Šta je novo?

Ati 3870 X2

• Začetnik teme Začetnik teme sh0ne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ko kaze da nema?! Ima i to cak sa 1GB RAM-a! Pakom nudi MSI ATI R3870X2-T2D1G-0C/1GB DDRIII/256+256Bit/Tv Out/2xDVI/Over Clock/Game Bundled za cca 395€. Nije bas ASUS ali ni MSI nije za bacanje :d

prod_3b8c0dbb7dd0788aab9db544621ce74c.jpg

Poslednja izmena:
@bane-nis

nije ni bilo pitanje da li ih ima kod nas... ima i club3d 3870x2 u imtelu za 30k... ali ja cekam Asus. Cuo sam se sa ljudima iz eurolinka, i rekose da ih nemaju u nabavci ali cim bude oni ce ih imati prvi. Ne znam zasto nebi da uzimam nista osim Asus-a

Ovo su sve referentni modeli i svi su isti,zasto cekas asus?

To me pitaju i drugi.... jednostavno dugo vec kupujem asusove komponente i nikada nisam imao lose iskustvo, naprotiv, uvek sam bio iznenadjen onim sto sam platio. Nekako imam taj "feeling" kao da je domaca firma.... glupo zvuci ali je tako (mada nikada ne bi kupio npr juga... ;-). Mozda bi pametnije zvucalo kada bih samo rekao da mi se dopada njihov logo....:d:d

To bi bilo još gluplje. Ja recimo ASUS-a nevolim očima da vidim (ne znam zašto, ali sve što sam dosad video mi nekako deluje bljak) dok recimo MSI grafike obožavam.

Za Atija se zna, Saphire!!

Poslednja izmena:
Eto.... svi imaju drugacija misljenja oko proizvodjaca.... sve zavisi skim ste poceli i da li ste imali problema sa nekim od njih.... ja od pocetka vozim asusa i ne bi da ga menjam ni za 100 MSI-a... Dopadaju mi se asusovi software-i sto ne mogu da kazem za MSI koje ne mogu da smislim... ali to nikako ne znaci da sam ja u pravu ili ne, verujem da su svi oni dobri, pa ne bi izdrzali na trzistu da nisu, stvar je vise ukusa. A taj sapphire.... vec sam govorio kako se lepo obrukao sa 3870. Eto kako moze neko da "zakine" po nekad.

Inače je jako bitno od koga uzimate 3870 X2. Sve su potpuno različite kartice 😀

kod asusa je dobra verzija sa četiri dvi izlaza i nekim crnim nabudženim kulerom.
a što se tiče ove priče o markama, ja sam prvo imao asus 9550ge i super je grafika još i danas, sad imam sapphire 2600xt(uzeo sam je samo zato što je prva bila kod nas) još od letos a sledeća će biti gigabyte 3870, zato što je još jeftinija od sapphira, našao sam je za 14000.

Meni se jako svidjaju MSI diamond modeli grafičkih karti. Nisam video da je neko od proizvođača tako nešto ugradio u svoje karte. CoreCell je čudo, nema potreba za volt-modovanjem, sve radiš iz programa.

Posto vidim da gore ima kontektor za crossfire bas me interesuje kako ovo chudo radi u quattro modu 🙂 Zamislite 2x 3870x2 :hair:

Zapravo ovoga puta sam se zeznuo. GeCube i ASUS imaju sopstveni dizajn PCB-a, kraći i dosta drugačiji raspored komponenti. Bridge čip je izmešten niže, pa su GPU-ovi bliže, a kartica kraća... Ostale kartice su, naravno, klonići...

Zapravo ovoga puta sam se zeznuo. GeCube i ASUS imaju sopstveni dizajn PCB-a, kraći i dosta drugačiji raspored komponenti. Bridge čip je izmešten niže, pa su GPU-ovi bliže, a kartica kraća... Ostale kartice su, naravno, klonići...

GeCube X-Turbo, Asus TOP i PowerColor PCS ... 4 x DVI, kraći PCB, custom hlađenje, 2 x 6pin power connector. S time da se sva 3 custom PCBa razlikuju međusobno što se tiče vrste i razmještaja komponenti. ASUS izgleda njasolidnije.

Ma, zapravo su dosta slični, samo su svi raspoređivali komponente kako im je delovalo da je najefikasnije.

