Šta je novo?

Ati 4.9 i podrska za Doom3

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Poslednja izmena:
Ne, nego ce da optimizuju za tvoj Radeon 9000 :d Ne razumem sta ocekujes, ta karta je stara 2 godine, naravno da nece na njoj raditi lepo endzin koji je pravljen za narednih 5 godina.

More ima da radi bre :d

Zezam se, ali znam da Ati da budzi drajvere samo za poslednju generaciju GPU-a... a vi sa Radeonima 9600 i nizhim, skupljajte pare (ili predjite na nVidiu :) )

Dobro , ocemo kad ti kazes!!!

OptiPlex je napisao(la):
Ne, nego ce da optimizuju za tvoj Radeon 9000 :d Ne razumem sta ocekujes, ta karta je stara 2 godine, naravno da nece na njoj raditi lepo endzin koji je pravljen za narednih 5 godina.
Pa prema ljudima koji su razvijali endzin igra bi trenalo da radi solidno i na Dx7 kartama i da izgleda vrlo lepo. Na dx 8 bi trebalo da radi odlicno, a verujem da ce najlosije raditi na X800XT- kada se pogledaju performanse u odnosu na ulozen novac. Nesto mi se cini da ce Nvidia da izuje ATI u Doomu3. Videcemo.

Poslednja izmena:
Voodoo_NBGD je napisao(la):
More ima da radi bre :d

Zezam se, ali znam da Ati da budzi drajvere samo za poslednju generaciju GPU-a... a vi sa Radeonima 9600 i nizhim, skupljajte pare (ili predjite na nVidiu :) )

E baš neću NVidiu. :D Sačekaću malo da neki pametnjaković posluša tvoj savet i jeftno proda Radeon 9800pro, koji ću ja naravnoi kupiti. :D

Posle 5xxx serije grafickih i posle "3Dmurk-a" ne verujem Nvidiji nista!!!!

Minja je napisao(la):
Pa prema ljudima koji su razvijali endzin igra bi trenalo da radi solidno i na Dx7 kartama i da izgleda vrlo lepo. Na dx 8 bi trebalo da radi odlicno, a verujem da ce najlosije raditi na X800XT- kada se pogledaju performanse u odnosu na ulozen novac. Nesto mi se cini da ce Nvidia da izuje ATI u Doomu3. Videcemo.

Ma radice D3 nekako, ali poenta je u necemu drugom - kako nekim drajverima izvuci jos vise iz 2 godine stare karte ? Apsolutno nikako...znaci odnosi se na primedbu da se novi drajveri ne optimizuju za Radeone 9000 :d :)

Inace ne shvatam o kakvim vi prevarama govorite ljudi. O sotkama sa efektima koji u igri traju 0.5 sek (neka eksplozija) koja onda biva uvecana pa posmatrana pod specijalnim metodama ? :)
Samo opusteno, Nvidia ima ponovo sjajnu generaciju kartica. A i Ati. Pa sta god hocete - izvolite, ne mozete da pogresite, izvagajte svoje pare, naklonost prema ovom ili onom i ponudu - i to je to.

OptiPlex je napisao(la):
Ma radice D3 nekako, ali poenta je u necemu drugom - kako nekim drajverima izvuci jos vise iz 2 godine stare karte ? Apsolutno nikako...znaci odnosi se na primedbu da se novi drajveri ne optimizuju za Radeone 9000 :d :)

Ma pazi, prijatno sam iznenadjen performansama u 640x480, Low detalji, sve pogasheno... jes da je ruzhno ko qrac, al cu je bar preci bez pada frejmova... Da je Carmack optimizovao engine, to stoji.

Ne znam zasto se ljudi iznenadjuju sto im radi u 640 sve pogaseno, pa trebalo bi se iznenaditi da bude drugacije. Pa to radi u dx7 modu, bez ikakvih shadera ili naprednih efekata, a znate li koliko i te najgore karte daju fpsa u drugim igrama u takvom stanju ? Preko 100, uglavnom.

Ima shadera i na low, sta mislis kako se onaj dim iscrtava? :)

.

