Šta je novo?

Athlon XP 2200+

Re: Re: HEHEHEHEHE,SAMO VAS GLEDAM

ivo.r je napisao(la):
Malo u off-topic... :D

Simpsone koji ti je ono wallpaper na desktopu?
Onaj prosti, Windows XP .Sto???

Miroslav je napisao(la):
a da se umesto atlone ne prehladite vas dvojica? zatvarajte te prozore, hladno je napolju!

ps. mogu da ti posaljem sliku kad sam merio atlona @ 1800 i kusur sa 29 stepeni :D al' sam navatao upalu pluca ;)

Prva slika je na sobnoj temperaturi (25c) a druga je vec kada je situacija malo overklokovana :)

Re: HEHEHEHEHE,SAMO VAS GLEDAM

simpson H je napisao(la):
Izgleda da ja volim sve kontra:D .Vi se lozite na hladne procesore a ja bas suprotno:D .
Ovo je uslikano za vreme torture test-a, 1.5h od pocetka.Vec u 2. minutu CPU je dosao na svoju radnu temperaturu:D ,i tu ostao do kraja savrseno stabilno na 3114MHz .Ono sto je jos interesantnije je kako se ponasa +12V za vreme ovog testa.Nesto ludje za mucenje CPU nisam nigde video.Ako vam radi pod ovim testom,onda radi pod svakim;)

Uz svo duzno postovanje i ja da prilozim sliku mog prehladjenog mezimceta nakon 4 sata renderinga u LW-u. Bio LAXDUKE kod mene video sa cime se zanimam u zadnje vreme. Slika mi se renderuje u proseku od 3-10 sati, u zavisnosti koliko je blizu objekat.

Miroslav je napisao(la):
ps. mogu da ti posaljem sliku kad sam merio atlona @ 1800 i kusur sa 29 stepeni :D al' sam navatao upalu pluca ;)

Ovako nesto ? :)

Miroslav je napisao(la):
a da se umesto atlone ne prehladite vas dvojica? zatvarajte te prozore, hladno je napolju!

Ma najcrnje je sto je prozor jedva malo bio odskrinut, zbog cigareta i dima :p , a temperatura u sobi 20-21c

Aca je napisao(la):
Evo bas kuckam i gledam temperaturu. XP1600@1900MHz (9,5x200), bojim se da mi se ne prehladi procesor. :D
Po onoj slici ti izgleda da se bas razumes u overclock!?:cool:

lugonja je napisao(la):

Ko cika Aca ? ma neee, nikada :) On tu ustvari samo kulira, cita knjigu i povremeno pogleda sta mi radimo. Znas ono da ne razbijemo nesto i tako. :) :) :)

Re: Re: HEHEHEHEHE,SAMO VAS GLEDAM

miha\zero je napisao(la):
Uz svo duzno postovanje i ja da prilozim sliku mog prehladjenog mezimceta nakon 4 sata renderinga u LW-u. Bio LAXDUKE kod mene video sa cime se zanimam u zadnje vreme. Slika mi se renderuje u proseku od 3-10 sati, u zavisnosti koliko je blizu objekat.
Pazi ,kada je bilo kakav rendering,decija igra u odnosu na Prime95,bar sto se zagrevanja procesora tice ;)

???????????????????

lugonja je napisao(la):

Kako si ti to zakljucio iz slike? hrkk

Re: Re: Re: HEHEHEHEHE,SAMO VAS GLEDAM

Pazi ,kada je bilo kakav rendering,decija igra u odnosu na Prime95,bar sto se zagrevanja procesora tice ;)

Da ako radi sam. Prime po defaultu setuje low priority pa moze da se desi apsurdna situacija ako pored prime radi neki program sa normalnim prioritetom a ne radi nista zahtevno da se temperaturaj spusta. Po meni, najveci "reshoi" su igre ili eventualno neki burnin test kome se digne prioritet na high (ali tada tesko da mozes sta da radis).

Mozda se covek nada da ce mu taj wallpaper pomoci da postigne bolje O/C rezultate :p :)

Re: ???????????????????

Aca je napisao(la):
Kako si ti to zakljucio iz slike? hrkk
Pa ***** li ga, tamo su prikazani neki naponi, brzine u MHz, voltaza procesora itd....... A ono se ne cacka ako se ne razume sta znaci! Stoga sam to zakljucio............:cool:

Ma ništa. Onako...učinilo mi se da je neki drugi.

