Šta je novo?

athlon64 x2 4200+ am2 vs C2duo 6300

ZLI

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2002
Poena
620
Planiram skori upgrade i imam dilemu izmedju ova dva procesora, kapiram da je intel bolji da se mnogo bolje klokuje itd.. ali x2 4200+ moze da se nabavi za ispod 100 evra i koliko vidim ploce za njega su dosta jeftinije sto povecava razliku na 50-60% u ceni a to nije malo. Ako se to uzme u obzir koja je opravdanost uzeti c2duo ?
Hvala u napred

Pa i nije opravdano, sem ako ti overclock zaista nije bitan i bez njega ne mozes da zivis. Ako bas moras da uzmes C2d, bolje uzmi 4300. Cena je nekih 180 evra.

Poslednja izmena od urednika:
Ko je ovde lud?

Imao sam i ja istu dilemu, pa sam pogledao chart-ove na Tom's Hardware-u. Izgleda se kod nas C2D malo vise "gura" nego sto bi trebalo.
Prema rezultatima testova na pomenutom sajtu, X2 4200+ vrlo malo zaostaje za C2D 6300, kao i X2 4600+ za C2D 6400, i to bas u igrama (F.E.A.R., Quake, Unreal...). Razlika je bila po par fps-ova). Prvi C2D koji se odlepio od konkurencije je 6600.
Osim toga interesantno je da su svi C2D testirani na plocama sa 975 chipsetom, a AMD-ovi na nF550!??. Tako da u principu treba da odlucis da li vise verujes Svetu Kompjutera ili Tomu.

Osim toga interesantno je da su svi C2D testirani na plocama sa 975 chipsetom, a AMD-ovi na nF550!??.

To kod AMD-a nema nikakve veze, posto je memorijski kontroler integrisan u procesor. Jaci cipsetovi imaju, npr, SLI opciju i to je to.

Inace, kao odgovor na prvo pitanje - ako neces da OC, ne isplati se nikako. Ako imas viska novca u budzetu uzmi C2D, inace mozes i pametnije potrositi tu razliku.

Ne znam, i dalje imam dilemu , ovo sto sada uzmem (cpu i mobo) ne bi menjao godinu dve a grafiku recimo ( 8600gt/gts) bi kasnije zamenio za jacu pa se plasim da bi onda procesor bio usko grlo... Mislim da cu da sacekam mesec dva kada je navodno najavljeno neko pojeftinjenje procesora i dok se nepojave mid grafike..poz

Ne znam, i dalje imam dilemu , ovo sto sada uzmem (cpu i mobo) ne bi menjao godinu dve a grafiku recimo ( 8600gt/gts) bi kasnije zamenio za jacu pa se plasim da bi onda procesor bio usko grlo... Mislim da cu da sacekam mesec dva kada je navodno najavljeno neko pojeftinjenje procesora i dok se nepojave mid grafike..poz

Kakav bre 8600, pa on se jos nije pojavio koliko ja znam (a ne znam bas mnogo)?
U svakom slucaju, ako ces u skorijoj buducnosti da menjas grafiku, sada ulozi prvenstveno u plocu, pa u procesor. Ja licno ne bih isao na Allendale. Ako ces Intel, udri u glavu (mislim uzmi Conroe ako mozes da platis), u protivnom izmedju X2 4200+ i C2d 6300, definitivno bih izabrao X2 4600+.

Poslednja izmena:
Kakav bre 8600, pa on se jos nije pojavio koliko ja znam (a ne znam bas mnogo)?
U svakom slucaju, ako ces u skorijoj buducnosti da menjas grafiku, sada ulozi prvenstveno u plocu, pa u procesor. Ja licno ne bih isao na Allendale. Ako ces Intel, udri u glavu (mislim uzmi Conroe ako mozes da platis), u protivnom izmedju X2 4200+ i C2d 6300, definitivno bih izabrao X2 4600+.

8600 izlaze za 10-20 dana ... a vidim u vestima najavljeno veliko snizenje i amd i intela pa taman kad vrc cekam malo...

Nazad
Vrh Dno