Minja je napisao(la):
Pa prema ljudima koji su razvijali endzin igra bi trenalo da radi solidno i na Dx7 kartama i da izgleda vrlo lepo. Na dx 8 bi trebalo da radi odlicno

dx7 karte :) gf2,radeon 7500 solidno?!

dx8 karte radeon 8500, gf3/4 mogu da rade solidno na medium detaljima u 640x480 ili 800x600 sto nikako nije "odlicno".

cekaj malo, sta bi vi ljudi da do kraja zivota furate Ti4200? ne kontam :?

Ser_Zile je napisao(la):
cekaj malo, sta bi vi ljudi da do kraja zivota furate Ti4200? ne kontam :?
Ma pusi ih Zile, jednom su se "izuli" i misle da su zavrsili posao :)

Passenger je napisao(la):

dx8 karte radeon 8500, gf3/4 mogu da rade solidno na medium detaljima u 640x480 ili 800x600 sto nikako nije "odlicno".
Pa ja nisam rekao da ce raditi tako , to su najavljivali Carmack i ekipa. Ja sam samo preneo sta su oni rekli pre par meseci. Naravno u medjuvremenu je i izasao D3 pa se vidi da za pristojno igranje nije dovoljna ni 9600XT-tu je izgleda negde na samoj granici. Pristojno je za mene minimum 1024x768 sve na max (AA i AF mogu da budu i iskljuceni)
Goran i Passanger izgleda jos furaju Voodoo :d sudeci prema avatarima.

Poslednja izmena:
Passenger je napisao(la):

Pitaj mad Muzzy-a kako mu radi doom3 ... on danas, doduse samo na danas, vozi doom 3 na radeon 7000 karti, kako on kaze ide pristojno. Nije da padnes u nesvest, jednostavno moze da se igra. Doduse uzmite u obzir posledice igranja na brzoj pa na znatno sporijoj karti.

M

Šta mislite o ovoj "novoj" 9250? Da li bi moglo da se igra na njoj? Ne mora komforno 1024x768, bolje na 800x600 ali full details. Sudeći po memoriji, nije loše-teksture se mogu spakovati u 256MB. Ili je to samo šarena laža?

Kako majku mu, zar onih 256MB ne znači baš ništa? A "nabudžena" 9200 bi bar mogla u 800x600, zar ne?

Minja je napisao(la):
Pa ja nisam rekao da ce raditi tako , to su najavljivali Carmack i ekipa. Ja sam samo preneo sta su oni rekli pre par meseci. Naravno u medjuvremenu je i izasao D3 pa se vidi da za pristojno igranje nije dovoljna ni 9600XT-tu je izgleda negde na samoj granici. Pristojno je za mene minimum 1024x768 sve na max (AA i AF mogu da budu i iskljuceni)
Goran i Passanger izgleda jos furaju Voodoo :d sudeci prema avatarima.
GoranM fura 9800pro@XT ( ako se ja pitam trenutno je najblize filozofiji Voodoo-a), bar jos nekih 6 meseci, a onda cemo videti performanse, pa tek onda cene i odluciti sta dalje.

Poslednja izmena:
violinista je napisao(la):
Kako majku mu, zar onih 256MB ne znači baš ništa? A "nabudžena" 9200 bi bar mogla u 800x600, zar ne?

NE, memorija je tu radi reklame ili ti kao zamka za neiskusne, a ovo nabudzena 9200 zvuci smesno :D.

Evo ovako:
XP1900+ (8*200) sa NF7 plocom, jednim modulom 256 DDR i Leadtek 5200 64 MB DDR 128bit @300/500 ima prosek 27.7fps u doom 3
XP2200+ (11*166) sa ABIT KT333 i 2x256 DDR i ATI 9200 128MB 128bi bez OC ( 250/400 ) ima 20.4 fps
Podesavanja su 640x480 low a u Advanced sve ukljuceno.
Drajveri su za NV 61.45 ( jako je bitno da su svezi, sa 53.03 je NEIGRIVO, ravno duplo sporije), a za ATI 4.6 drajveri.
Pretpostavka je da bi ATI na 300/500 bio recimo max 10% sporiji ako ne i manje posto je razlika u magistrali prilicna ( Doom3 vise voli FSB nego CPU takt),a bogami i u taktovima grafike. Posto je poznato da ce 4.9 Catalyst doneti ubrzanje od 10% za ATI u Doom 3 situacija bi se mogla izjednaciti.

Vrh Dno