Verujem da bi velika vecina od vas volela da svoje procesore ohladi freonom ili necim slicnim i izvuce maximum iz istog ali nema se para za tu egzoteriju. Zato i nije lose posluziti se luft metodom u ovo hladno doba. Sto se tice XP2200+ procesora kog i sam posedujem mogu da prijavim neke o/c rezultate. Cooler je Volcano 7+ (deda mraz mi nije doneo Thermalright SLK800:p ), pasta je ArcticSilver 3, ploca KX7333R. Najvise sto sam izvukao sa tim procesorom je 2186Mhz. Hteo je da radi i na 2200MHz ali pre samog ulaska u Win ispisivao je poruku o gresci. Teperatura procesora je bila 29'C , u sobi je bila normalna temperatura od nekih 22-23'C , napolju je bilo -6'C. Znaci otvoren prozor , luft varijanta. E sada , najvise bih voleo SLK800 i spoljnu temperaturu od -20'C , kada vec nema Vapochilli-ja:p
Mislim da je rezultat jako dobar , skoro 400MHz o/c , verzija procesora je prvobitna na magistrali od 266MHz , mada sam negde procitao da se bolje klokuju 333 verzije ali nisam bio u mogucnosti da probam.

ipin je napisao(la):
mada sam negde procitao da se bolje klokuju 333 verzije ali nisam bio u mogucnosti da probam.

Verzije sa 333 MHz FSB-a startuju od 2600+, ako se nesto nije promenilo sada oko Nove godine :p

PS: Sledeci put kada pravis avatar, javi se da ti napravim aktuelni tj. Athlon XP (ili Athlon 64), a ne taj Athlon Thundebird sto ti je Peca zakacio :p

ipin je napisao(la):
Verujem da bi velika vecina od vas volela da svoje procesore ohladi freonom ili necim slicnim i izvuce maximum iz istog ali nema se para za tu egzoteriju. Zato i nije lose posluziti se luft metodom u ovo hladno doba. Sto se tice XP2200+ procesora kog i sam posedujem mogu da prijavim neke o/c rezultate. Cooler je Volcano 7+ (deda mraz mi nije doneo Thermalright SLK800:p ), pasta je ArcticSilver 3, ploca KX7333R. Najvise sto sam izvukao sa tim procesorom je 2186Mhz. Hteo je da radi i na 2200MHz ali pre samog ulaska u Win ispisivao je poruku o gresci. Teperatura procesora je bila 29'C , u sobi je bila normalna temperatura od nekih 22-23'C , napolju je bilo -6'C. Znaci otvoren prozor , luft varijanta. E sada , najvise bih voleo SLK800 i spoljnu temperaturu od -20'C , kada vec nema Vapochilli-ja:p
Mislim da je rezultat jako dobar , skoro 400MHz o/c , verzija procesora je prvobitna na magistrali od 266MHz , mada sam negde procitao da se bolje klokuju 333 verzije ali nisam bio u mogucnosti da probam.
Koliko sam ja gledao, maksimum Palomina (bilo kog) sa ne-LN2 hladjenjem (mislim da su neka vodena bila u pitanju) je bio oko 2209, tako da je tvoj skor vise nego dobar. A sto se tice freona, nije problem u parama (imam punu terasu starih frizidera, a i ostalo nije problem nabaviti), veci je problem u vremenu. Bice toga do leta. U principu je slicno vodenom, uz male razlike.

Za Trubred A je to odlican oc, sumnjam da bi isao mnogo vise sa nekim friziderskim 'ladjenjem.

A i Prime je malo dete spram CPUBurn-a, u stanju je da zagreje 4-5C procesor vise u odnosu na Prime.

delimir je napisao(la):
Verzije sa 333 MHz FSB-a startuju od 2600+, ako se nesto nije promenilo sada oko Nove godine :p

PS: Sledeci put kada pravis avatar, javi se da ti napravim aktuelni tj. Athlon XP (ili Athlon 64), a ne taj Athlon Thundebird sto ti je Peca zakacio :p

Imao sam jedan Athlon Thunderbird 1,4GHz koji je otisao u vecna lovista (spaljen je) tako da sam sentimentalno vezan za taj procesor...... otuda taj avatar. boom

Umalo da zaboravim na podatak da je procesor na default vrednostima bio zagrejan tek nekih 9'C (kada je spoljna temperatura kao sto sam i pomenuo -6 odprilike koliko je verovati meteorolozima)

Alexandar je napisao(la):
Za Trubred A je to odlican oc, sumnjam da bi isao mnogo vise sa nekim friziderskim 'ladjenjem.

evo sa vr-zone najbolji XP2200+ (Japanac)

Athlon XP 2200+ (1.8Ghz) T'Bred "A"
AXDA2200
EPoX 8K7A
Cruical PC2100 ES DDR128MB
Vcore 2.15V
Vio 4.00V
Vmem 3.56V
LN2 Cooling
WinNT4.0 SP6

Mislio sam da nece azurirati moj o/c ali slicajno naidjoh i na to.
http://www.vr-zone.com/guides/AMD/TBred/page7.htm
2-3 mesta ispod mene covek sa vapochillijem ima slabiji rezultat!
Lep osecaj , nema sta!
Pozdravljam ceo forum uz zelju da lepo provedete badnje vece i predstojeci Bozic!
:wave;

ipin je napisao(la):
evo sa vr-zone najbolji XP2200+ (Japanac)

Athlon XP 2200+ (1.8Ghz) T'Bred "A"
AXDA2200
EPoX 8K7A
Cruical PC2100 ES DDR128MB
Vcore 2.15V
Vio 4.00V
Vmem 3.56V
LN2 Cooling
WinNT4.0 SP6

LN2 Cooling i Kor od 2.15V :) Pitam se koliko je izdrzao.

LN2 Cooling i Kor od 2.15V :) Pitam se koliko je izdrzao.

Terao sam i ja moj procesor na 2.05V tako da sa LN2 hladjenjem ne verujem da je bio neki preterani problem...
Sada naravno , radi na default vrednostima , dok me ne zasvrbi neki eksperiment..... Nikako da opadne spoljna temperatura na - 40'C!:p pa onda kao i SimpsonH na terasu i produzni kabl i udri po o/c!!! I covek se resi buke , hladjenja i svega ostalog....... milina :p :p :p

Re: Re: Re: Re: HEHEHEHEHE,SAMO VAS GLEDAM

A i Prime je malo dete spram CPUBurn-a, u stanju je da zagreje 4-5C procesor vise u odnosu na Prime.

Ma Internet Explorer je zakon :D Moj T'Bred na 200 FSB vrti 3DMark, Serious Sam, Prime95, UD Agent, PCMark i Goldmemory bez problema, ali zato puca cim pokrenes IE. Doduse, pukne samo IE, Win radi dalje bez problema. ctp;

Mozda ti ne valja IE, ako ti sve ono radi i ne puca onda stvarno ne vidim razlog. Predji na Mozzila-u :D

ipin je napisao(la):
Terao sam i ja moj procesor na 2.05V tako da sa LN2 hladjenjem ne verujem da je bio neki preterani problem...
Sada naravno , radi na default vrednostima , dok me ne zasvrbi neki eksperiment..... Nikako da opadne spoljna temperatura na - 40'C!:p pa onda kao i SimpsonH na terasu i produzni kabl i udri po o/c!!! I covek se resi buke , hladjenja i svega ostalog....... milina :p :p :p

A, naravno, i kosava je najbolji fan samo moras da okrenes terasu na jug!

dejandj je napisao(la):
A, naravno, i kosava je najbolji fan samo moras da okrenes terasu na jug!

kosava + niska temperatura = dobar o/c !
P.S. inace imam privilegiju da sam okrenut prema severu (tj. Dunavu) tako da kada dune sa te strane ....:p :p :p

ipin je napisao(la):
kosava + niska temperatura = dobar o/c !
P.S. inace imam privilegiju da sam okrenut prema severu (tj. Dunavu) tako da kada dune sa te strane ....:p :p :p

Off topic: Košava je topao vetar, i kada god duva diže temp za 2-3C, e sad što uglavnom duva u jesen i zimi pa nam je subjektivno hladnije to je druga stvar.

Vrh Dno