Šta je novo?

ati 1250 integrisana pitanja

Pa meni HoMM secka na low, nesto tu ne sljaka kako treba... :-(
Nemam sad vremena da se pozabavim time, a ionako planiram da uzmem jos 1GB rama pa cu da dodelim grafici 512MB i da vidim da li ce i tada da zeza.

Nemoj to raditi, skoro sam 100% siguran da neces nista postici. Problem je sto je x1250 skracen za vertex shader-e, pa ih umesto grafickog cipa obradjuje procesor. Verujem da bi mnooooogo bolje performanse u igri dobio ubacivanjem nekog x2 procesora ;).

Ako pricamo o HoMM5 - instaliracu je cim nadjem vremena (i ako mi je disk kuci... sad je previse kasno da preturam po kutijama), pa daj neku ideju kako da testiram, a da ti dobijes podatke koji ce ti znaciti.

Jel može poređenje ove grafike sa čuvenim Radeonom9600PRO?
Da li je ova kartica brža?
Znam da je glupo pitanje, ali me čisto interesuje radi poređenja:
Sempron SocketA, 1GB DDR 400, R9600PRO
Sempron LE 1150 am2, 1gb ddr2 667, a690g (x1250)
Da li menjati ono gore za ovo dole??

Ja bih rekao da je vredno upgrade-a,ali me čisto interesuje pošto me je par ljudi pitalo za ovakve varijante (samo što su oni razmišljali o nf6100). Ovakva kombinacija košta oko 110e i po meni je odlična home varijanta.
MIšljenja??

Poslednja izmena:
9600pro je brzi, jeste da je x1250 dosta jaka integrusha, ja bi je svrstao u grupu izmedju 9200pro i 9600 (non pro), ali o5 bi odradio upgrade jer u svim ostalim pogledima ova konfa je bolja od one stare.

Poslednja izmena:
greote je ne uzeti X2 samo ;)

x2 da mu neterba, računar služi za muziku, surf, office, filmove, popcop igrice (mislim da se tako pisu) i eventualno po neku stariju igru. Čovek je svestan da ova grafika nije za igranje (ali opet može da se igra nešto, pošto jedan ortak na nf6100 igra NFS MostWanted) tako da će njemu služiti svrsi.

@isnogood
svrha ove mašine je da bude što jeftinija i da bude nova :) naravno da razmišlja čovek o x2 ali samo kad nabavi TV koji ima HDMI ulaz, onda će i komp da upgrade-uje još malo a dotad če mu ovo raditi posao.

Ove ploce rade zaista dobro.
Posto je memorija dzabe toplo preporucujem 2x1gb
Razlika se vidi odmah, DOOM3, FEAR, Stalker
800x600 medium kod svih igara radi odlicno.
naravno bez soft shadows i AA
Sempron2800 i ploc asus 690g VM 2 gb 110 era shoping atestirano

Ja sam prije par dana imao plocu sa NF6100 i zamijenio je za A690G i mogu ti reci da je razlika velika naravno u korist A690G. X1250 dodje negdje kao 9600 non pro ili malo losija. Sigurno vrijedi uraditi upgrade jer SocketA je stvarno star. Ja sam skoro presao sa Semprona 2200+ @2100MHz SocketA 2x256MB rama i 9600 PRO na ovo u potpisu. Uskoro kupujem jos 1GB rama a graficka ce da saceka. X2 procesori nisu skupi tako da preporucujem da ga uzme ko god moze.

Imam i ja par pitanja. Moze li neko da odradi 3DMark05 sa x1250 cisto da vidim koliko vi imate poena. I cini mi se da sam negdje procitao da X1250 ima PS3.0 a meni u marku pise da ima PS2.0b.

Ja u 3DMark05 dobijam ~1160 poena (imas detaljno kod mene u "moja masina"). Dok nisam zategao tajminge memorije, dobijao sam oko ~1110, a isto to samo sa Sempronom @2GHz je davalo 990-1000 poena.

X1250 ne podrzava PS 3.0.

Najbolji test je da pustis recimo fear ili stalker pa redom ukljuci - iskljuci podesavanja pa ces videti sta ovo cedo zaista moze.

Nemoj to raditi, skoro sam 100% siguran da neces nista postici. Problem je sto je x1250 skracen za vertex shader-e, pa ih umesto grafickog cipa obradjuje procesor. Verujem da bi mnooooogo bolje performanse u igri dobio ubacivanjem nekog x2 procesora ;).
Kad sam uzimao masinu hteo sam da uzmem X2 ali mi je ovaj Athlon naleteo za male apre ovde na oglasima pa sam ga uzeo.
Ionako treba da sklopim jos jedan komp za sebe i matorog u Sapcu u naredna 2-3 meseca tako da cu ovaj proc da preselim u njega sebi cu da uzemem neki od osnovnih modela X2.

