Šta je novo?

ati 1250 integrisana pitanja

Ma ljudi da se razumemo ta ploca se uzima kad nemas pare za grafulju vise pa uzmes dok ne skupis kintu za jacu graficku. Uzeo sam ja MSI sa 690V chipsetom imam na njemu x2 3600+ Geil ddr2 800 dualchane kit 2gb i naravno ta karta je u pitanju. Probao sam i sa clockom i sto navode ljudi imams poboljsanje 2fps sto je smesno u principu. Imao sam i 2600+ semprona asus 9600xt 128 PQI 1gb ddr 400 i igre su duplo bolje radile na toj masini nego na ovoj sa integrusom konkretno F.E.A.R. Znaci ne racunajte tu graficku karu za igranje nego iskljucivo kao privremeno resenje posle grunes neku jacu i ta konfa ima da kida ko blesava .

Shto uze 690V ? A ne 690G ?

Inache meni sa catalistima 7.9 x1250 prepoznaje kao x1200? Neka ideja?

tesko da ce da ti smeta u wordu |>>
ajde zizi iskuliraj vise |PP

sto se fw tice, da sam znao da ga nema, mislim da ne bih uzeo plocu... |( iznerviralo me je samo tako... da ne kazem da sam isti dan otisao i kupio pci karticu, a tako sam planirao da nemam NISTA u kucistu sem hardova |PP

Pa lepo pishe da nema FW :)
Znachi mana TA690G je nema FW i ima krsh mrezhnu.

Nego ajde mi danijele reci zashto prepoznaje grafichku kao x1200 ? <nervira me to>

Culi su da ce tebe da nervira |PPP

a jes lepo pise, al nisam obracao paznju... a pravo da ti kazem nije mi na kraj pameti bilo da su ustedeli na fw!!!

daj bre danijele da li ti radi lepo 7.9 da li ti prepoznaje kao x1250, da li je mogucje da je do biosa?

Pored AMD690G čipseta, u ponudi je i AMD690V koji nema HDMI/DVI portove tj. nije omogućena implementacija istih. Razlike se ne završavaju na tome. AMD690G čipset ima integrisano Radeon X1250 grafičko jezgro koje radi na 400 MHz, dok je u slučaju AMD690V čipseta integrisan Radeon X1200 radnog takta 350 MHz.

Pored AMD690G čipseta, u ponudi je i AMD690V koji nema HDMI/DVI portove tj. nije omogućena implementacija istih. Razlike se ne završavaju na tome. AMD690G čipset ima integrisano Radeon X1250 grafičko jezgro koje radi na 400 MHz, dok je u slučaju AMD690V čipseta integrisan Radeon X1200 radnog takta 350 MHz.
-citat sa testa

Mrvac, ne znam kome si se obratio poshto ja imam 690g <TA690G>.

Da li preporučujete amd 690 G čipset sa integrisano grafikom i zašto?

tiho je i radi :)

kakvu daje sliku na 1680x1050 ova integracija preko DVI?

normalnu :)
Ali se u toj rezoluciji necjesh naigrati sa integrisanom grafikom.

E jel neko probao da igra HoMM V (Heroes of Might and Magic) sa ovom integrisanom grafickom?
Meni na masini iz potpisa secka, sto ne bi trebalo :-(

E jel neko probao da igra HoMM V (Heroes of Might and Magic) sa ovom integrisanom grafickom?
Meni na masini iz potpisa secka, sto ne bi trebalo :-(
I meni nije jasno kako ti secka ... Kod mog druga radi ko podmazano na Athlon 2400+, 512 Mb, Radeon 9250 ...

kakvu daje sliku na 1680x1050 ova integracija preko DVI?

Meni je samsung 223BW prikljucen na DVI i kako ti rece isnogood slika je "normalna". Ja sam prezadovoljan!

Pustao sam HD trejlere skinute sa neta i to izgleda bruka dobro. A igrice, pa na primer far cry u 1280x800 moze da se igra na medium-low podesavanjima.

Pa meni HoMM secka na low, nesto tu ne sljaka kako treba... :-(
Nemam sad vremena da se pozabavim time, a ionako planiram da uzmem jos 1GB rama pa cu da dodelim grafici 512MB i da vidim da li ce i tada da zeza.

Oni imaju X2 a ti A64, tu je razlika.

ne mozete od igp ocekivati cuda, pogotovo na tako visokim rezolucijama. nemojte mi reci da ste na atiju 9250 igrice terali na 1650x1050.

Poslednja izmena:
Na celeronu, ali ne sa tom grafikom :D
Da ali to je ipak bio samo A9250 i to 64bitni sa 128MB, int. X1250 bi trebalo da bude u tom rangu (bar se nadam).
U suštini nisam uzeo komp za igranje jer ne bih ni uzimao integrušu, hteo sam da povremeno odigram koju partiju Heroja ali ništa od toga.
Nema veze.

Ja sam samo COD2 probao i radi ko lud :) Prosto neverovatno :)

Citajuci sve ove strane ispada da je ovo integrisanno resenje sasvim solidno za igranje na low podesavanjima, ali ja sam vec na dve masine sa 690g chipsetom (ostatak konfe x2 4200+, 2GB RAM 800MHz) dobijao opasan slideshow na svakoj igrici sa maksimalno smanjenim brojem detalja. Konfa starije generacije sa fx5200 je u istim naslovima radila duplo brze - tako da ovde nema govora o masini za igranje osim ako Zumu ne svrstavate u najnoviji naslov ;)

Ploce su iskljucivo namenjene ljudima koji bi voleli da imaju sve od dzidzabidza - ali igrice uopste ne igraju, mada kad cujem kako neki hvale ovde te ploce - prosto mi je neverovatno da poverujem da su ikada radili na njima uzivo :p

Lepo je user zoki.d primetio - "nisam uzeo komp za igranje jer ne bih ni uzimao integrušu, hteo sam da povremeno odigram koju partiju Heroja ali ništa od toga."

Citajuci sve ove strane ispada da je ovo integrisanno resenje sasvim solidno za igranje na low podesavanjima, ali ja sam vec na dve masine sa 690g chipsetom (ostatak konfe x2 4200+, 2GB RAM 800MHz) dobijao opasan slideshow na svakoj igrici sa maksimalno smanjenim brojem detalja. Konfa starije generacije sa fx5200 je u istim naslovima radila duplo brze - tako da ovde nema govora o masini za igranje osim ako Zumu ne svrstavate u najnoviji naslov ;)

Ploce su iskljucivo namenjene ljudima koji bi voleli da imaju sve od dzidzabidza - ali igrice uopste ne igraju, mada kad cujem kako neki hvale ovde te ploce - prosto mi je neverovatno da poverujem da su ikada radili na njima uzivo :p

Lepo je user zoki.d primetio - "nisam uzeo komp za igranje jer ne bih ni uzimao integrušu, hteo sam da povremeno odigram koju partiju Heroja ali ništa od toga."

Jako se promanjivo ponashaju integrushe u igrama, evo na ovoj plochi shto ja imam P4M900-M4 je integrisana VIA Chrome9 i sad npr. fifa mi u 640x480 sve na low zasecne, a npr Kum u 800x600 na low ide relativno techno, GTA3 mi je seckao, dok nisam juche iskljuchio motion blur, sad ide ko podmazan.

Biostar ta690g, 2x1gb apacer667@800 i atlon x2 4000 na crt-u u 1024x768 radi sa otprilike medium detaljima:
BF1942+desert combat
WoW
FrozenThrone
Attack on Pearl Harbour i
naravno CS 1.6

Kome treba vishe?
Neka se isprsi za grafu.

Vrh Dno