Šta je novo?

ATI 3870 HIS - black screen u igrama

Naravno da ne mora da se formatira disk, da se reinstalira windows ili sta vec. Ja skoro uvek vadim staru karticu i stavljam novu u slot uz ciscenje driver-a i svega ostalog sto bi trebalo iscistiti. Jel ti imas OSD ocitavanje temperatura na ekranu dok igras igre? Jel pucaju odmah u startu ili posle izvesnog vremena...?

nemam za ocitavanje temp a igre mi odmah pucaju u startu

Nov sistem promenuo sve tri vrste drajvera osim omega znaci 7.12,8.1,8.2 i nista.Kad hocu da pokrenem 3d Mark on jednostavno zauzme procesor 50% i samo stoji pocetna slika nista nepocinje

Vrati karticu tamo gde si je kupio i reci im sve ovo što si nama.

Da li si probao da downclockujesh grafichku (npr. proc i memoriju za 50MHz)? Ako tako proradi onda je definitivno grafichka losha i menjaj je.
Edit: Ma zameni je u svakom sluchaju, shto da se muchish bezveze kad moze neko drugi :D

Poslednja izmena:
nisam sad sam skinuo omega pa cu da probam,nece ni jedan 3d mark da mi pokrene

Nece ni sa omega,vracam je nazad uzecu nvidiu moze neka preporuka

Hmm

Pa Asus 3870 ti nije nvidia!!!

Ovako moj predlog je 8800Gt 512!! Skuplja je za 30 evra od AtI 3870 ali je i za toliko bolja!

Ako ces da OC graficku uzmi PAlit ili Gainward a ako neces XFX 8800 GT 512!!
Znaci XFX je na deafultu brza od Palit i Gainward za 1200 bodova u 3D MArk ali je zato OC ravan nuli!! Zato su za OC Palit i Gainward tu extra!!!!!!!

Poslednja izmena:
GAINWARD BP8800GTS-512-TV-DD 512MB DDR3 256-bit

Ovo mi se cini da nije lose,znam da je Asus 3870 Ati nego sam dao primer samo jer neznam mozda sve nove atijeve kartice ovako zezaju.

Imao sam 7600gt 2god i nisam imao nikakvih problema

Ma uzmi slobodno GT 512. Taj GTS je vishe od 50e skuplji od GT-a a nije bash toliko i bolji...

Ako ces da ostanes na ATI-ju, Asus HD3870 meni ne pravi nikakve navedene probleme, pa preporuka stoji. Istina, potrebno je samo kofigurisati broj obrtaja ventilatora, kroz RivaTuner i sve radi odlicno. Sad, moze biti svasta u pitanju, sve sto je do sada nabrojano, ali, po meni, probaj jos cistu instalaciju win-a, a ako ni to ne upali i ako nemas para da dodajes na nvidiu, slobodno uzmi Asus HD3870. (za koga pretpostavljam da bi ga dobio u zamenu, bez doplate, u radnji gde si uzeo karticu)

Probao sam karticu na drugoj ploci GA-P35-DS4 i sve radi ali posle 10 min igranja jednostavno zastane grafika pa se vrati ponovo i tako opet ali cesce

Probao sam COD4 sve na max sa 19 TFT ASUS

Na koliko % joj radi kuler? Mozda da probash u Rivi da povecash na 50%

Slusaj nemoj da brzas, uzmi ako znas kako (trebalo bi da znas:)) i lepo instaliraj sve iz pocetka. Formatiraj disk, ne bi bilo lose da ocistis CMOS, sve lepo poturaj ponovo u slotove, dobro proveri da li su naponski kablici svuda ustekani ( i u graficku ), gruni novu instalaciju, pa ako i posle toga bude problema, vracaj karticu, jer vrlo je moguce da je softverski problem u pitanju.

povecavao sam kuler i na 100% i opet ima artifekte ili kako vec

Koliko će još vremena i postova trebati da bi odneo karticu na reklamaciju? :)

Ne vidim zasto bi je nosio na reklamaciju. Nista ne ukazje zasigurno na to da je graficka problem sama po sebi. Neka proba ono sto moze sam, u svojoj reziji, pa ako i onda ne valja neka nosi da mu zamene karticu. To sto ce da odnese karticu na reklamaciju, pa ce tu istu da smotaju u neku masinu koja nije njegova ne resava problem, jos ce da mu daju istu ili slicnu pa ce opet imati i isti problem verovatno, a opet ako je problem softverski imace problem mozda i sa svakom drugom kartom koju ubaci u masinu. Inastalacija XP-a na toj masini je gotova sa sve instalacijom driver-a za nekih pola sata lagano, neka proba to pa ako ne sljaka neka trazi drugu karticu...

Procitao sam ja sve ne brini ti za mene ;)

ljudi nosicu je na reklamaciju sve sam probao i nece da radi evo sad sam ponovo inst. xp i probao crysis i cod4 u svim mogucim varijantama i nece da radi svaka igra cim krene zakuca odmah znaci sigurno je do kartice.

Hvala vam na pomoci!

Javicu se kad uzmem drugu verovatno ce to biti neki GAINWARD BP8800GTS-512MB ili GT pa cu vam reci sta se desava i kako radi kartica.

Pozdrav svima!

Po meni bacas pare ako uzmes 8800GTS!!!

Ako ces da pukenes 290-300 evra za 8800 GTS koji je svega 5-8% bolji od bilo kojeg 8800 GT 512!!!

Vec sam ti naveo koji su modeli druzeljubivi za OC Gainward 8800GT 512 600/1800/1500 ( 755,2150,1800) kod mene je tako prosao sve testove i radi fenomenalno ima cak dve kartice an razlicitim racuanrima obe rade savrseno inace kosta 216 evra!!!! Ima dosata postova i za Palit 8800GT 512 i za Palit sonic 8800gt 512 to se indeticne dve kartice samo je sonic fabricki OC kartica a obe rade savresno i volje su da s OC.

A ako neces da OC vec ce sve da ti radi pod deafutlu bez rasmisljanja uzmi XFX 8800 GT 600/1800/1500 savresno radi ima i tu karticu!! Znaci za 1200 bodva ima vise od ove dve po deafaltu. Isti racuanra potpuno (Q6600 (2.4),2x1gb /800, 320 HDD,550GSP Chiftec full) 13200 bodova sto retko koja hoce da predje 13000 ne OC. Sa Gainward ima 11970...

Sve igrice radi na high.

Razmisli jos jednom pre nego sto puknes 90 evra vise nego sto bi dao za 8800GT a razlika imzedju 3870 i 8800GTS je oko 130 evra jos za Gwainawrd i vise min 140-150 evra!!

Pozdrav!!!

Poslednja izmena:
Po meni bacaš pare ako doplatiš za bilo šta, taj 3870 treba da radi kao zmaj, kupio si ga, platio si ga, treba da ti radi, reklamiraj, traži drugu istu takvu kartu (ili nekog drugog proizvođača, svejedno), mora raditi... Ako je (nešto) do tvoje mašine, džaba menjaš i doplaćuješ kad ćeš imati isti problem. Dakle, prvo probaj sa istom kartom pa onda gledaj dalje šta ćeš.

Idem danas da ga vratim probao sam ga i na drugi komp isto se desava

Ja imam Asus 3870 i karta je zmaj, NFS ProStreet na full-u na 1680x1050 opusteno.... tako da sam odlucio da vishak novca ulozim u 3870x2 a ova ce u oglase.... Jedino sto ne znam kada ce Asusova 3870x2 na nase trziste?? Ne bih uzimao nista osim asus-a jer se on prosto dokazao...

poz svima!

Samo da vam kazem da sam uzeo drugog Hisa i sad je sve ok radi kartica

Ma HIS je to ne padaj na provokacije i okači neku sliku ako stigneš mislim na izgled sam e kartice:type:

Nazad
Vrh Dno