Šta je novo?

Ati 4890 izgleda riknula

Bojan84

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2007
Poena
330
Molim za pomoc, konfa u potpisu, sinoc instalirani novi driveri i nakon toga igrano par igara, temperatura nije prelazila 70c, sve normalno. Danas nakon ukljjucivanja kompa kada sam hteo da udjem u catalyst control centar prijavio je da fali odreceni dll fajl ili da odreceni dll fajl pravi problem nisam tacno siguran, logicno restartovao sam kompjuter i nakon toga slede problemi: prilikom ucitavanja windows loga boje pocinju da se mesaju, i pojavljuju se linije i kvadratici. Nakon sledeceg reseta ista situacija samo sto se kvadraciti pojavljuju pre podizanja windowsa odnosno pri ulasku u bios. Nakon treceg reseta grafika ne daje znakove zivota odnosno uopste nema signala.
Stavljam ujakovu 3850 i sve radi OK, moju grafiku stavljam kod njega, ne daje signal.
Koja je dijagnoza, meni lici da je memorija na grafici riknula, ali mi je nelogicno da ovako bez razloga i odjednom rikne, da napomenen nista nije OC, stvarno mi nije jasno i ne znam sta da radim. Dal da joj j...em 100 majki :D sa cekicem od 5 kila i da kupujem novu ili joj ima nade. Molim za Vase misljenje.

Izgleda da je ispustila dusu :S:
Ako je u garanciji reklamiraj je, ako nije... To je to :smash:

prokrckaj je u rernu malcice, ako nista drugo

Koliko dugo da je pecem, i na koliko stepeni, i da li da je pecem sa onom CRVENOM plastikom :D
Upravo sam je razmontirao, obrisao staru pastu, naneo novu i vratio sve kako je bilo. Nesto mi je bilo cudno, na memorisjkim cipovima se nalazila vlaga, kao da je nesto kondenzovalo, i to sam prebrisao pa cemo da vidimo, ako ne radi opet, onda u rernu, a ako i onda ne radi onda zbogom ATI selim se kod onih drugih, najverovatnije, zao mi je.

Koliko dugo da je pecem, i na koliko stepeni, i da li da je pecem sa onom CRVENOM plastikom :D
Upravo sam je razmontirao, obrisao staru pastu, naneo novu i vratio sve kako je bilo. Nesto mi je bilo cudno, na memorisjkim cipovima se nalazila vlaga, kao da je nesto kondenzovalo, i to sam prebrisao pa cemo da vidimo, ako ne radi opet, onda u rernu, a ako i onda ne radi onda zbogom ATI selim se kod onih drugih, najverovatnije, zao mi je.

Na 200 stepeni, 7-8 minuta, imas na youtube gomilu snimaka pa pogledaj. Obavezno razmontiraj kuler, peces je 'golu',)

Ne radi opet, na redu je rerna pa cemo da vidimo sta onda.
Edit, slika u prilogu :D

Prilozi

• 160820101139.jpg
    160820101139.jpg
    254.6 KB · Pregleda: 166
Poslednja izmena:
Probaj je, ko zna :p
Primetio sam da su svi poceli svoje karte da peku ali jos nisam video da je neko i uspeo da je ozivi. Bilo bi lepo da zivne neka :D

Nazalost, i posle svih pokusaja, 4890 R.I.P.
Kartu ovakva kakva je, na sopstveni zahtev dobija [SAJ]ber Kurajber (covek je prvi pitao) da je koristi za rezervne delove i da vrsi raznu *******ciju nad istom :d,
a ja opet moram da kazem nazalost posle 3870, 4850 i ove 4890 teska srca prelazim kod onih drugih, jer cinjenica da graficka crkne iz cista mira se ne oprasta tako lako :D, a da ironija bude jos veca istu sam koristio tacno godinu dana i sa njom da li sam presao u vrh glave 3 igre, znaci u 90% vremena je koriscena za 2D.

Ali nijednog Atija nisam video. A skoro sve nV su bile 8800, kao da imaju neki los lem u proizvodnji. Bas cu potraziti na netu jel ima neki Ati ozivljen, zanima me.

A sta ces ako rikne i od onih 'drugih' :d:d

Trecih nema :wall::wall:

Nazalost, i posle svih pokusaja, 4890 R.I.P.
Kartu ovakva kakva je, na sopstveni zahtev dobija [SAJ]ber Kurajber (covek je prvi pitao) da je koristi za rezervne delove i da vrsi raznu *******ciju nad istom :d,
a ja opet moram da kazem nazalost posle 3870, 4850 i ove 4890 teska srca prelazim kod onih drugih, jer cinjenica da graficka crkne iz cista mira se ne oprasta tako lako :D, a da ironija bude jos veca istu sam koristio tacno godinu dana i sa njom da li sam presao u vrh glave 3 igre, znaci u 90% vremena je koriscena za 2D.

Pa čekaj zar nisi imao garanciju ni na jednu od te tri?

Pa nije covek rekao da su mu riknula prethodna 2 Atija, vec samo da je posedovao jos 2 pre toga i da ce sada preci na nV najverovatnije GTX460 :)
Ako rikne i ona imace garanciju od bar 2 godine ;)

Ja sam sa Powercolorom uvijek imao problema.Tako da sam ga se odrekao preko novina :p

Nazad
Vrh Dno