Ako pricamo o HoMM5 - instaliracu je cim nadjem vremena (i ako mi je disk kuci... sad je previse kasno da preturam po kutijama), pa daj neku ideju kako da testiram, a da ti dobijes podatke koji ce ti znaciti.
Ma nema tu sta da se testira, ako ti radi na npr. normal (ako ne postoji normal onda je medium) bez seckanja to je to.
Zaboravih da kazem da kad je proc na 2520 manje secka nego kad je na default-u tj. na 1800, sto je i normalno.

Pozdrav,

Zoki

Probao sam HoMM 5 i... preveliki je ovo zalogaj za integrusu. U ne znam kakvoj kombinaciji procesora i navijene memorije bi ovo radilo i na very low, kamoli na normal podesavanjima. Tako da ne pomaze ni x2 procesor previse.

Pazi ti bi u plochi od 50eura da bude grafichki chip od grafichke koja koshta 200eura:)
btw , shta je homm5 ?

Probao sam HoMM 5 i... preveliki je ovo zalogaj za integrusu. U ne znam kakvoj kombinaciji procesora i navijene memorije bi ovo radilo i na very low, kamoli na normal podesavanjima. Tako da ne pomaze ni x2 procesor previse.
Ja sam na integruši 6100, za koju je blaga reč jadna, igrao nekako HoMM 5 u 1024 very low... i to na Sempronu 2800.

Pogledaj zahteve za igricu i videces da bi ovo trebalo da sljaka bez problema, nije ni bitno, digao sam ruke od igranja na integrisanoj grafici.

Ja sam na integruši 6100, za koju je blaga reč jadna, igrao nekako HoMM 5 u 1024 very low... i to na Sempronu 2800.

1) nV je od uvek imala bolje drajvere.

2) ja na TA690G nisam mogao da igram ni PES6 kao ni CIVIV i to je jedini razlog što kupih neintegrisanu ploču.
BTW, nisam mogao ni na 6100 (ASRock)

Jeste to lepo da imaš grafiku na ploči ali ova (X1250) stvarnio nije ni za DX8 igre.
Svaka 6200 128bit će 3X bolje poslužiti a košta nekih 20-30€...

Kad ja kažem "radi", onda mislim na bar 20-25fps. A HoMM može da se pokrene, ali ima loš frejmrejt (10-15fps).

Evo shta meni radi na VIA Chorome9 Integrushi rezolucije se krecu od 640 do 1024 i detalji od low do high.

CPU: Intel Celeron 325 @ 2.53Ghz
MoBo: Biostar P4M900-M4
Ram: 1Gb (896Mb) Transcend JetRam PC6400
GFX: VIA Chrome9 128Mb Shared Memory
HDD: Maxtor 6Y120LO
OPT: ASUS DRW-1608 P2S
PSU: Mercury 350w

Npr. Tenis radi 1024 high, Kum radi 800 auto, Bilijar 800 auto, Medal 1024 medium, MotoGP 800 medium, TrackMania 640 low, Hitman, Qake, GTA 1024 High, NFS 800 medium/high.
Frame rate se krece od igrivog do super.

:wave:

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    107.1 KB · Pregleda: 61
Pazi, meni na x1250 radi:
Company of Heroes u 1024, vecina detalja na low (sve ono sa leve strane), ostatak medium.
Colin 2004 isto radi u 1024, uključeno sve sem senki i AA: 25-35fps.
Jedi Knight: Jedi Outcast 1024, sve high sem senki 40-60fps...
NFS:Carbon 800, low
Oblivion može da se igra u 800, sa low detaljima...

Ja sam što se grafike tiče zadovoljan. Jeste da je onaj bivši X800Pro @XT o/c odvaljivao u igrama, ali sam se u međuvremenu smorio od igara i ovo služi samo da sebi ponekad dam oduška u nekoj matoroj igri...

A što se tiče HoMM 5... sjajno je on meni radio na x800, ali je i tamo znao povremeno neurotično da se ponaša i da fps padne ispod 25. Samo nisam očekivao da je baš toliko (meni) neigriv na x1250...

Sad cu da skinem HoMM III Chronicles (ako uspem da nadjem upotrebljiv torrent) koje nikada nisam odigrao pa kad bude bilo malo vremena da imam cime da se zabavim :)
Inace, skinuo sam HoMM II iz sentimentalnih razloga ali jos nisam probao da li je dobra instalacija posto nisam za svojim kompom.

Nazad
Vrh Dno