Uzeo sam danas Asus 3870. Def: 777/2250
![]()
Kartica me prijatno iznenadila... odmah je poletela na 900/2500, jedino sto mora da se flashuje bios koji otklanja limit za GPU na 862MHz. (Inace, limit za OC iz CCC-a je 877MHz)
Da li je 1GHz nedostizan uz voltmod? Provericemo.
Izvrtecu sutra tokom dana testove, pa cu ovde da uporedim rezultate za 3850 (670/1660 i 770/2000) i 3870 (777/2250 i 877/2500), pa ce se ljudi moci lakse odluciti za jednu od ove dve kartice.
Toliko od mene.
:wave:
ps. Ako neko hoce da pazari moju bivsu 3850, neka mi se javi na PM.
![]()
Terala CoH: Opposing Fronts u 1680x1050 sve na High bez problema....
@pcbeast
Bez menjanja biosa,na defalt-u u 3D 06 17863 !
Sve na defalt-u,nema nikakvog oc-a.Boje su mi uvek bile lepse na atiju kako u 2d tako i u igrama.
Nisam bas odusevljen kako se ponasaume da bude nevaljala sa drajverima.Jednostavno joj neki ne odgovaraju i tačka.Nvidija ima jako dobre kartice i mnogo se bolje ponasaju sa drajverima od Atija.Ovo ostalo što si naveo je stvarno relativno,ne znam šta da ti kažem.Mogu samo da pokušam da budem objektivan jer znam da se verovatno polovina ljudi neće složiti samnom,ali meni zaista lepo rade igre u CF-u i zadovoljan sam šta sam dobio za oko 260 i kusur €€.
Gledam na to ovako: Palit 8800GT 512 kosta(valjda) oko 240€ i sa extremnim klokom quada,i sopstvenim (solidnim)klokom ne moze ni da pridje 18k koliko imam ja skoro na defalt-u bez menjanja biosa i bez oc-a sa dve 3850.To je moje vidjenje stvari.Vozio sam ja i Nvidiju i bio extra zadovoljan,sad mi nije nešto baš do svakog frejma,više volim lepe boje koje prijaju oku.Zaspao sam za tastaturom.Toliko.Radi se o nijansama,cena,igrivost,prikaz,oc.Evo ti zaključak: Najviše bi
voleo da imam dva kompa,sa Nvidijom i sa Atijem.Sa oba bih bio zadovoljan 100%
Koje su default voltaže za 3870? Da li 3850 sa BIOS voltmodom ide preko toga?Napomena: Za 3870 nije moguce uraditi voltmod kroz BIOS (kao sto moze za 3850), tako da jedino preostaje hard-mod (a i za to uskoro sledi guide sa slikama).
Evo jos jedan BIOS sam nasao, koji omogucava vece limite za Overdrive overkloking (recimo, 1500MHz za GPU). - isprobacu ga veceras
Videcu da veceras izanaliziram ovaj BIOS sa prosirenim Overdrive-om, drugi sa FAN kontrolom, i neki u kojem sigurno funkcionise Overdrive, pa da ih ukrstim i napravim jedan ljudski BIOS.
Napomena: Za 3870 nije moguce uraditi voltmod kroz BIOS (kao sto moze za 3850), tako da jedino preostaje hard-mod (a i za to uskoro sledi guide sa slikama).
![]()
@Nikolas
Tako je druze. Konacno cemo moci klokovati k'o ljudi. Ali bez voltmoda na kartici, necemo dogurati daleko od 877 koliko originalni Catalyst-i dozvoljavaju.
Nadam se samo da ce se vGPU mod pokazati puno delotvornijim od vGDDR moda, sa kojim sam, znas i sam, dobio jako malo
@PCbeast
Ne mogu da postizavam.Ako imas vremena dodji na pice pa izvrti sve sto te zanima!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari