Šta je novo?

ATi 3850 -> Softmod 3870

vazi vazi. znaci da ne koristim atitool nego riva pa da upalim igricu ili 3dmark? evo sacu to da probam :)

vazi vazi. znaci da ne koristim atitool nego riva pa da upalim igricu ili 3dmark? evo sacu to da probam :)

ma da, iskljuci OC u CC i overklokuj iz RT. On overklokuje i u 2D i ne dozvoljava da GPU sam "skida" takt kada je manje opterecen. Ovo malo povecava rezultat. Proveri sam. :wave:

Napon u njegovom bios-u je bio definisan kao i za sve ostale 3850 kartice.
Ali posto raspored vrednosti nije isti kao u mom bios-u, nisam mogao da isprobam kako radi novi bios.

Vrednosti za napon u 2D nisam dirao.. ne znam zasto se onda njemu kartica vise greje u 2D :wall:

evo imam jos jedan bios za 3850 512mb koji radi na mojoj kartici:
http://rapidshare.com/files/77403115/CUBE.html
Taj je za gecube i ima 725/900 vrednosti.

Sada sam pustio 3dmark06 da vidim sta li moze. i ako stavim vise od 750 na core ne uspeva i iskluci se ali memoria mi ida stabilno na 1100. Ako stavim 770 na core temperatura mi ne prelazi 56°C sa hladnjakom na 65% ali ne zavrisi test....
Mozda moze nesto sa ovim drugim biosom...

Pozdrav ;)

Edit: Probacu da zamenim driver za kartu pa da vam javim jos jednom.

Poslednja izmena:
sada sam probo svaki progrmm i svaku igricu koju imam na komputeru i maximalno sto moze stvarno stabilno je 750/1150....

Jel postoji način da povratiš kartu ako je isflešuješ do smrti? Ili se vi zaista igrate?

ako je flesujes sa pokvarenim ili pogresnim biosom moras corav da je flasujes sa starim u dosu zato sto ti ostaje crn monitor ^^

Da li to znači da spreman butabilan disk, sa ispravnim backup BIOS-om, rešava sve probleme?

da tacno to znaci ;)
ali nebi ipak trebao da probas svaki bios koji nadjes ^^
i nemoj da zaboravis da stavis isto program za flesovanje.

Ma jok, nisam još uzeo 3850, čekam da se vi ispucate, pa da imam sve sažvakano. :)

ako je flesujes sa pokvarenim ili pogresnim biosom moras corav da je flasujes sa starim u dosu zato sto ti ostaje crn monitor ^^

Pa valjda postoji mogucnost da prikljuchish neku PCI karticu i da flashujesh ko chovek...

E za takve situacije čuvam staru Matrox Millenium PCI... ne vredi više od 5e, ali zlata vredi ako zeznem fleš kartice od 200e+ :)

pa sigurno da i ta mogucnost postoji ali nemamo svi staru pci karticu :=)

Samo vi sacuvajte originalni BIOS ako vec modujete, a ako se karta ne probudi posle toga - i nije neki problem, tj. moze da se ispravi.

P.S. Ako nekog interesuje kako, nek uplati 10 din na moj tekuci racun. Skola se placa. A ova je jeftina :D

Poslednja izmena:
evo da ti pokvarim biznis... pored PCIEx (ili AGP) kartice kojoj je flešom zeznut bios, treba ubaciti još i neku staru PCI video karticu (imate ih za 5e na pcberzi). Onda sistem podići u dos-u i ponovo flešovati zeznutu PCIEx karticu sa odgovarućim BIOS-om.

Ako se sistem ne podigne sa PCI karticom umetnutom, izvaditi PCIex (AGP) karticu i ubaciti samo PCI karticu i proveriti u BIOS-u opciju nešto kao Video priority (ili tako nešto slično) kojom se određuje ako u sistemu ima i PCI i PCIEx (AGP) karticu, koju sistem da koristi za boot, i tu namestiti PCI i onda podići sistem sa obe kartice umetnute.

Poslednja izmena:
Da, 'oće to da radi ako baš nisi zeznuo kartu i to znaju i vrapci.

A dešava se i da pukne BIOS tako da uopšte ne možeš da upališ mašinu sa tom kartom u slotu. To je već problem... :S:

Poslednja izmena:
Ja bih u tom slucaju podigao DOS sa PCI karticom, a onda PCI-E ugurao na 'zivo' :d

Nema potrebe da uguravaš na živo, može u BIOS-u računara da se podesi da prva karta bude PCI. A u setup uđeš dok si samo na PCI.

Jedno malo pitanjce.

Dali moze da se koriste maticne ploce sa integriranom grafikom za povratak originalnog biosa na vec zeznutu karticu?

Moze, ali pazi kad flesujes BIOS da ne otkucas "-p 0" u komandi, a da pre toga ne proveris da li je 3850 stvarno device 0. Inace ces da uflesujes 3850 BIOS u integrusu.

Here you go. I have changed 3D voltage from 1.214V to 1.327V.
2D voltage stays at 1.014V because it's much lower than 2D voltage for 3870 (1.241V). Flash it with command "atiflash -p 0 -f moded.rom"
:wave:

Ovo je zanimljivo kao kada smo 7900GTO flesovali na GTX mada osim taktova nista nismo ni dobili tako da je ovo stvar hobia i ljubavi prema hardware-ima....Pozdrav !!!

Ovde se dobija, oko 30Mhz sa fabrickim hladnjakom i ukupno oko 50Mhz sa nekim boljim.
Sa nekih 750Mhz stabilno pri 55% ventilatora, sa zamenom BIOS-a radi sigurno na 790Mhz. Za 800+ Mhz treba bolje hladjenje. Neki max na fabrickom cooleru je oko 810-820Mhz (Anubis je izvukao 810). Sa pocetnih 670 na 800 je OK. Bez BIOS-a ne ide vise od 740-750Mhz stabilno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno