igre vise vole novije grafike i tu je vise manje kraj price.
Ako je 5770 sposobna da sa 128bit magistralom sada parira 4870 sa 256bit onda ce to moci i sutra i sledece godine.

@Uruk
Moci ces, ali ce onaj 16x slot da se obori na 8x.
Ja imam iste takve slotove na ploci, ali nisam nikada ubadao drugu pa ne mogu da ti kazem kako radi.
Gde god sam sta procitao u vezi toga kazu da pad u performansama nije neki. Ipak, ogradjujem se od te tvrdnje i voleo bih da nam potvrdi neko ko je probao...

Skoro da nema razlike izmedju 16x vs 8x🙂 tako da i kada rade obadve karte u 8x 8x u odnsu na 16x 16x nebi trebalo da bude pada veceg od 1-3% maxmum.

Ovo moze svako da uradi na svojoj ploci, promeni slot u koji se nalazi grafika pa vidi kakve su performanse, imao sami i CF 4890, probao sam 16x 4x tada se oseti razlika za nekih 8-10% u idnosu na 16x 8x ili 16 x16x. Ma svasta sam ja isprobavao😀😛
Inace CF performase nisu bas na zavidnom nivou, barem je tako bilo do pre par mesece kada sam se zadnji put igrao sa tim, okvirno CF +60%, SLI +80%, dali su nesto uradili sa drajverima da se situacija poboljsa nisam imo vremena da ispitam, mada su tu dosta krivi i proizvodjaci softvera.

Poslednja izmena:
to su odlicne vesti!!! Posle nove godine planiram da uzem jos jednu 4770, nadam se da ce im do tad pasti malo cena. od kako su izasle nikako da pane:cigar:

16x 8x

Ovo sto *******i kaze da skoro nema razlike izmedju 16x i 8x stoji.

Isprobao sam kombinaciju 9800gtx(x16x) a potom sam dodao 8600gt(za fiziku)- tada su oba slota pala na 8x.
Razliku nisam primetio u igrama a bogami ni u testovima.

Pozdrav.

Pa nema ih sta da primetis 😀 ovde su sve price prenaduvane a vecinu mrzi da proba,

@ *******i

znaci, testovi na "objektivnim sajtovima" lazu u vezi brzine x4 crossfire i sli konfiguracije? To me mnogo raduje, jer imam x4 plocu 😀
Super sto si to testirao...reci mi, ako ti nije problem, koliko bih realno izgubio u perf na x4 u odnosu na x16 (u procentima) na dve 4850 grafike. Po tvom misljenju. Jer sam bio otpisao tu varijantu

Nazad
Vrh Dno