@tomasbg, kako sta ciniti, bolje uzmi jacu grafiku, nego skuplji procesor! ,) Taj sto imas ti je vise nego dovoljan.

Poslednja izmena:
Kao što je jednom neko rekao u nekoj temi ... ako je u tako teeeškoj dilemi :lupko:, najbolje da si kupi novu biciklu, dobro će doći uskoro kad zatopli 😉. I neće mu biti žao novaca.

Poslednja izmena:
Evo ja mogu da mu ponudim markirane bicikle, tako da ako hoce nek se javi! 🙂

e ljudi neshto planiram za komp pa se pitam... uzeti SLI plochu i 8800GT pa kasnije josh jednu 😀 ili neshto skrpiti, smisliti nekako, strpeti se pa uzeti 3870X2?!

Bolje da ovo nisi pitao, sad' ces dobiti milion verzija, "ja bih ovako, ja bih onako", za sta imas pare to kupi ili se strpi, na tebi je. Samo ova 3870x2, dobro zvuci mora se priznati.

Poslednja izmena:
pa ako je porede sa ultrom znaci da je stvarno dobra ... a da je bolja to ne verujem ... mislim da su podjednake .. jedna bolja u ovome jedna u onome ... ali u svakom slucaju mislim da je jace 3870 X2 od druge opcije ...

Kao sto rece flight ovo je moje misljenje sada ce i ostala 😀

mada iskreno ja kada postavim pitanje volim da ima sto vise misljenja i iskustava da bih iz toga izvukao ono sto treba

pa ako je porede sa ultrom znaci da je stvarno dobra ... a da je bolja to ne verujem ... mislim da su podjednake .. jedna bolja u ovome jedna u onome ... ali u svakom slucaju mislim da je jace 3870 X2 od druge opcije ...

Kao sto rece flight ovo je moje misljenje sada ce i ostala 😀

mada iskreno ja kada postavim pitanje volim da ima sto vise misljenja i iskustava da bih iz toga izvukao ono sto treba

Pre desetak dana sam procitao Digital i ima tedst 3870x2, kazu ljudi da konacno odigrase craysis u 1600x1200, sve na high! I:wave: sve je radilo savrseno. Sto znaci da je definitivno jaca i bolja od ultre i sto je naj vaznije jeftinija je!

pa imao si test na benchmarku :d
inace ako su je odigrali ekstra, posto sam ja na you tube-u gledao da je lik za to koristio 3xUltra, mada da ipak je to bilo Verry High na dx10 i 1600x1200 ... 22"

Kakva li ce azdaja trebati za 24'' i 1920x1200 posto sam bacio oko na takav neki monitor...

pa imao si test na benchmarku :d
inace ako su je odigrali ekstra, posto sam ja na you tube-u gledao da je lik za to koristio 3xUltra, mada da ipak je to bilo Verry High na dx10 i 1600x1200 ... 22"

Ja samo kazem sta sam procitao. Posto su to u principu dve 3870, verovatno nije problem bio poterati to na high.

Kakva li ce azdaja trebati za 24'' i 1920x1200 posto sam bacio oko na takav neki monitor...

Biće 3870x2 dovoljna za 98% igara. Bolje reći, za sve normalno optimizovane igre. Može i 3870 CF, svejedno. Eno drugar je uzeo E8200, X38, 4GB, dve ASUS 3870 i LG 24", kaže da sve tera bez problema na high podešavanjima u full rezoluciji, u 3D Marku 2006 u 1920x1200 ima valjda preko 15000 poena, tako da možeš otprilike za skontaš o kakvoj se grafičkoj "snazi" radi i za šta je sve sposobna. Mani Crysis...

ali opet dve 8800gt u sli su brze od 3870x2,mene bi ati koštao 400e a za manje para 8800gt sli.Trenutno sa ovom konfom sam izvukao 14150 u marku 06 a verujem da bi ladno mogao preko 15000 kada bi uzeo e8400. imam tx coler i mogao bi da ga svirnem na 4.5 i :banana:

Koliko ja vidim, taj Krajsis kao igra je 0, ali zato kao prodavac high end grafike, treba da dobije 10-ku, nema vise ono pojavi se high-end pa stoji na policama sve ih rasproda Krajsis.

Nazad
Vrh Dno