Šta je novo?

ATI 3850 nova-neispravna ?

• Začetnik teme Začetnik teme stefl
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

stefl

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2007
Poena
319
Juce kupih novu graficku kako bih apgrejdovao racunar i to MSI ATI 3850/512mb i ubodem karticu i ona radi OK, medjutim kada sam pokusao uradim 3DMARK 03/05/06 zakuca mi cpu a i u task menadzeru je " not responding ".Isto tako neke igre (starije) rade ali npr. Tom Clancy's H.A.W.X Demo pri samom startu mi resetuje racunar.Drajver je najnoviji i kao po navici otvorim Everest da pogledam svojstva kartice tj. da ih uporedim onim sa MSI sajta, kad tamo vidim da ocitava gpu clock 297MHz umesto 690 koliko bi trebalo da bude po difoltu, a u GPU-Z su dobra ocitavanja gpu 688 i mem 693MHz ???

Da dodam da sam karticu dobio samo u kesici ( kao bulk pakovanje ) sa tri adaptera i cd-om !

Po meni je ova kartica neispravna i nameravam da je vratim prodavcu, pa me interesuje misljenje drugih ( citaj iskusnijih )

ucesnika foruma !!!

Pozdrav :wave:

Gresis. Sto se tice 3Dmarka to je uobicajeni problem i treba da se obrise neki fajl ili da se instalira neki fix i proradice bez problema.

To sto ti ocitava manju brzinu, to je zbog toga sto i jeste ta brzina u 2D okruzenju. Nista se ne brini, bice puna brzina u 3D aplikacijama.

Za H.A.W.X nemam pojma zasto se to desava ali moze da bude zbog cega hoces. To ce da ti pomogne neko ko zna, mada mozda je vec i bilo price o tome u H.A.W.X temi.

Pokusacu da nadjem resenje za 3Dmark pa se javljam.

Nisam siguran da je ovo ali probaj.

http://www.overclock.net/benchmarking-software-discussion/393619-3dmark06-not-responding.html

Poz

Poslednja izmena:
Instalirao sam za svaki 3DMARK test po jedan ili dva (dostupna hotfix-a) a evo ubacio sam istu karticu u drugi racunar i potpuno isto se ponasa !!!

U stvari misljenja sam da svaka iole jaca graficka treba da odradi 3DMARK test a evo kada ubacim "staru" x800xl na istoj masini svi testovi i sve igre rade besprekorno, onda ne vidim razlog zasto ne bi i ova jaca i novija ?

Pozzz

-Marko- HVALA najlepse na ulozenom trudu koji je evo urodio plodom !!!

Evo kako sam resio problem zahvaljujuci prvom linku koji si dao :

'' C:\WINDOWS\system32\Futuremark\MSC > rename the direcpll.dll
Do this each time you install a 3DMark. ''

Rade svi 3DMARK-ovi a i sve ostalo, tesko bih dosao do tog resenja bez tvoje pomoci a i ustedeo si mi i vreme i trud (nerviranje) u vezi vracanja kartice !!!
Sigurno radi i resenje sa brisanjem doticnog fajla iz drugog link-a (post bench) ali nema potrebe kad i ovako radi !!!

Inace graficka je sasvim OK, za malo novca odlicne performance !

Pozdrav svima !!! :banana:

Nema na cemu😉

stefl to ti je odlicna kupovina, u tom cenovnom rangu nema ni
priblizno bolje kartice.

stefl to ti je odlicna kupovina, u tom cenovnom rangu nema ni
priblizno bolje kartice.

Apsolutno se slazem i vrlo sam zadovoljan performansama kartice 3DMARK 06/8427 a uz to skoro da se ne cuje, uklopila mi se u ovo moje staro napajanje 400w, tako da je i ja preporucujem ali mislim da novih kartica nema jos mnogo u prodaji, jer ovo je bio jedini primerak kod petoro vecih dobavljaca !!!

Pozdrav i topla preporuka !

Nazad
Vrh Dno